Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (420)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejdříve zhodnotím příběh, který se odehrával do závěrečné akce. Děj byl zajímavý, ovšem čekal jsem od toho trošku více, některé pasáže byly nudnější. Ovšem když se něco dělo, když hasili požáry, tak to bylo napínavé. A závěrečná akce, která trvala dlouho, byla perfektní. Bohužel se smutným koncem. Nedokážu si představit, co ty manželky a děti musely cítit. Film hodnotím 3,5*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající filmový zážitek opřený o působivou skutečnou událost. Valná část snímku je založena na budování vztahů v rámci požárnické skupiny, ale též na osobní život některých postav, což může být pro mnohé diváky nudné, avšak mě osobně Kosinskiho počin zaujal od samého začátku. K akci tu dochází neustále, rodinné životy hlavní hrdiny polidšťují a jsou důležité pro finále příběhu. Každý, kdo nezná události požáru v Yarnell a nepídil se po spoilerech k tomuto filmu, musí být na konci Only the Brave značně překvapen a rozčarován. Emotivní a vskutku působivý snímek. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama