Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (CinemArt)

(více)

Recenze (563)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Janžurka už fakt stará baba, zahrála to perfektně. Vůbec mi nevadilo, že je to stařenka, ta role jí sedla, jako by to bylo napsáno pro ni. Hofmann naproti tomu začíná do českého filmu pronikat čím dál hlouběji a i se svým dost nesympatickým ksichtíkem ztvárňuje dost sympatické role. Občas je ještě poněkud prkenný, ale on se toho za nedlouho zbaví. Rozhodně vtipná komedie o bábě pistolnici a nepřizpůsobivým kapitalistovi. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Po jednej strane vcelku nelogická, až absurdná blbosť (teroristka, ktorej tiahne na osemdesiat- tomu by sa divili aj v El Pasu ), ktorá ale prekvapivo až tak diváka neirituje a na tú hoďku a pol vcelku zabaví. Je to film, na ktorý zachvíľu zabudnete, ale ak chcete vypnúť mozog a večer hodiť za hlavu celý deň , Janžurka vám dá príležitosť. 4,5 /10 ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bajgare, my dva nejsme kompatibilní. Poetika vašich filmů je mi na hony vzdálená. Vůbec vám nerozumím, a co je nejhorší, nechci vám rozumět. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí...ale přeci jen se nakonec přikláním k tomu, že kdyby tento film nevznikl, chybět nebude... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, že R. Bajgar natočil a napsal Teorii tygra, vůbec nedokážu pochopit, jak mohl splácat tuhle sračku. Pardon, ale už dlouho jsem se u filmu tak nestyděl! Komedie bez vtipu, naprosto převládala trapnost nad dialogama, absurditou a debilním chováním postav. A vůbec, koho proboha napadlo tam dát rádoby westernovou hudbu?! To měl být asi taky pokus o vtip. I. Janžurová tohle snad vůbec nemá zapotřebí, P. Liška tradičně hraje svou klasiku, za zmínku tak stojí jen M. Hoffmann (takový role mu jdou!) a pak K. Svarinská, která tady sice nemá co hrát, ale holčina je to nad míru pěkná, co si budeme povídat. Hodím sem jednu hvězdu a doufám, že už to nikdy neuvidím! ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Přijdu jindy." (...) Ale jo, je to solidní černá komedie, na které je nejlepší alpha male Hoffman, který jakožto záporná postava opíchá všechny pěkný ženský ve filmu a je zároveň nejzábavnější z celého ansáblu, protože má buď vše, co chce a nebo pro to zemře... jakožto jen všichni zákeřní mužové dostanou to, co chtějí, falešností, křivosti, lží, aby žili svoje "štěstí" a takových je mezi námi většina, jen záleží v jakém rozsahu je jejich křivost, ale jak řekl Hunter S. Thompson, abych zjednodušeně parafrázoval, je lepší žít divokost naplno, nebo pouze existovat? (...) "No vy jste se, paní učitelko, úplně posrala! Ruplo vám v bedně? Dyť takhle můžete někoho zabít." (...) "Sakra, netvrďte mi, že mě tady opravdu chcete odprásknout. Učitelky v důchodu přece nestřílej lidi." (...) "A ty dvojčata ti neudělám, tvoje biologický hodiny sou mi úplně u prdele." (...) Hoffmanovi zkrátka nesedí úplně záporné role, ale role (by default) cholerických magorů určitě - a ještě je tohle stejný rok jako epický MOST!). Janžurová v netypické roli důchodkyně učitelky, která se ze slušné postarší paní stane "zákonem". Bavil mě i Liška, je dobrej skoro vždycky a speciálně, když je ve filmu s Vilhelmovou (Dykovou), která tu má taky děsně dobře odehranou roli culící se falešné starostky. 7/10 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Oddechovka a jedna z těch vkusnějších mainstreamových komedií. Černý humor na tak vážné téma nemusí být pro každého, ale pro ty, kteří jsou již přesyceni americkými tuctovými nesmrtelnými agenty a superhrdiny zachraňující svět, je Teroristka vítaná originální změna. 65 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten nápad a to všechno kolem, dejme tomu. Jenže problém je, že po rozdání karet se to už začlo sypat. Pasáž s tréninkem střelby byla asi tak o 3 hodiny delší než měla být, a závěr je hodně crazy. V tom smutném a špatném slova smyslu. Dost to tahá Hoffman, který je ještě ve svém Most! módu a jeho mafián je přesně takový, jak člověk po zhlédnutí Mostu čeká. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Hele, za mě docela dobrý. Teroristka samozřejmě není žádná extratřída, ale jako taková černá komedie se tolerovat i dá. Jsou tam věci, který kulhaj, ale na to už jsem si u českejch filmů tak nějak zvyknul. Janžurka mi možná úplně nesedla, ale Vilhelmová a Hofmann jsou zase skoro na jedničku. Na druhou stranu je to ale pořád film, kterej si asi znova nepustím, proč jako... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Teorie tygra byla pecka a pro mě jediný český film, který jsem dobrovolně viděl v kině a dokonce i víckrát. Jak dopadne teroristka mě hodně zajímalo. Kino bohužel nedopadlo, ale užili jsme si to doma v kolektivu a nesmírně se bavili. Občas to bylo trochu moc asi, ale vůbec nám to nevadilo a řechtali jsme se skoro celý film. Po dlouhý době zase slušný český film. 70% ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Dokonce to ve mě vzbuzuje naději, že české filmy zase budou dobré, a ne ty příšernosti jako většina tvorby posledních 15ti let. ()

