Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela svižná komedie s podle mě velice dobrým Stevem Cooganem a roztomilou Cécile De France. Jinak je to takový guláš spíš pro dětské publikum (osmiletý z toho musej šílet blažeností). Jackie ale už přece jenom stárne a tak jeho kopance a rány nemají takové grády jako zamlada a navíc nemá ani tolik prostoru jako v jeho starších filmech. Arnold je se svým hárem vtipný což se dá celkem říct o všech cameo rolích (dokonce i Rob Schneider mi nevadil a to je co říct). Prostě příjemná komedie s občasnýma hláškama typu "držíte mě za bradavky". ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kung fu Verne? No, spíš kungu fu než Verne. Protože když pominu Foggovu sázku a pár jmen, tak tu z Verna není nic. Což by nevadilo, protože variace a originální pojetí mi nevadí, pokud dostanu odpovídající náhradu. Což jsem bohužel nedostal. Asi to měla být cestovatelská groteska, ale ač je to plné ztřeštěných situací, humoru, který by opravdu pobavil a rozesmál je pomálu. Cestou potěší camea slavných osobností od van Gogha, přes Toulouse-Lautreca až po bratry Wrightovy, pár vizuálních lahůdek a možná některé choreograficky zábavné souboje, ale nestačí to, abych dorazil do cíle cesty kolem tohoto filmu s pocitem spokojenosti. Spíše s pocitem, že bych udělal lépe, kdybych to místo těch 115 stihl za 80 minut. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Phileas Fogg není tím distingovaným gentlemanem jakým býval v literární předloze... Ve filmu Franka Coraciho se změnil v pomateného vědce, který odpovídá spíš zmatkářům typu Paganela z Dětí kapitána Granta... Dalo by se tedy očekávat, že dominatní role připadne Jackiemu Chanovi v roli Foggova sluhy Passparteua...není tomu tak. A je to možná největší zklamání z tohoto filmu plynoucí - není to film, kde by Jackie Chan hrál prim. Má vedlejší roli, kterou by mohl převzít jakýkoliv jiný Číňan ovládající bojová umění. Ve výsledku pak dochází k tomu, že Phileas Fogg není dostatečně vůdčí typ (a legrační také ne), a Jackie Chan nemá dostatek prostoru pro hraní. Jestli mi vadilo ještě něco, tak to byly podivné animované předěly mezi jednotlivými dobrodružstvími... Působí jako pěst na oko. Mají asi nahradit, zkrátit cestování mezi odlišnými lokacemi... Naneštěstí to pak vypadá jako sled scén bez nějaké logičtější provázanosti... Nesledujeme vlastně Foggovu cestu, ale ty nejzajímavější (pro diváka ne vždy) příhody, které ho potkaly. Příběhu tak chybí dramatičnost, vystupňování. Vždyť i slavná Vernova pointa s jedním dnem, který nakonec hrdinům zbyde navíc vyzní tak nějak naprázdno... Je to škoda...Docela jsem se nasmál - některá camea byla skutečně roztomilá (Arnie), některé vtipy vynikající (královna na konci)... Cihly bez malty ale dům nepostaví, scény bez děje film neutvoří...Příště by to asi chtělo víc úcty a poučit se z literární předlohy, která i po těch letech má spád... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama