Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

mosnak 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson hraje ve svém nejhorším filmu. Možná to bylo mou únavou, ale já usnul v kině. A když usnu a ještě k tomu v kině tak je něco špatně. Sorry, ale tohle mě fakt nebavilo. Hlavně ta zapletka celého příběhu.. děsně "originální" - 30% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson v dalším rychlokvašném akčňáku tentokrát z prostředí vagónu NYC nadzemky. Jako kdyby mu věštkyně Jolanda vyvěštila ten den, tady vidím velký špatný Michaele McCauley. A já při sledování taky nebyl unesen, jak podivně bývalý policajt zkouší najít svého cizince, doslova se hodí říct, že byl asi trochu vykolejen. Navíc předigitalizovaná efektní nehoda vlaku působila až vtipně. Všichni měli být absolutně na maděru a policii už by nebylo potřeba, jen černý havrany na ten úklid. 50% ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě kam daly hodnotící oči a mozek. Děj předvídatelný a nudný. Klišé padá na klišé. Zápletka plná logických kolapsů při kterých se zadrhává mozek. Farmiga, Wilson a Neill nemají co hrát. Tři dobré scény jinak nic než další průměrný hollywood. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

První kino v novém roce a byla to trošku "hra na jistotu" protože jsem věděl co můžu očekávat od Liama a celkově filmu... přeci jenom se jedná už o čtvrtý film Jaumeho s Liamem a jejich akčňáky mám rád, takže jsem byl přesvědčený tímto filmem a i když hlavně konec byl moc překombinovaný, tak se na to rozhodně dalo koukat a jedná se o povedený akční film. PS. opravdu to připomíná pokračování (lepší pokračování) Non-Stopu. Lepší 3* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Presne ako tu bolo povedané je to ako cez kopirák ale mne to vôbec nevadilo. Neesonovi takéto role sedia na mieru. Mňa opäť bavil, bolo to Thrillerové až do poslednej sekundy.Na konci aj pekný moment kde sa ľudia postavili navzájom za seba. Hudba dobrá a príbeh nenudí.Možno ubrať 10 minút ale ja som inak spokojný. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Zaciatok ma tempo a poriadne ma to zaujalo. Potom to bola trochu slabota, malo sa tam toho dialo. Ten fight bol ale super natoceny. Potesila ma ucast dvojky z Insidious - Farmiga a Neil. Graficky vrchol pred koncom bol sice trochu cez ciaru, ale bolo to celkom efektne. Osobne mi vadilo len to, ze motivacie postav boli v niektorych pripadoch tazko uveritelne. Vela z pribehu sa stalo len preto, ze to bolo napisane. Trochu ma to rusilo, ale aspon som si mohol pocas filmu pohundrat, to ja rad. Zaver bol podla mna v poriadku. Nie je to uz to, co to byvalo Mr Neeson, ale u mna su to stale priemerne 3*. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem tak nízkemu hodnoteniu. Filmy tohto námetu som mal vždy rád. Liam Neeson si už navyše v podobnom filme aj zahral, len tentokrát sa z lietadla presúvame do vlaku. Dynamický, pútavý a tajomný thriller, kde sa postupne snažíme rozmotať hádanku. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych slabsich kuskov s Liam-om. Nepotesila ani kratkost vystupovania Very. Ak teda neratame len jej hlas. :) Niektore zvraty a i triky boli do oci bijuce, ze by sa dalo tvrdit, ze patria do akcneho D-cka. Sem-tam vsak boli i celkom lubive sceny, avsak ako celok mierne slabsi priemer. Cakal som rozhodne viac. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage, Bruce Willis a Liam Neeson...čo majú spoločné ? blížia sa hercovi Steven Seagal....lacné, povrchné, neinteligentné a elementárnu logiku popierajúce sračky na jedno použitie..." film " ktorý uráža diváka svojou tuposťou ...ale sám si za to môžem...a vy ..nespravte podobnú chybu... 104 minút využite lepšie....čokoľvek budete robiť... ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Liam Nesson a Collet-Serra začínají dost vážně kopírovat sami sebe a to mě mrzí nejvíc. Konec filmu jsem uhodnul už nějak ve 25 minutě filmu což asi nebyl úplně záměr snímku. Dále mě mrzí, že je ve filmu strašný digibordel, ve kterým by se nevyznal ani Zack Snyder (nic proti němu nemám, je to jeden z mých oblíbených režisérů). Zas takový průser to není, ale ztrácí to dech jako samotný Liam, na kterém se stáří bohužel podepisuje, ale jeho charisma je tam pořád a to je hlavní! Hodnocení: 53%. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

3,5* nebylo to špatné, ale na konci už jsem si říkala, co je to za blbost, když tam vlaky létaly vzduchem. Natočené to bylo chvílemi hodně zajímavě, různé nezvyklé záběry byly poutavé, ale nakonec jsem si odnesla dojem, že toho bylo příliš. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

jednu za pekne natocenou bitku. ta choreografie je dneska na dobre urovni. rozhodne na lepsi nez scenare a kamera. jinak velmi srackoidni. ()

jesus666 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že Liam Neeson dodrží sľub a prestane už hrať akčné úlohy, pretože kvalitatívne to ide veľmi prudko dolu kopcom. The Commuter je plný idiotských dejových skratiek, logických nezmyslov a akčných sekvencií, ktoré v divákoch vzbudzujú buď pocit trápnej zábavy alebo smutnej trápnosti a ani jedno z toho nie je dobre. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Hercule Neeson - Nářez v American expresu. :-) Silnější 4*. Možná je mé hodnocení lehce unáhlené, ale musím uznat, že film překonal moje očekávání. Jedná se o nekompromisní jízdu od začátku do konce. Není možné pocítit nudu a k tomu je naděleno několik pozoruhodných zvratů. Dále zde máme skvělou akci, kterou podporuje vynikající kamera. Na úrodnou půdu padlo i několik trefných hlášek. No a do toho zde máme nevyčerpatelného Liama. Co si více přát? Nicméně musím poznamenat několik problematických míst. Uznávám, že některé momenty byly lehce trapné, či spíše úsměvné. Třeba nejmenovaná "já jsem Spartacus" scéna. To mi opravdu vykouzlilo úsměv na tvář. :-) Občas vytryskla i umělost efektů, což se ale dalo snést. Dále zmiňuji trestuhodně nevyužitou Farmigu! Ale zastávám k této skutečnosti spíše ambivalentní postoj, neboť díky tomu, že se pouze dvakrát mihla či telefonovala, se dosáhlo alespoň toho, že její postava byla docela mysteriózní. Což fanouška Very zase musí určitě potěšit. :-) Na závěr dodávám výborně provedené závěrečné titulky, které představují jistou třešničku na dortu. :-) ()

Reklama

Reklama