Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň jí podlézat. Ať udělá první krok ona.“ - „To by vykročila s mačetou.“ Dejte si velký pozor na staré Číňanky, které se rády pletou nefungujících rodinných vztahů! Musím přiznat, že jsem na film začal koukat s očekáváním průseru, ale nakonec mě Freaky Friday docela dost mile překvapil. Ano, byla to spíš rodinná/teenagerovská komedie, což není žánr, který bych zrovna vyhledával, ale tento fakt snímku ve výsledku na vtipu překvapivě neubral. Pravda, sem tam se nějaká ta hlušší/trapnější scéna najde, stejně tak klišé spolu s pro tento typ filmu typickým „povinným“ dojímáním, na druhou stranu ze zápletky se podařilo vyždímat opravu hodně. A vše zastřešují výborné herecké výkony Curtis a Lohan, obě se hlavně po výměně rolí opravdu předvedly, a vlastně ani nevím, která mě nadchla víc (podotýkám, že nejsem fanouškem ani jedné z hereček). K tomu nechybí pohodová, příjemná atmosféra stejně jako hudba. Vidím to na slušné 4*. „Moc se mi vaše kniha líbila. Dokonce jsem ji celou přečetla.“ - „Alespoň jedna z nás...“ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá, rozumná a nepřitroublá komedie o krizích středního a mladého věku. I přes zajímavou, i když ne originální zápletku a povedený scénář, film stojí v podstatě jen na dvou věcech - na dvou hlavních hrdinkách. A v tomto případě se herecký výběr naprosto povedl. O Lindsay Lohan si bulvár může psát co chce, je to strašně hezká holka a poslední dobou mě překvapuje tím, že zřejmě když se jí chce a nehraje zrovna v nějaké konině, tak i dokáže opravdu hrát (např. Bobby) a to tady předvedla. Ovšem to, co předvádí Jamie Lee Curtis, to je radost pohledět. Už jsem to tu někde psal. Jamie se sice snad proslavila jako královna horrorového vřískání, ale až v komediích ukázala, že opravdu hrát umí a že ji komediální žánr sedí. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

No to byla správná taškařice! Kdyby nebylo slabšího závěru, dal bych možná i hvězd pět. Válel jsem se smíchy a i když byla zápletka občas nervydrásající, dalo se to v nějakém jiném pokoji rozdýchat, a pak se opět vráti k televizi. Ještě musím ocenit, jak ze začátku hrála Lindsay Lohan. Ve všech ostatních filmech se teenageři chovají úplně jinak, než jací jsou ve skutečnosti. Tady ale byla Lindsay přesně taková, jaký bych byl nejspíš já, což, jak nad tím tak přemýšlím, vlastně vůbec nemusí znamenat realisticky ztvárněnou postavu :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdravá nenávist mezi dospívající dcerou a její konzervativní matkou je v dnešní době docela běžná věc. No, a tak dlouho si lezly krkem, až jejich hádky vyslyšela stará Číňanka, a světe div se, ráno měly vyměněná těla. A zároveň i úlohy. Staromódní matka se tak musí postarat o dceřiny školní resty se zasedlým profesorem a o jednoho sympatického mladíka; dcerunka-rebelka zase o matčiny pacienty a mírně rozladěného snoubence. A povedená komedie je na světě!! 95 minut uteče jako voda, člověk ani nemá čas se nudit. Navíc když na plátně dominují Jamie Lee Curtis a o generaci mladší Lindsay Lohan, kterou si toho času všichni spojovali především s roztomilými dvojčátky z rodinného snímku Past na rodiče. Jenže ona dospěla, fyzicky dozrála a herecky se máme na co těšit. Trošku morální, místy neobratné, přesto jedna z nejlepších rodinných komedií (z americké provenience) uplynulých let!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dobrých komédií s L. Lohan v hlavnej úlohe. Aj keď v tomto prípade ma v kontexte jej filmovej postavy viac zabávala J.L. Curtis, ktorej to hranie pubertiačky náramne pristalo. A muzika tiež nebola najhoršia. Také príjemne jednoduché, zábavné, humorné... na oddych a relax s rodinou ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Producent Andrew Gunn uvedl, že původně doufal, že Jodie Foster, která hrála dceru v původním filmu Podivný pátek (1976), bude hrát v tomto remaku matku. Foster odmítla, částečně kvůli obavám, že by tento castingový kousek zastínil celkovou hodnotu filmu. (Katka189)
  • Natáčelo se od 5. října do 18. prosince 2002 v Kalifornii. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno