Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Hrozba pokuty z EU byla zažehnána, start z čínského kosmodromu se kupodivu podařil, ale teď na naši posádku číhá nečekaný problém, který může zhatit všechny plány stát se prvními Slovany na Měsíci: Předletěli nás Poláci! Samozřejmě je tu možnost přidat a předehnat je, ale to by našim kosmonautům nezbylo palivo na cestu nazpátek. Obětují se pro slávu svého národa? Poláci by to udělali... Na palubě rakety se rozvine skutečné drama, v němž účinkují snad všechny špatné vlastnosti typického Čecha. A když už se všechno zdá ztraceno a český vesmírný let se zdá být odsouzen k zapomnění, přece jen se dostaví duch blanických rytířů. Jen aby někdo nezapomněl říct „kočička"! (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...and up we go again - kratší epizoda, obohacená vedle roviny národní povahy o mezinárodní historický konflikt s Poláky, v postavě Jakuba Žáčka silně akcentuje legendární charakter A. J. Rimmera, a přichází s nemálo luxusně vymyšlenými gagy (jako třeba utajení polské rakety, její jméno, logo výpravy, a v podstatě všechno, co se jí týká a co z ní uvidíme:)). A pak je tu ještě vtipná pointa s dortem a cliffhanger, budící bouřlivá bratrská očekávání;) I přes absenci politickomocenské satiry, jejímž pomníkem asi natrvalo zůstane jen druhý díl, plně zasloužených 80%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá scénka s Polákama ("Poláci vždycky cestujou tahle") a celkově je to výborné a plné vtípků, navíc Eva Josefíková je tady moc roztomilá. :-) (A hláška na závěr: "A on snad někdo řekl kočička?") ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty bys jako letěl s Pšonkama? Co bys to byl za člověka?" Byl by to Pepík. Normální český Pepík, který udělá cokoli, aby získal nějakou tu výhodu. Jsem prostě hrdým občanem národa Pepíků a jelikož mi nevadí údery pod výšku vlastního pasu, tak se tomu čecháčkovství s chutí zasměju. A stejně tak rýpaní do Poláků na téma, že by na Marsu ukradli kolečka z vozítka Curiosity. Jen humor Miss Kurník 2015 mi pořád nesedí a nepřítomnost tajemníka Repelenta v tomto dílu považuju za absolutní selhání české diplomacie. Tuto složitou partii totiž skvělý ministr sám ukočírovat nedokázal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na údernou satiru se už asi úplně rezignovalo, zbyl jen situační humor, který tentokrát kromě Čechů rýpá například do Poláků. Proč ne, že, ale povedené je to zase jen občas. Závěr byl ovšem dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, a to bylo všechno? Půl hodiny plkání o tom, kdo vyleze z rakety a jak je holka blbá? Pár nijak vtipných hlášek na bratry Poláky a Slováky, z nichž to klišé kape jak cukrkandl? Čtyři z rakety a pes? Jako vážně? Nic lepšího nikoho nenapadlo? Tenhle díl se skutečně nepovedl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ne a ne a ne. Prostě tohle mi jako nadprůměrný seriál nepřijde. Druhý díl byl super, ale jinak je to dost průměrná satirická podívaná. V každém díle se najde několik vtipných hlášek – scének, ovšem i tuna trapnosti a tady vše vygradovalo. Za vtipné považuji představení čtyř Polských kosmonautů a psa, mimiku Josefíkové a to je tak vše. Debilní až trapné hádání zbytku posádky a jejich následné opuštění „tramvaje“ do vesmíru mluví za vše. A kde je Kočička? Ty růžové trenky jí sekly, mohla hodit alespoň ten striptýz. Zavřu teď obě oči a dám tomuto dílu průměrných 50%, ale raději bych šel s hodnocením ještě dolů… ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, myslel jsem si, že půjde o dobrou politickou satiru, a ono bohužel ne. Ale naše vztahy s Polákama, proč ne. Uvidíme, co přinese poslední díl, jestli nějaké nové téma. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl nefungoval zdaleka tak dobře, jako druhý. Je nasnadě, že za pokles úrovně může nepřítomnost tajemníka a upozadění ministra. I když je vtípků pořád dost, nějak se těm čtyřem vejconautům nedaří je prodat. Snad je to tím, že reprezentují hloupost, skautíkovství, zbabělost a pohodlnost...vlastnosti, které nijak zvlášť čecháčství nereprezentují a skrze které nejsou fórky tak pichlavé. Zatím je Kosmo velmi nevyvážené. Občas jsou vtípky prostoduché, jindy se zadaří a jsou trefené pěkně. Pořád ale dávám palec nahoru. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Otevíráme Měsíční bránu!!!" Škodovácká raketotramvaj míří do cíle cesty a diváci u televize, v hospodách, na náměstí šílí a oslavují úspěch našich kosmonautů. Další z parádních narážek, jen škoda, že to nenamluvil sám Záruba. K tomu parádní narážky na Poláky (Čtyři z rakety a pes). Předtočený projev od ministra pro národní hrdiny taktéž naprostý klenot. No a jak je vidět, tak to pravé české hrdinstvý se v nás prostě objeví, a motivace může být různá ("Jak se ti bude líbit řídit Ústav Reného Hejla?!) ()

Reklama

Reklama