Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně razantní režijní delikatesa s velmi zvláštní, meditativní, byť dramatickou aurou. O dukladné Kaufmanově režii, která nic nebere na lehkou váhu, by se dalo rozepisovat třeba celý den. Já vypíchnu precizní práci ve vykreslování vztahu pilotů a austronautů a jejich manželek (Ed Harris a Mary Jo Deschanel anebo Sam Shepard a Barbara Heshey) - tam Kaufman narazil na ředu skutečně skvělých momentů. A nebojte se té délky, dejte si to klidně na tři díly, nic tím nezkázíte. Tenhle nejhutnější casting osmdesátých let je tzv. MUST WATCH. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená (ač mnoho z pánů mělo svoje bohaté kariéry teprve před sebou) osmdesátková "Gravity", popis amerických počátků dobývání vesmíru, velké dobrodružství a zároveň oslava chlapáctví ve všech jeho podobách. Mimořádně povedené vyprávění - co jiného může důkazem, než fakt, že se divák ani jednou za ty více než tři hodiny nenudí? P.S.: V postavě Dennise Quaida se dá celkem snadno rozeznat základ pro Cruisova "Mavericka" z Top Gunu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, herecky sice vyborne obsadne /Shepard, Glenn, Harris, Quaid/ ale ta trojhodinova stopaz -. to bol moj zabijak, fakt som nemohol udrzat pozornost cele tri hodiny. Kennedy bol Dzonny, to viem akurat z celeho filmu a parkrat boli zabery na rakety. No ale nuda k posrani, toto reziser Kaufman prehnal . 45 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh takzvaných "Mercury Seven", legendární první party amerických astronautů, je sice pojatý trošku zdlouhavě (věřím, že se celá první hodina mohla značně useknout), jinak ale příjemně, se srdcem a humorně. Z velké části díky hercům - baví zejména Quiad, Harris a Glenn. THE RIGHT STUFF je pěknou chlapáckou poctou nejen zmíněné sedmičce, ale i s tím související tradici testovacích pilotů; tehdejším střelcům v boření všech vzdušných limitů. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Málokdy tříhodinový film doslova „letí“ bez jediného hluchého místa tak, jako se to daří Kaufmanově mnohovrstevnaté epické sáze o počátcích amerického kosmického programu (Mercury) s výbornými hereckými výkony, mezi nimiž na sebe strhávají pozornost zejména S.Shepard, E.Harris, S.Glenn a D.Quaid (zatímco L.Henriksen zůstává zase tím v pozadí). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Po tom, ako sa John Glenn (Ed Harris) úspešne dostal na orbit, mu Alan Shepard (Scott Glenn) zahlásil, že má povolenie na 7 obletov zeme. Toto astronaut naozaj povedal, ale od začiatku letu sa počítalo iba s 3 obletmi zeme a nebol tak let skrátený iba na 3 oblety, ako sa vo filme uvádza. (rexino)
  • Ken Wahl si měl původně zahrát Gordona Coopera. Nahradil jej Dennis Quaid, který se tak vzdal natáčení filmu The Outsiders (1983). (HellFire)
  • Happy Bottom Riding Club, bar který vlastnila Pancho Barnes (Kim Stanley), vyhořel roku 1952. Jeho zbytky můžete dodnes vidět v Edwards Air Force Base. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama