Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 2

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (422)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Všechno hasičské je poměrně super a klobouk dolů před chlapy. Finále je přímo spalující. Brolin castingová trefa, Bridges si s tou svou podsunutou čelistí a ultrajižanským přízvukem fakt už dělá prdel, začíná být lehce nesnesitelný (a já ho mám fakt rád). Dramatizace rodinného života "mariňáků" je překvapivě plytká (ale únosná). Žádný z těch chlapů mi nevlezl pod kůži (vyjma Brolina, který má nejvíce prostoru), nakonec to tedy není taková emocionální pecka, jaká by mohla být (se vší úctou k události samotné). Rád bych viděl verzi od kovboje Eastwooda (nebo někoho podobně zemitého). Kosinski je vizuální (a je to výborná práce), ale kdyby měl v týmu zkušenějšího dramaturga, tak jde (s takovouhle látkou) na Oscary. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa Hrdinovia ohňa dokázali v miere pátosu udržať na prijateľnej hranici a je zrejmé, kam až to mohlo v nesprávnych rukách dospieť. Je veľká škoda, že našich distribútorov nepresvečilo ani hviezdne obsadenie, pretože v televízii Hrdinovia ohňa strácajú mnoho zo svojho čara. Nejde síce o dokument ani o reportáž, ale do istej miery je jasné, že tvorcovia si dali námahu s prípravou scenára a jednotlivé scény sa očividne snažia kopírovať skutočné požiarnicke zásahy pri takto monumentálnych požiaroch, z ktorých panoramatické zábery máme občas možnosť vidieť v niekoľko sekundových útržkoch v správach, ale" vo co gou", o tom nemáme ani poňatia. Súkromné dejové línie nie sú vôbec otravné, čo je zásluhou aj výborných hercov. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama