Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Zděnda umí hned v úvodních titulcích pochválit svojí vlastní práci ("...po čertech hezkou pohádku"). Opravdu skromný tvůrce, jen co je pravda. Na jeho obranu je ale nutno uznat, že se mu tentokrát opravdu povedlo natočit pohádku, kterou lze (s lehce přivřenými oči) nazvat hezkou. Má to pohodovou atmosféru, sem tam slušný vtipy, sympatický čerty a pěknou Saru. A obejde se to i bez znásilněných koček. Nejlepší Troškův film od Princezny ze mlejna 2 (což ale v tak mizerný konkurenci není žádná pochvala). ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se to. Sice bych to zkrátil minimálně o 20 minut, ale jinak to jde. Teda jo, chvílemi to je takové připitomělé, ale jinak je to taková klasické pohádka,která mezi těmi českými novodobými asi bude vyčnívat, jelikož všechny ty megapokusy typu Řachanda jsou nekoukatelné (a to jsem ještě neviděl Když draka bolí hlava...). Ale postavy zde fungují, děj docela taky (i když místy nudí) a samotný výběr prostředí taky, ale tohle, uznejte, Troška umí. Sice nějaká originální zápletka to není, ale co. 3* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Troškovi se tentokrát podařilo umírnit svůj extravagantní styl - jeho postavy nejsou tak ukvičené a nadmíru nesympatické, scénář, byť lehce předvídatelný, není úplně pitomý a snímek zobrazuje v kladném slova smyslu českou krajinu a folklór. Maličko to Troškovi uklouzávalo u postav čertů v jejich čertí podobě a u zbloudilé duše, nicméně to bohatě vynahradili Oldřich Navrátil s Karlem Dobrým. Ústřední zamilovaná dvojice byla spíše nevýrazná, nicméně neurazila. V rámci svého žánru spíše průměrný, avšak v Troškově filmografii nadprůměrný filmařský kousek, na který se dá v klidu podívat, aniž by člověka pálily oči a IQ mu klesalo rychlostí blesku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dúkaz o tom,že česká pohádka není mrtvá,jen je po několika vážných nehodách v umělém spánku a jen čas rozhodne jestli se znovu postaví na nohy.Příběhově nic nového,což by nebyl až takový problém,ale spíš vadí klasická Troškovská uřvanost a překvapivě dost "agresivních" výrazů,které bych v pohádce úplně nečekal.Jinak ale nejlepší Troškův film za posledních několik let...desítek let....60% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama