Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Othello 

všechny recenze uživatele

Cold Pursuit mě ve výsledku bavil ještě o kousek více než jeho skandinávský předobraz, což je dáno zejména tím, že úplně jeho stejná práce s humorem a trapností je zde aplikována na americké reálie, ve kterých je vtip většinou následován odmlkou na smích, takže onen severský humor zde působí ještě nepatřičněji. Několik scén vytáhne vtip do až nesnesitelné trapnosti než se z ní stane opět vtip, přibývání náhrobků, zpětně odhalujících náboženskou příslušnost mrtvol jednoznačně motivuje k tomu zneužít film na drinking game a občasné závany zašlé mafiánské hrdosti (sbohem Wingmane) nutí zasalutovat k plátnu. Navíc koulující se mafiánský Indiány (mezi které se omylem vmísil i jeden Ind) nemáte na stole každý den. My kind of entertainment. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, z jakýho iglů jsi vylezl, ale je čas zalízt zpátky." Souboj sněžnýho pluhu s mafií je skvělej film. Jeho remake by byl taky, kdyby to nebyl jenom remake. Prostě opakovanej vtip není vtipem a natočit tentýž film znovu je jako zamotávat mrtvý mafiány do pletiva a házet je do vody. No to asi nebyl nejlepší příklad. Prostě se tady nemluví norsky, ale americky a jinak je to stejný. Vlastně není. V Norsku tam určitě nepobíhalo tolik indiánů. takže kdo neviděl originál, tak by se mohl celkem pobavit. Mě to spíš nudilo. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Remake filmu "Boj snežného pluhu s mafiou" potvrdzuje, že ani rovnaký režisér a námet nezaručuje úspech. Film trpí dramaturgickými úchylkami, mnoho scén nemá absolútne význam a zmysel ( Made in China, rogalo, nájomný vrah ) a predlžuje film do zbytočnej minutáže. Určité dialógy istým spôsobom navodzujú atmosféru čierneho humoru, je to však málo, takže podozrievam tvorcov, že film mysleli vážne. Treba však oceniť skvelý soundtrack. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neesonovy smrtící dostihy s mrazem a mrtvolami. V podstatě je to dobrý film/remake. Doufám jen, že se v budoucnu nenatočí letní verze, v níž Neeson na pláži bude lámat sanice modelkám v bikinách za to, že jeho filmová dcera zemřela po nadměrném po(u)žití opalovacího krému. Kdo nezná původní norskou verzi, nebude se určitě věšet a tahle předělávka mu přijde vhod, ačkoliv dotyčného patrně nepřiměje zhlédnout i původní dílo. Liam Neeson už jen variuje svoji notně obnošenou vestu dobrotivého mstitele, variuje ji samozřejmě náležitě dobře, avšak zajímavější mně přišla nevycválaná cháska kolem něj, respektive jeho protivníci. Je z čeho vybírat, existencí je slušná řádka, načež dominantním parchantem, kterému se dá i zvráceně fandit, je Tom Bateman. A řada nohsledů z obou nesvářených gangů také stojí za povšimnutí i indiánský původ mnohých z nich. Je celkem nepochopitelné, že původní dílo i jeho remake spáchal tentýž tvůrce. Postihlo to svého času i kvalitního francouzského režiséra Francise Vebera, který se za Velkou louži nechal zlákat remakem úspěšných Uprchlíků, načež za nové obsazení i američtější pojetí dostal jen impotentní zábavu a rychle se vrátil do své domoviny. Hans Pettera Molanda sice takové fiasko nepostihlo, nevyrovnané dílo, vzhlížející se v opusech slavných režisérských jmen, to rozhodně je. Určitě bych zkrátil stopáž. Tak o dobrou půlhodinu. Postupně to ztrácelo energii a říz. Dále bych režisérovi rozmluvil, aby ze sebe nedělal Tarantina druhé kategorie, ale aby více zapracoval na kreativnosti jednotlivých scén. A třetí radou je, aby napříště zapracoval na napětí. To se filmu dostávalo jen sporadicky. A také, aby si ohlídal nežádoucí odrazy objektů natáčecího štábu v okénkách aut. Chválím tasení střelných zbraní a popisky mrtvých účastníků tohoto zájezdu, kde Liam zláme vaz každému, kdo se neprokáže platnou vstupenkou na jeho území. 6/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)

Reklama

Reklama