Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když bych věděl, že tento film remakem skandinávské divnosti Boj sněžného pluhu s mafií, tak budu hodně přemýšlet, zdali se na tento film vůbec podívám. Kór, když ho natáčel ten samý režisér. Takhle mě nalákal Liam Neeson, od kterého jsem čekal klasickou akční ždímačku, kterou mi poslední léta nabízí měrou vrchovatou. Tady to ale bylo trošku jinak. Vtipné momenty nebyly vtipné. Absurdita byla spíš směšně trapná. No…nenašel jsem na tom nic, co by mě za ty dvě hodiny bavilo. A co víc, jedná se o poměrně věrnou kopii švédského originálu, takže vlastně stejně zbytečný film jako například Funny Games USA. Jen škoda, že zrovna Liam Neeson zde mrhal časem… ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavná vyvraždovačka, ktorá síce miestami nevie do ktorého žánru má patriť ale má svoje silné miesta. Pekne urobené logické zvraty a aj vtipné wtf momenty. Po dlhom čase film s Liamom Neesonom, ktorý je správne pritiahnutý za vlasy ale zároveň má v sebe punc logiky a aj emócií. Záporák archetypálny ale veľmi dobre spravený. V zasade film na poli dvoch hodín vypovedal celkom dosť. A dávalo to hlavu aj pätu a nestrácal som sa. Nevrátim sa k tomu ale bavil som sa. Škoda nevyužitého priestoru krásky Emmy Rossum. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Některé remaky předčí originály a tohle je jeden z nich. Po Kraftidiotech jsem si přál jezdit se sněžnou frézou v Norsku, ale teď bych ještě radši jezdil se sněžnou frézou v Coloradu. I když je scénář takřka navlas stejný jako u originálu, režisér je dokonce navlas stejný a spousta scén je de facto zkopírovaných, líbila se mi kopie o dost víc. Coxman Neeson je charismatištější i sympatičtější než Dickman Skarsgård, karikatury Indiánů méně blbé a zajímavější než karikatury Srbů, americké prostředí je uvěřitelnější než to evropské, vtipy byly vtipnější (rezervace/rezervace, Ind/Indián...), sněhu je tam víc, snežný pluh je větší... Něco bylo ovšem blbé stejně (kápo amerických gangsterů je stejný kašpar jako kápo gangsterů norských) a pár detailů mě vyloženě iritovalo (kápův synek má být poloviční Indián a přitom ho hraje učebnicově bílý prcek a navíc protivný šprt). Bavilo mě to, bavil jsem se, ale na pátou hvězdu by se muselo leccos vylepšit, třeba hodně omezit patos a "laskavou hřejivost", vyházet spoustu středoproudového svinstva a nebát se ukázat víc mordů a drasťáren (o většině mrtvol se dočteme jen z titulků). Zkrátka mělo se to natočit víc na způsob starých coenovek, nebo to měl aspoň točit jiný režisér. No ale to už by pak zase nebyl remake, že jo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po videní „Boja snežného pluhu s mafiou“ som sa nevedel dočkať americkej verzie z Neesonom, ktorému proste takéto roly budú naveky sedieť. A nesklamal som sa. V porovnaní s originálom ide v podstate o prekopírovaný scenár, ale Skarsgard vs Neeson hodnotím 1:1. Jediný rozdiel tu robí Sverre Hagen, ktorý bol v škandinávskej verzii taký bláznivý záporák, že tu sa ho prekonať ani len vyrovnať nepodarilo. Ale nevadí, zážitok to bol nadmieru pozitívny. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl, ako Michael Haneke nakrútil dva totožné filmy (Funny Games a Funny Games USA) iba preto, že Američania neradi čítajú titulky a majú dosť peňazí. Predpokladal som, že nikto už podobný lapsus nezopakuje. A Hans Petter Moland z neznámych a mne nepochopiteľných príčin neodolal a spravil po piatich rokoch to isté. A mne neostáva nič iné, ako dať filmu bez ohľadu na jeho kvalitu dve hviezdičky, aby som tým potvrdil svoj názor, že tento film nemal byť nakrútený. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)

Reklama

Reklama