Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

boyd. 

všechny recenze uživatele

Akční jízda u které si člověk vydechne až při závěrečných titulcích. Na Oskara to aspirovat nebude, ale pokud si chcete užít pořádný akční film a nebudete úplně do detailu řešit co je možné a nemožné, tak Mrakodrap je idealní volba. Já se bavil a Dwaynovi fandil :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní akční film, který je svou debilitou velmi nudný a už se to ani nedá tolerovat ... jediná výhoda je tady pan Rock, který sice je herec na provázek, ale je to takový sympaťák, že tomu totálně debilnímu filmu, kde zrovna hraje, nedáte odpad ... už nikdy ... ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Naprosto prumerny akcnak, ktery je neco mezi Sklenenym peklem a Smrtnosnou pasti, ale obema tem filmum saha stezi po kotniky. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Uz se mi sakra dlouho nestalo ze bych u filmu 3x usnul, kazdopade tenhle 2018 radoby Die Hard s Rockem v hlavni roli je proste boring a navic to pusobi jako dvou hodinovy film s kupou nesympatickych hercu resp hlavne ty herecky nestaly za moc. 50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Moderný a celkom vyrovnaný akčný film s „The Rock“. Fascinujúca budova, z ktorej si myslím, že vo veľmi blízkej budúcnosti uvidíme v praxi aj viac. Keď nečakáte nejaký novodobý The Towering Inferno, tak si myslím, že nebudete sklamaný a keď tento film vyberete na piatkový večer, tak nespravíte takú chybu, ktorú by ste mali ľutovať. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap a Dwayne Johnson v nom,kde zachranuje svoju rodinu,akcna drama s vybornymi trikmi,dostatocnou davkou akcie,napatia a skvela vizualna stranka,ja som sa bavil bez ohladu na to,ci to bolo alebo nebolo logicke a realne...:-) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně rutinní, bez jediného překvapení, dobré scény nebo vůbec čehokoliv zábavného, jak je to jen možné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bezpečnostní expert musí proniknout do hořícího mrakodrapu, ve kterém mají zločinci jako rukojmí jeho rodinu. Dwayne Johnson a akční katastrofický snímek působící jako remake stejnojmenného snímku z roku 1996, který zase pro změnu čerpal z dnes již kultovní akční klasiky ´Smrtonosná past´ z roku 1988. Různých odkazů na různé snímky v daném žánru je však přítomno daleko více. Atmosféra 90. let je velice typická, takže žádné přehnaně nadměrné efektové scény a bezmyšlenkově zběsilé tempo, jak je poslední dobou zvykem. Svým způsobem je to sice krok zpět, ale nakonec, proč ne. Nic než popkornový příběh bez bázně a hany, který neurazí, ale ani nemá co zásadního nabídnout. Za shlédnutí však stojí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vizuálně načančaná ptákovina, která neumí nudit ani vteřinu, protože už od prvních minut nabere zápletka solidní spád a udrží si ho až do konce. Hlavním tahounem je ale pan Skála, který udělal za posledních deset obrovský kus práce a teď zaslouženě sklízí ovoce. Ne, že by předváděl nějaké charakterní herectví, ale i v něm se hodně zlepšil, a s přibývajícími šedinami jeho charisma ještě více nabylo na objemu. Přestože ho scénárista protáhne jedním nesmyslem za druhým, tak hlavně díky Rockovi to nikdo z nás nevypne. Právě kdyby scénář se jen trochu držel reality, fyzikální zákony neřeším, bylo by všechno mnohem hmatatelnější a dokonce byste jednotlivým postavám začali chtít věřit ty umělé emoce, které se vám snaží prodat. Bohužel tady funguje jen CGI a skálopevně odhodlaný Mr. Rock. Ale jako oddychovka dobrý :-) 45% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Ač fanda Rocka, musím uznat, že tohle byl jeho nejméně povedený kousek za poslední roky. Blockbuster objednaný pro čínský trh, v tom by problém nebyl, protože není první ani poslední, ale námět a scénář měli zapálit ještě před tím mrakodrapem. Opravdu je to béčkový Die Hard, kde je slabší akce a Dwayne tu skotačí s umělou protézou dolní končetiny. Ovšem ani to mu nebrání ve skákání na mrakodrap, slaňování nebo climbing ve vysoké výšce. Neve Campbell jsem viděl naposledy ve vřískotu a Byrona Manna v seagalovce. V USA film pohořel, ve zbytku světa byly tržby vyšší. Kasovní průser pro Universal to není, ale hit taky ne. Holt i kasovní přeborník Johnson se někdy utne. Ještě že v roce 2019 zaznamenal dva hity, Hobbs & Shaw a sequel Jumanji. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jediný současný prvoligový akční hrdina, tentokrát s vizuálně povedenou béčkovou vykrádačkou všeho možného aneb asijské peníze v amerických rukou. Hoří to, bouchá to, pokouší se o vás závratě – ten, kdo má být zachráněn je zachráněn, ten kdo má být zneškodněn, je zneškodněn….takže asi tak. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Dwayne už je regulérní pračka na prachy a Mrakodrap je jen tuctová letní vychytávka pro kina, kde se snad budou sypat dolary horem dolem... Není to úplně špatný film, ale v žádném případě to není zázrak... Do doby, než se Dwayne začne snažit do mrakodrapu dostat, tak je to překvapivě svěží a syrová podívaná, která měla našlápnutu. Ovšem od Dwaynova snažení se dostat dovnitř film jde dolů a dolů. Mraky klišé, mraky, kravin, mraky předvídatelných věcí. Tyhle katastrofické filmy frčely tak před 20 lety. Dneska při vysokých nárocích diváka, to nejde ustát. Bohužel... ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Film postavený na umělé noze hlavního hrdiny, která mu jednou upadne z pahýlu gravitací téměř sama a jindy zase drží jako žíznivé mládě u matčina prsu. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Rock je akční osvalenec, kterej si uhraje v žánru to co potřebuje a ještě přidá charisma. Tím se odlišuje od zbytku kolegů. Jinak se jedná o velkorozpočtovou, s nadhledem přepálenou poctu akčním klasikám. Kdyby to nebylo tak dementně předvídatelné, dal bych klidně 4*. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Neškodná akční béčkárna, která má k dobru americký filmaře s "know-how" a většinu castingu. Čínská objednávka, z který jsem měl největší obavy, je sice vidět, ale zase ne tolik, aby nějak zásadně rušila. Po vzoru Smrtonosný pasti bych ale uvítal víc kontaktu se záporákama, takhle se až zbytečně moc času věnuje Rockově snaze dostat do / z mrakodrapu a jeho protivníci hrajou druhý housle. Párkrát jsem se nad (možná i záměrnou) přepáleností scén zasmál (Rock držící most). Přidat víc kontaktní akce, hlášek a nějakej zajímavej twist, vznikla by velice slušná žánrovka. Za filmařinu, Rocka a hudbu přihazuju třetí hvězdu. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama