Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Listyx 

všechny recenze uživatele

Za kreativitu ztvárnění prostředí bych dal 5*. Tak hezky ztvárněný internet jsem si ani nedokázal přdstavit, fakt hrozně povedený, přenos mě třeba bavil celou dobu a useři byli úplně boží :) Bylo znát, že si to někdo užíval. Původní základ příběhu v pohodě. Za mě 4*, prostě hezky se na to koukalo, příběh neurážel. Bod kde to začlo jít do bubáka bylcca ve 3/4, kdy dostal slovo nějaký idiot s generátorem scénářů a vyklik si tam dramatický konec, kamarádi a kliknul na vygeneruj. Takže po poměrně hřejivých 3/4 filmu jde fantazie doprdele a vyumělkovaně se vás film snaží citově vydírat a ejhle vono to vůbec nefunguje a dramatický je to jak spam co vám spadnul do spamu. Můžete si z toho vzít ponaučení, že sebestřední hajzlíci co vás při první příležitosti bez jediného slova opustí a vymění za někoho kdo je víc cool jsou vlastně úžasní kámoši a měli byste je v tom podporovat. Zbavit se za včasu někoho takového by bylo jako poselství fajn, ale jsem si jist, že to tak myšleno nebylo. Za mě chudák Ralf. Trailerová scéna puštěná jako EE po titulkách mi přijde jako trapárna, i když je prostě hezká, to má být odměna za vytrpěné titulky, ne kopnutí do ledvin. 3* z čirého sentimentu k jedničce a ztvárnění internetu. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jednička byla krásně retro-nostalgická, no ve dvojce vsadili na novou éru internetu. Což není vůbec přešlap ba naopak. Kdybych chtěl někomu popsat, co to vlastně internet je a jak vypadá, pustil bych mu Ralfa dvojku. Pozornější divák si všiml spousty promakaných detailů jako byl Spamík, windowblokátor, Darknet, virus, nebo vyhledávač, kterému nikdo za jeho služby nikdy nepoděkuje.... Prostě nad tím někdo přemýšlel a to se cení. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Já jsem se nikdy nestyděl za svou lásku k animákům a Raubíř Ralf je mi svou videoherní stylizací a tématem velmi blízko, což jen podtrhuje mou spokojenost s tímto pokračováním. Ve filmu se nachází opravdová spousta "easter eggů", takže pokud člověk rád vyhledává tyto roztomilé pomrknutí na diváka (jako já), bude zde slintat blahem. Film jako takový je vtipný, roztomilý, svižný a krásně graficky zpracovaný s geniální potitulkovou scénou a neopomeňme na jedno zde přítomné důležité životní poselství. Nikdy. Na. Internetu. Nečíst. Komentáře! Závěrečná "Ralfokalypsa" je skvělá a člověk se pak sám sebe musí ptát, proč vzniká tolik filmu o zombie apokalypse, když tu máme takovéto možnosti. Bohužel ani Ralf se neobešel bez zmínky nejpopulárnějšího videoherního hitu (dalo se to čekat) Fortnite. Jinak je celá vize internetu ve filmu opravdu úžasně zpracovaná. Dark web, adblock, otravné reklamy, internetové obchody a aukce, lajkovaní videí, KOČKY!!! a hromada dalšího. Jen škoda že v tom internetovém vyhledávači nepracoval lenochod ze Zootropolis (minimálně jedna postava se zde mihne), to bych asi nedal... 90% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jednička je originální, svěží, příjemná, pohodová. Dvojka je rychlejší, zběsilejší, rozmáchlejší, barevnější a bez toho kouzla, kterým podoval Ralph poprvé. Vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal, víc postav, které nejsou tak zajímavé, horší zápletku, a ke konci i šílenou tlačenku pro nejmenší, že i kdyby jste byli od sebe tisíc mil, kamarádství překoná i ty největší překážky. A je taky problém, když Vás hlavní hrdina svým hloupým chováním rozčiluje a vy to přejete všem ostatním. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Možno slabšie a menej vyvážené ako jednotka, ale mne sa to páčilo viac. Je to jednotvárne, ale internet ako aj prechod do internetu bol urobený pôsobivo. Len škoda, že nebol naplno využitý potenciál. Záverečný (ne)zloduch nič moc, ale aspoň táto časť netrvala dlho. Zápletka taká vlažná ale všetko to okolo, prostredie a najmä disney oddelenie, špeciálne princezné tomu dodávalo šmrnc. 7,1/10. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, bohužel jen slušné pokračování skvělého animáku. Výborná animace zůstává, plno kreslených hvězd, ze kterých si film dělá srandu a další hromada nápadů. Jen možná i tím je to malinko přeplácané. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Na jednotku si, čo sa týka príbehu, nespomínam príliš dobre, aj to je však zrejme znamenie, že ma nijako neohúrila a nevyňala sa z priemeru. Pred pozeraním dvojky som veľa nádejí na lepšie hodnotenie preto nedával, o to prekvapenejší som bol. Super príbeh, super stvárnenie tradičných internetových pojmov do konkrétnej podoby (všadevyskakujúce reklamy a podobne) a prepojenie s humorom. Netradične väčšia minutáž mi tým pádom vôbec nevadila a vlastne som si ju ani nevšimol, keďže som sa dobre bavil. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené pokračovaní o jednom napraveném záporákovi. Když jednoho dne dobrácký nešika Ralf zničí Vanalopce, své kamarádce, volant od jejího super auta, ve snaze ji trochu okořenit, pro ni trochu už nudné závodění ve hře Cukrkáry, musejí se společně vydat do neznámého a zakázaného místa s názvem internet pro poslední volant, který existuje, jelikož bez něho nebude již nikdy moci závodit a tudíž ztratí smysl svého života. A bude to pro ně víc než obtížný úkol. Zajímavý nápad poslat tyto dvě postavičky z herních automatů, do světa neomezených možností. Celé prostředí internetu je skvěle zpracováno, od reklam, resp. spamů, dopravního spojení na jednotlivé stránky, uživatelských avatarů a jejich následných reakcí ve skutečném světě, darknetu tak i samotných webů, především těch gigantických, které navštívíme jako je E-bay nebo BuzzTube, což je variace na Youtube. Zejména se ale jedná dobrodužnou jízdu (třeba závod mezi Vanalopkou a Shank by se neztratil v žádném akčním filmu) s notnou dávkou humoru, ve které ovšem musí obstát přátelství mezi Ralfem a Vannalopkou. Mimo jiné také potěší všemožné odkazy na různé filmy či přímo disneyovské princezny a ta z jiného studia (Merida). A skvělé finále, jen podtrhuje celý vydařený snímek. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jako, není to taková bomba jako jednička, kterou ocení hlavně pařani narození v době hlubokého míru. Toto je nabité odkazy na internetové fenomény a hravou formou to dětem ukáže, jak to vlastně celé funguje. Jako člověk "od fochu" jsem se teda nenudil, a to pohádky už pár (desítek) let nemusím... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Množstvím nápadů je druhé pokračování Raubíře Ralfa mnohem poutavější a zajímavější, ta spousta odkazů a různých narážek se opravdu neskutečně povedla, až jsem některé popravdě ani nestihl zaregistrovat a muselo se přetáčet. Líbil se mi humor, který zbytečně nesklouzával k trapnosti, animace je opět na velmi vysoké úrovni. Příběh se víceméně povedl, má slušné tempo a nápady se zde rozhodně nešetřilo. Malinko mě zklamal závěr, ten mohli tvůrci uchopit malinko lépe. Snesl bych také mnohem větší využití vedlejších postav, u některých mě přímo mrzelo, že se objevily prakticky jen na skok. Jinak ale velká spokojenost, Raubíř Ralf se moc povedl a určitě se k němu rád zase někdy vrátím. 8/10. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

7/10 a je lehce smutné, že už i animáky pro děti se točí okolo internetu, ale na druhou stranu zajímavé. RR2 je poměrně chytrý animák, který vás dokáže nejednou rozesmát a to ani nezáleží kolik vám je, opravdu je to film pro všechny věkové kategorie. Animace je (jak už je dnes zvykem) dost příjemná a barvy dost barevné aby upoutaly i ty nejmenší děcka. Hlavní tématika je originální a dokáže vás udržet do konce. samozřejmě se zde vyskytuje hned několik hlušších míst, ale moc jich není a vždy je vystřídá něco zábavného. Já sám jsem tento film viděl za poslední roky už nejméně 3x, takže mohu doporučit. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Už to tolik neoslní jako předchozí díl, ale Ralf je pořád zábavnej a pořád se tam najde spoustu odkazů a zábavných gegů. ()

will.i.am 

všechny recenze uživatele

sice to uplne nevyuzilo potencial aky to malo... bol tam maly groot, ironman, storm trooperi a princezny v leginach. a na to vsetko este Shank ktora vyzerala a znela ako Gal Gadot. takze za mna super. urcite sa oplati pozriet :) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Jednička Ralf rozbi to bolo hodne originálna. Bál som sa dvojky, no svoju originalitu si zachoval. Zobrazenie internetu, všetkých tých pop upov, reklám, vírusov, stránok bolo výborné. Hlavne prvá polovica ma hodne bavila. Potom ale z nepochopiteľných dôvodov dej poľavil, aj moja koncentrácia. Začalo sa to naťahovať, riešiť vzťahy, moralizovať a také tie otravné veci. Ale ako celko dobré, mierny nadpriemer. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

85% - komentář 20ti slovy: Zábavné, vtipné a s hromadou internetových narážek, od nákupů, virů, spamů, her a mnoho dalšího. Hvězdu navíc za skvělé princezny! "Dokonalost" mít o 15 minut míň. ()

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama