Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Na čínském kosmodromu Čajkonur se připravuje start nosné rakety Dlouhý chobot s českým vesmírným modulem Říp 1. Vzhledem k tomu, že kosmodrom vykazuje úspěšnost startů kolem šestnácti procent, statisticky je vlastně všechno jedno. Zda bude René Hejl jmenován kapitánem, kdo se bude starat o slepici, kterou partner letu velkodrůbežář Anton Hrabiš nechal vyslat na Měsíc z reklamních důvodů, a o modelku Agátu, kterou partner letu Anton Hrabiš nechal vyslat na Měsíc také. Protože jestli se dílo dělníků z české Škodovky, které svým tvarem nápadně připomíná úplně jiný dopravní prostředek, skutečně dostane v celku do vesmíru, bude to zjevně jen plodem televizní fikce. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím, oproti druhé epizodě mi to přišlo jako sešup zase dolů k příliš přímočarému, lacinému až nevkusnému humoru (Lenka Krobotová by to určitě zvládla usrandovat i bez špatné části měsíce). Ale tak dobře, lepší voda, karťáci a hlavně Merkelová u mě bodovali. Jenže pokud je největším humoristickým nápadem podoba naší vesmírné lodi, tak je to prostě málo. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Libore, co to je? Pošlu Vás obstarat blbej vysokoškolskej diplom a Vám to trvá čtyři hodiny?" Tak docentura pro Miss Kurník 2015 mne opravdu pobavila, Karťáci byli naprosto báječní, hromadně menstruující členky SRPŽ rozhodně měly něco do sebe a sžívání astronauta Cikána s registrační pokladnou taky stálo za to. Jenže Číňani mi připomínali spíše karikatury, kapitánka Zlata Chutná to evidentně nezvládla, Agáta je na můj vkus málo blond a cokoli kolem astronauta Hejla mi zasmrdělo trapností. Alespoň ta šalina do vesmíru se povedla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cože? Prezident se namohl a zhroutil?" - "Ježíšmarja." - "Aha. Tak namokl a zkroutil." Je to dobré, Eva Josefíková je zase jednou úžasně roztomilá a Martin Myšička stále lepší, nicméně předchozí epizoda se mi líbila více. Snad i proto, že nebyla tak zbytečně dlouhá. Jakub Žáček má pořád takovou nevděčnou "rimmerovskou" roli, která navíc není moc vtipná, ale možná že příště už se to změní k lepšímu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Kluci jak to děláte že lítáte? '' Trojka byla krapet slabší, ale slabší scénky z rakety naštěstí skvěle doplnil ministr školství a kosmonautiky se svým poradcem! :-). V závěru nezbývá než dodat, že jsem skutečně hrdý na náš národní závod Škoda Transportation! Sám o sobě by seroš jako komedie byl dobrý, geniálně se však objevil v době kdy se díky Zemanovi zhusta řeší Čína i Rusko a tak je to o level ještě vtipnější! Dávám do rakety tři označovače na jízdenky. * * * ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po rozporuplných prvních dvou dílech konečně přichází opravdová satiricko-komediální kvalita. Doufám, že tuhle (vysoko postavenou) laťku už si to udrží... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že to bude v Číne vyzerať tak, ako to tam vyzerá a budú nejaké nepredvídateľné technické trable som tak nejak predpokladal. V kozmickej lodi to síce vyzerá ako v električke, ale okrem tohto fórika žiadna sláva. Škoda, že sa zmenila ženská hrdinka, čo tvorcov k tomuto kroku viedlo, ťažko povedať. Že to za nejaký ten vtip navyše stálo, by som nepovedal. Alebo mám iba predsudky voči sliepkam a nedoprajem im peknú dovolenku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi dobré druhé epizodě pád dolů - vtípků je míň, ale hlavně všechny skoro na jedno brdo. Vlastně jsem čekal, kdy se to rozjede, a najednou byl konec. A že tam dáme hloupou miss, která vlastně může občas mít chytrý nápad, to je takové klišé, až bolí. A že čínské přístroje stále vybuchují, no nevím, některé evropské země v Číně vyrábějí veškerou elektroniku, jen na ni dají svou značku a kastli, takže Číňané asi nějaké zkušenosti mají. A v kosmickém programu minimálně od roku 2003 mají své úspěchy. Takže mi to přijde jako takové kopání do mtrvol. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec Plodkové rozesmutněl, co si budu nalhávat. Kvalitě předešlých dílů se to taky nevyrovnalo, což byl největší kámen úrazu. Škodolibost posádky, osud slepice a příchod Josefíkové „Miss“ na scénu, to jsou jen slabé náplasti. Jasně, její postava je prdlá a do bandy těch blbečků, co nás letí zastupovat do vesmíru v předělané tramvaji, se hodí, ale přece jenom jsem očekával lepší podívanou. Takhle se to zase vrátilo jen do obyčejného průměru. Každopádně tu Lepší vodu bych si taky dal…50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce jsem ubral na hodnocení, protože jsem se u předchozí epizody tak namlsal, že mi teď chyběla nějaká ta třešnička na vrcholku dortíku. I tak jsem se ale výborně bavil a pokud mě český komediální seriál dokáže opravdu rozesmát, jsem spokojen, protože takových našich seriálů moc není. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonali jsme polovinu a je jasné, že žádná legenda na poli televizní zábavy nevznikla, ale jako taková komediální pětihubka Kosmo funguje docela dobře... Dnešní díl pobavil asi zatím nejvíc... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry jako, ale tady fakt končím. Ta minulá epizoda skutečně byla jen nějaký zázrak, protože tady se ten seriál úplně odstřelil. Je to ještě horší než pilot, taky je to o poznání nudnější, nevtipnější, trapnější a navíc to tady celé uvízlo na takovém mrtvém bodě. Češi se do vesmíru dostali, míří na Měsíc - tak o čem budou ty dvě další epizody? Jsem teda čekal něco sofistikovanějšího, když v té předchozí epizodě bylo naznačené, kam by se to teoreticky mohlo všechno vyvinout. Pousmál jsem se tak dvakrát a navíc fakt nemám ten důvod sledovat dál, když ten humor je zoufale nefunkční. Navíc ten odchod Plodkové tomu ublížil fakt strašně - její postava tomu seriálu dodávala takovou milou naivitu spojenou s obrovským odhodláním, díky které mě celá ta parta aspoň nějak zajímala. Teď je pryč, už se nevrátí a místo ní je tam debilní Miss Kurník, co je spíš trapná než vtipná. A to Josefíkovou mám jako herečku rád, ale postavu, kterou tady hraje, asi fakt nestrpím. A Žáček sám neutáhne nic, sice tu teďka jako jediný má nějaké charisma, ale nemá ho tolik, aby zachránil ten mdlý zbytek. Podtrženo, sečteno - kvůli tomu všemu nevidím důvod se tím seriálem zabývat dál. Možná někdy v budoucnu si ze zvědavosti ty poslední dvě epizody popřetáčím, ale teďka bych chtěl svůj volný čas věnovat seriálu, který za to bude stát. Strašná škoda, námět tohohle seriálu je skvělý, ale je úplně nešťastně uchopený - s výjimkou té předchozí epizody. 1* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Políbim ti Olinko, křidýlko i stehýnko. Neni to dobrý? Tak si polib prdel" Takhle se musí na ty moderní feministky :) :). Ta narážka na Škodovku v podobě jejich tramvají a typického zvonění je jedna z největších pecek, která se u nás kdy komu za poslední roky povedla. Podobně povedená je i pokladna v raketě. Přesně takhle si představuju kvalitní a originální humor, za kterým je vidět, že si s tím tvůrci dávaj práci. Agátka je teda někdy možná přes čáru, ale Josefíková jí hraje opravdu dobře. No a co dodat, vždyť je to prostě krása... ()

Reklama

Reklama