Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle je na delší dobu asi moje poslední bondovka... Viděla jsem už skoro všechny a vůbec z nich nejsem nadšená. Tenhle film mě v malém potěšil v tom, že se opět vrátil charizmatický Sean Connery. Žen tu bylo hned několik a ušly všechny i Bondgirl. Dokonce jsem se dvakrát uchechtla, takže i se vtipem šel film nahoru. Akční scény se nemůžou rovnat s novými filmy, ale tvůrci se bezesporu snaží a na tu dobu... Je to na jedno brdo, je to přitažené za vlasy, každý film bych ještě prostříhala, ale za Seana má tohle plus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podivná (ne)bondovka. Dlouho mi unikala a musím říct, že jsem o moc nepřicházel. Sean Connery je sice v hlavní roli stále jako doma a když dojde na akci, má divák co sledovat, jenže spousta toho ostatního je zvláštní nebo vyloženě špatná. Tak třeba příběh vykradený z Thunderballu, kterému chybí jakékoliv napětí a snad i smysl. Nebo Legrandova hudba, jež Barrymu nesahá ani po kotníky. Max von Sydow mohl být dobrým Blofeldem, kdyby dostal pořádný prostor, Klaus Maria Brandauer zase coby záporák neprovádí žádná extra zvěrstva. Půlhodinu před koncem už jsem se slušně nudil, a to mě největší šok teprve čekal - ano, skok na koni, který by neprošel snad ani do té nejhloupější bondovky s Rogerem Moorem. Celkově tedy slabota, ale dobré scény se najdou (například úvod a celá ta zotavovací pasáž včetně bitky v tělocvičně). ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad nejslabší z těch luxusních naleštěných bondovek s exotickými destinacemi, jachtami, diamanty, sošnými krasavicemi....Místy mi bylo trapně za všechny zúčastněné, nejvíc při tangu v kasinu. Kdyby tam nebyly Monaco, Menton, Roquebrune a Villefranche, tak už bych se ani nedívala a vzpomněla jsem si, že tyto pocity jsem měla i když jsem to viděla poprvé. A nezachránil to ani K.M.Brandauer. Basingerová se mi nelíbí a Sean Connery už byl na Bonda opravdu starý. Proti novým bondovkám tam ale aspoň byl nějaký humor, i když občas nechtěný...Často jsem vzpomínala na Muže z Acapulka, tanec Bonda s Domino mi připomínal Kerpofa s Bob St. Clairem tančící v Mexiku:-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud to správně chápu, tak neoficiální 007 znamená kromě toho, že to natočila jiná distribuční společnost, že se někdo naštval a po dvanácti letech povolal Šóna zpět do služby.... Tuctovka se všemi žánrovými neduhy, z nichž asi nejvýznamnější jsou pro mě tentokrát ty krkolomné zvraty a zvrácená stopáž. Viděno v prvním dabingu, tj. bratislavském (brněnském) - Junák na Conneryho velmi dobře, a škála použitých hlasů je velmi pestrá, takže v tom chyba není. Scénář je ale nemastný neslaný a osud postav je mi putna. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka není zrovna dvakrát povedená (zvlášť při srovnání s Chobotničkou z téhož roku). Pokud se kvalita hrdiny měří schopnostmi nepřátel, tak ti toho tu moc nevymysleli. Totéž se dá říci i o režisérovi. Když přidáte nevýraznou hudbu, zjistíte, že film zachraňuje hlavně půvab Kim Basinger. Pro ni, jako pro jednu z mála bondgirl, nepředstavuje bondovka vrchol kariéry – ten měla ještě před sebou. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Jedná se o tzv. neoficiální bondovku, protože je natočena pod záštitou studia Warner Bros., kdežto ostatní bondovky jsou "pokladem" studia MGM. (DominikV)
  • Když na Palmyře přepaluje Bond (Sean Connery) hodinkami pouta, přichází ho zkontrolovat hlída se samopalem AK-47. V samopalu však není zásobník, je tedy nepoužitelný. (pjotri)
  • Bond zde nemá své speciálně upravené auto. Pouze "lehce" ozbrojený motocykl. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama