Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

O něco nudnější než oficiální bondovky s Rogerem Moorem (první hodina hrozná), ale tohle má Seana Conneryho, který je zase lepší než Roger Moore a je tak v podstatě jediným, za to však zásadním, kladem. Sebeparodie je velká a docela v pohodě. A tenhle film je důkazem, že klidně mohl Sean toho Bonda hrát až do roku 1983 a nic by se nestalo. Co nechápu, že dělali stejný příběh, jako v Thunderballu. Vtipné je ovšem to, že jak je každá bondovka úplně stejná, tak mi to vůbec nedošlo. Nikdy neříkej nikdy má taky zpětným pohledem dosud nejhvězdnější obsazení z dosavadních filmů s Bondem, i když pro dvě hvězdy to byl jeden z prvních filmů, takže je to spíš náhoda. Videohra mě potěšila. Jinak v tom filmu není nic co by stálo za zmínku, krom toho, že to vypadá o 10 let starší a že nevím, za co (krom Seanova honoráře) úplně utratili na tu dobu tolik peněz. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Seana Conneryho do návratu do svojej ´´obľúbenej´´ úlohy presvedčil pravdepodobne len niekoľkomiliónový honorár ( 5 miliónov, v tej dobe to bola obrovská suma ). Na filme je to trošku aj vidieť. Je to však vydarená bondovka, ktorú aj napriek tomu, že nieje oficiálnou, považujem za dôstojného kolegu ostatných filmov o neporaziteľnom agentovi. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Mezi ty nejlepší bondovky se Nikdy neříkej nikdy nedá zařadit, ale mě jako "neoficiální" bondovka pobavila dostatečně. Když v záběru nebyla oslňující Kim Basinger, tak intrikovala půvaná Barbara Carrera. Ke všemu ještě vynikající Sean Connery v akcích všeho druhu. Popravdě mi tam trošku chyběla ta pravá "bondovská" hudba, ale zase nemůžu chtít všechno. I její "náhražka" byla dostačující. Myslím, že by byla zajímavá představa střetu Seana Conneryho a Kim Basinger na stříbrném plátně ještě někdy v budoucnosti, třeba opět bondovce? Kim Basinger je neuvěřitelně krásná i v 54 letech, ale zato Sean by musel s tím svým hereckých důchodem něco podniknout... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najhoršia bondovka, ktorú som videl. Mám rád bondovky a chápem aj označenie k Never Say Never Again neoficiálna. Všetko čo je na Bondovi skvelé, táto bondovka stráca. Scéna s bond motorkou, či úvodná mlátička v nemocnici je výborná, ale to je asi všetko. Connery=najlepší bond síce platí, ale v prípade tejto nie. Hlavný hudobný motív vo filme takmer nie je a záporák je "suchý". No za vyslovené nešťastie a sklamanie považujem záver filmu, ktorý si dovolím označiť za najhorší, najmenej akčný a najnudnejší v celej bond sérii. Z ostatkom by som sa zmieril a dal by som 3*, ale z hore zmiňovaným dôvodom to nejde. Aspoň, že bondgirls sa vydarili, ako Kim, tak aj Barbara Carrera. Pekná mrcha! /45%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podivná (ne)bondovka. Dlouho mi unikala a musím říct, že jsem o moc nepřicházel. Sean Connery je sice v hlavní roli stále jako doma a když dojde na akci, má divák co sledovat, jenže spousta toho ostatního je zvláštní nebo vyloženě špatná. Tak třeba příběh vykradený z Thunderballu, kterému chybí jakékoliv napětí a snad i smysl. Nebo Legrandova hudba, jež Barrymu nesahá ani po kotníky. Max von Sydow mohl být dobrým Blofeldem, kdyby dostal pořádný prostor, Klaus Maria Brandauer zase coby záporák neprovádí žádná extra zvěrstva. Půlhodinu před koncem už jsem se slušně nudil, a to mě největší šok teprve čekal - ano, skok na koni, který by neprošel snad ani do té nejhloupější bondovky s Rogerem Moorem. Celkově tedy slabota, ale dobré scény se najdou (například úvod a celá ta zotavovací pasáž včetně bitky v tělocvičně). ()

Galerie (135)

Zajímavosti (35)

  • Jedná se o tzv. neoficiální bondovku, protože je natočena pod záštitou studia Warner Bros., kdežto ostatní bondovky jsou "pokladem" studia MGM. (DominikV)
  • Bond zde nemá své speciálně upravené auto. Pouze "lehce" ozbrojený motocykl. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama