Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal děsivě. Teprve asi po půl hodině se to začalo k lepšímu obracet - tedy ne zas až tolik, aby se ve výsledku dospělo ke kvalitativně opačnému extrému, ale přece jen se povedlo docela dost zachránit. Filmu se každopádně nedá upřít originální - aspoň v kontextu české kinematografie - styl, který se povedlo držet od začátku do konce. Slabší to bohužel bylo s humorem jako takovým. Dávám dvě hvězdičky za odvahu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční rodinná krejzy komedie z fiktivní země? Snaha by byla, bylo to svižné, skvěle obsazené, moderní retro vizuál, celkem originální, ale sorry mne to moc do děje nevtáhlo a asi jsem suchar, ale ty vtipy mi moc nepřišli zábavné. Možná je to tím, že rodinné komedie nejsou moje cílovka, takže jestli mne něco opravdu pobavilo, tak to bylo kouzelné trio Myšička, moje oblíbenkyně Čvančarová, a nový objev (?) sexy Petra Blesáková. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Běžně se rodinným filmům vyhýbám velkým obloukem, tentokrát jsem to nezvládl, předpokládám, že skupina mých slabých a vyřazených mozkových buněk využila chvilkové nepozornosti svých elitních kolegyň, zmocnila se na chvíli kormidla, a přestože byla vzápětí přemožena a uvržena zpět do temného podpalubí, kolizní kurz se nepodařilo změnit včas. No, zpět k filmu. Nejsem si úplně jistý, pro jakou cílovou skupinu byl určen, příběh byl tak divný, že jsem to prostě nedokázal rozluštit. Předpokládám, že by se měli u snímku sejít rodiče s dětmi, ale pro teenagery byl jistě trapně lamácký a pro ty menší nevím, nevím... Pobavila mě jen gazela nadýchaná. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut děs běs, poté, co se objeví kouzelný dědeček, to konečně začíná mít nějaký příběh, na chvilku, pak to zase padá skoro do odpadu, ztráta času, snaha o humornost dopadá jako trapnost, dětští herci velmi slabí, až na Antonia, kterýho nemusím, hvězdy za stylizaci, kostýmy, rekvizity, občas vtipné. Jandák dobře vybranej extrémní slizoun. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá pohádka s hrozně hyperaktivním dějem. Některé scény se odehrají tak rychle, že by se daly přehlédnout pohým mrknutím oka. A ne že by mi děj přišel špatný, právě naopak, docela se mi líbil, jenom mi přišlo, že neustále někam spěchal. Prezentačně mi tento snímek připomíná filmy Wese Andersona, je zde spousta symetrických nehybných záběrů, podobných kompozic a daších maličkostí, které vypadají jako z filmu Grand Budapest Hotel nebo Moonrise Kingdom. Film je slušně natočený, několik scén má ale otřesný střih a jiné mají velmi nehezké close-up záběry. Herecké výkony byly většinou dobré, mladí herci ale byli trochu nekonsitentní, v některých scénách jim to šlo a v jiných zase ne. Jako celek se mi film líbí, v mnoha aspektech ale mohl být lepší. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)
  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)

Reklama

Reklama