pulula 

všechny recenze uživatele

Příběh morálně uvědomělé učitelky, které pohár trpělivosti přeteče a pak se dějí absurdní věci. Na tuto komedii a na herce jsem se docela těšila. Po dlouhé době je tu příběh, kde nehraje hlavní roli product placement a děj na sebe navazuje. Má to švih, spád, nápad, ale jen do určité doby. Pak už děj ale docela drhne a nakonec už jen paroduje sama sebe. Souhlasím s komentářem Sarcastica. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Fantastická Iva Janžurová! Miloval jsem ji ve Vorlíčkovských kreacích, obdivoval v Kočáru do Vídně a Morgianě. Jsem rád, že nepřestává být tak dobrá. Tenhle film je JEJÍ. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Kua tohle měl bejt film podporující snahu Brusele o odzbrojení obyvatelstva nebo parodie na Tarantina? Nebo co??? Janžurová hraje tak nějak nepřekvapivě, ale výborné řemeslo, Lišku nesnáším a ta dyková držka je napřesdržku ať hraje cokoli. Jako ženskou mě pochopitelně nejvíc bavil Hofmann, vo tom žádná. Ale to je sakra málo. Chatové osady mizí hromadně a žádná učitelka to nezabrzdí, ale že by se to mělo řešit kvérem? Dnes už jsem někdy fakt na vážkách, protože agresivita správňáků už začíná bejt celkem hrozivá a říkám si, kam až má člověk ustupovat aroganci, bezohlednosti, tuposti a spasitelskému komplexu? Naposledy takhle lidi ustoupili fuhrerovi a nebyla to žádná sláva. Zpět k filmu: ten tuto otázku nezodpoví a je to možná dobře, protože odpověď většinou není jenom černá nebo bílá a každej člověk si na tu svou odpověď musí přijít sám. Za mě je to někde uprostřed. Vocaď pocaď. Závěr mi přišel fakt už úplně cože? Mno, viděla jsem to poněkud z rychlíku v práci, neslyšela jsem všechny dialogy, (ale myslím, že jsem o moc nepřišla) a tak nebudu moc přísně soudit, dávám z rychlíku tři hvězdy. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Trochu mi ušlo, co vlastně tvůrci chtěli natočit. Poněkud nevtipnou komedii? Komunální satiru? Nebo snad opravdu drama o zoufalém řešení - no to snad ne... Hofmann hraje ve všem stejně, jak je vidno... ()

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama