Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (602)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mě se ten vývoj X-Menů opravdu hrozně moc nelíbí. Ani ne od poloviny Apokalypsy sleduju něco co mě rozčiluje. Starší postavy postupně ze série mizí a nahrazují je mládežnická dřeva, která nemají ani za nehtem tolik charismatu jako staří harcovníci z původní trilogie. V kontextu toho vypadá potom i ztráta takové zde hodně nesympatické Raven fatálně. Erik s Charlesem si dají na konci své oblíbené šachy a máme z toho opět nejlepší dialogovou scénu filmu. Jinak je suveréně nejlepší scénou Vlak. Ten snad jakoby do filmu ani nepatřil. Hlavní záporačku s ksichtem Chastain je těžké sledovat na samé hranici únosnosti. Zažil jsem stejný pocit s Dark Phoenix jako kdysi u Transendence. Zkrátka vznikl na pohled pěkný film bez chuti a bez zápachu, s dokonale chladně natočenými scénami. Série X-Men umřela u Apocalypse a je třeba si to otevřeně říct. Tady to jinak než bez restartu nepůjde. 45% PS: není náhodou že chybí potitulková scéna, protože zkrátka i tvůrci vědí, že se dostali do slepé uličky, z které cesta dopředu nevede. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Esence komiksové nudy, která nepřináší nic zajímavého, většina děje je podle stejné šablony, jako předchozí x-filmy, aneb něco se stane, Xavier a Erik se tváří odcizeně, pak se zas něco stane, vzpomenou si že byli kamarádi a jednou naposled musí spolupracovat a tak pořád dokola.. Dobrá, palec nahoru, že si z toho v jedné scéně dělají srandu - Your always sorry, and there’s always a speech” ale to je málo. A poslední hřebíček do rakve zaklepe naprosto antiherecký výkon Sophie Turner, která jakoukoliv scénu zadusá do prachu tím, že zkrátka neumí hrát a její výkon je jenom o stupeň lepší, než moderování Jaromíra Soukupa. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Po slabé a hlavně zbytečné (nic nového a zajímavého nepřinášející) předchozí Apokalypse překvapivě příjemné završení X-Men série (před přestupem k MCU pod Disneyho křídla). Kinberg jako debutující režisér odvedl solidní práci, zápletka, postavy i jejich vzájemné (větší či menší) konflikty fungují obstojně. Velkým plusem je střídmá stopáž, herecky film opět táhnou zejména McAvoy a (tradičně boží) Fassbender, nejvýraznější a nejzábavnější scénou je bezpochyby velká finální akce, která nabídne dostatek napětí i obstojný počet efektních eye-candy momentů. Za mě OK. 65 % ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený a parádně ohudebněný - o tom žádná. Dokonce i herci se většinou snaží hrát. Smutný je na tom ale fakt, že nemají co. Scénář je totiž plnej klišoidních replik a okoukanejch situací (s výjimkou asi dvou), který prostě svým obsahem nemají šanci zaujmout. Celej film mi tak bylo vcelku jedno co se se Sansou stane, protože vývoj jejího charakteru mi přišel hrozně zkratkovitej a nevěrohodnej. Škoda. První X-Meni za posledních třináct let, u kterých vím, že se na ně znova nejspíš nikdy nebudu chtít podívat. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

X-Men: Temný Podbradok Uf. Som veľký fanúšik X-Men. Všetky diely vrátane spin-offov som videl v kine, všetky mám na BR a X2 stále považujem za najlepší komiksový film všetkých čias. Ale toto naozaj nie je dobrý film a úprimne závidím všetkým, čo ho označujú za znesiteľný priemer. Minimálne dve tretiny filmu som sa pekelne nudil. Polodebilný scenár s nechcene smiešnymi, akože psychologickými dialógmi, nevýrazné alebo vyslovene zlé herecké výkony (Sophie Turner by už nemala v ničom hrať), matné akčné scény a hnusné triky. No a potom odrazu vypukne finále, ktoré je nadupané, dobre natočené a plné zábavných nápadov. Na ničom už síce nezáleží, hlavné postavy si tam pokojne môžu pokapať a ja ani nežmurknem, ale aspoň to má šmrnc a gule. Celkovo asi 5/10, ale bez tej poslednej akčnej scény by som viac ako 4/10 nedal, hádam aj menej. Škoda... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (31)

  • Sophie Turner uvedla, že se scénář v podstatě konstantně přepisoval za pochodu. Jeden den se něco upravilo, Kinberg na základě změn celou noc přepisoval scénář a další den se jelo nanovo. [Zdroj: Fandimefilmu.cz] (Kinofil)

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama