Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (420)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film s tak lidskými postavami a hutným dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal. A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh napsal život. Only the Brave je doják jako kráva, ovšem bez laciného sentimentu, patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě sestavená charakterová skládačka, ustící do závěrečné emocionální rozbušky. Každý konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo partnerský (Brolin+Connelly) je živý, autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky vysvětlení požárnických postupů hasení “bestií” až v poslední třetině, coby gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně chytře vyprávěný film se srdcem. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasická americká pocta "dosaď libovolné povolání, při kterém někdo zemřel" se vším všudy. Naštěstí se patos držel na hollywoodské uzdě, což je pro Američana totálně bez heroizace, pro Evropana je to snesitelná dávka patosu. Problém filmu spočívá ve stavbě děje. Dvě hodiny jsou servírované rodinné situace a dramata, občas proložené kopáním lesní zeminy lopatami a teorií jak zvládat rozsáhlé ohně (vidět to totiž moc není, takže se o tom jen kecá a skrze dialogy vysvětluje divákovi, který ten systém pochopí, ale stejně si ho nedovede pořádně představit). Jsem pyroman (sexuálně mě nevzrušuje po nocích lézt do stodol JZD a podpalovat je, ale nevynechám příležitost zapálit téměř cokoliv, když je to samozřejmě k užitku), takže mě po celý film dost sráželo, že při sledování pocty mrtvým hasičům vidím místo jejich zajímavého povolání jen jejich názory na rodinu a jak se kladní "bráchové" s citem pro povinnost hezky americky hecují. Závěr a pomyslný vrchol filmu byl pak totálně nepřehledný, hlavní postavy doslova sfouknutí za vteřinu na prach, bez vylíčení hrůzy, nervů a zoufalosti, které bezprostředně předtím nastaly a především bez vylíčení komplexní situace a jak k ní vlastně došlo, kdo co posral, kdo co podcenil. Film koncipován vysloveně pro pozůstalé, osekán jen tak, aby pokud možno nikoho z nich neurazil nebo nešokoval, ale aby si u něj dosyta dojatí pobrečeli. No a to je přesně jeho největší problém. 65 % ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Kosinskemu absencia sci-fi prekvapivo sedi. Velmi civilne, pekne natocene aj zahrane. Dobre sa to pozera, postavy bavia a zaver je ako sa patri dojimavy. Skoda jedine trochu prestrelenej dlzky. 8/10 P.S. aj napriek kvalitam filmu krach v americkych kinach chapem. Rovnako ako zrusenie nasej premiery ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super hasičská srdcařina, která důkladně přiblíží budování týmu a práci při zastavování požárů, vztahový/ rodinný rozměr i ten chlapácký army aspekt a srandičky. Máte tu americký hrdinný film bez otravně sentimentálních sračiček a nějakých trapných blockbusterových šablon, příjemně civilní a plný nádherných arizonských scenérií. Podtržený výbornou hereckou partou, kde táhne předně Brolin s Tellerem. Ta "seznamovací" hodina a půl přijde možná malinko zdlouhavá, ale k závěru je stěžejní a ten pak tím spíš dojímá v poctě reálné tragédii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama