Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 3

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 12 h 22 min (Minutáž: 49–72 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves, Timothy Granaderos (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Řadu měsíců po Jarním plese dopadne na Liberty High další rána: při srazu absolventů je zavražděn Bryce Walker a podezřelí jsou úplně všichni. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Sorry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni polovina me bavila a nemohl jsem se dockat, jak pribeh pokroci. Ale i v prvni polovine by vadilo to, ze kazdy dil zacal nejakym vysetrovanim nekoho, flashback toho nekoho, neco se deje, zjisti se, ze ten nekdo lhal, novy flashback. Druha polovina se uz vylozene vlacela a zaver moc smysl nedaval, coz teda plati pro celou treti a druhou radu. Soundtrack je stale skvely. ()

Nine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už druhou sérii si říkám, kam se ztratila myšlenka původní 1. série... Jedinečnost tohoto seriálu je ta tam a nelíbí se mi, k čemu vlastně od té doby seriál nabádá a co tvrdí, že je v pořádku - lhát. A lhát všem a pořád... Leda že by si to divák měl vzít jako varování "Kdo lže, do pekla se hrabe", ale pochybuji, že takový je záměr tvůrců. To je spíš můj záměr najít v tom to něco, co se mi ze začátku seriálu líbilo... Nepřijde mi moc uvěřitelné, že by se nejlepší kamarádi dokázali tak vzájemně podezírat, jako je tomu v seriálu. Pokud ano, hlavně tak snadno, pak si o tom přátelství myslím své (že bude spíše povrchní). I když samozřejmě, krytí vraždy je pořádná zkouška případného kamarádství. Každopádně na semletí justičním systémem znám mnohem lepší filmy nebo seriály, jako například nedávno zhlédnutý When they see us (jež je bohužel podle skutečnosti). Přišlo mi neuvěřitelné (ve smyslu opravdové neuvěřitelnosti), jak málo policii v 13 reasons why stačilo k zatčení a obvinění XY osoby... Přesto jsem zkoukla 3. sérii s jistým nadšením, zejména asi z mála hereckých výkonů, z nichž bych ráda vyzvedla hlavně Devina Druida jako Tylera (už několikátou sezónu)! ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Velké zklamání. Tam, kde se první dvě série nesnaží uměle vytvářet dramata, jde třetí série svou charakteristikou proti všemu, co doposud zastupovala. Herci se fakt snaží a na "školní drama" jde o precizně natočenou věc (ty přechody časových rovin fantastický) a stále to má silné momenty. Scénář však neví kudy kam a točí se nonstop v kruhu, přičemž k zemi tahá jak postavy, tak hlavní myšlenky, přirozenost, logiku a témata. Korunku tomu nasazuje nová postava Ani, která je tím nejhorším, co nám tvůrci během tří let představili. Škoda. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je tak trochu parodie sebe sama. Trochu mi vadí, jak moc smrtelně vážně už se tento seriál začal brát. Sice mě to ve své podstatě ještě stále bavilo, ale musím to brát s velkou rezervou, protože postavy už začínají být opravdu směšně dramatické a kolikrát je scénář přitažený za vlasy. Dojem kazí nově přistěhovaná hlavní holka, která spolkla celej svět, je chytrá jak rádio a už ji chybí si jen otevřít soukromou detektivní kancelář. Jak se říká v nejlepším přestat, takže třetí série už asi vážně nemusela vznikat, ale ještě jsem to teda přežila. Čtvrtou ale už prosím ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

uf...po dlouhé době si nejsem vůbec jistý tím jak něco ohodnotit.Třetí řada je od prvních dvou dost odlišná a už dlouho jsem neměl z nějakého díla takhle rozporuplně pocity.Na jednu stranu jsem u třetí řady neměl dojem že by neměla vzniknout (tenhle pocit sem měl skoro u celé druhé řady),pořád má jisté kvality a celou dobu mě zajímalo co se vlastně stalo.Na stranu druhou tu ale taky dlouho nebylo dílo,které by mě tak intenzivně sr.lo celou dobu a v závěru tomu nasadilo korunu.Já chápu,že je to celé nejspíš dramaturgický záměr hnát všechno do extrému a ukázat jak moc může být (a mnohdy je) tahle doba zkurvená,ale co je moc je moc a úplně to nefunguje.Jednak proto,že z postav na kterých stála první (i druhá) řada udělal seriál víceméně přisluhovače lidové vypravěčky,vševědoucí a všudypřítomné Ani.A druhak proto,že ze sympatických postav dokázal udělat skupinu bezskrupolózních lhářů a magorů.Úplný konec už byl pro mě pak tak extrémně amorální,že mi z toho bylo skoro až fyzicky špatně.V rámci zpracování,herců,soundtracku atd by to bylo za poctivé čtyři (pořád je to lepší než druhá řada),ale celkově prostě nejsem schopen se jakkoliv ztotožnit s čímkoliv co se tam stalo.A už vůbec bych to nedokázal pustit svým dětem jako varování kam až věc mohou v extrémní situaci dojít...hodnocení tedy někde mezi 10% a 70% s tím,že momentálně ve mě převládají spíš negativní emoce... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama