Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 3

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 6 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Nina Hoss, Peter Guinness, Alexej Manvelov, James Cosmo, Betty Gabriel, Michael Kelly, Michail Safronov, Adam Vacula (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve 3. sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (55)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel jsme se ve třetím dějství hodně rozhodli pro politické hrátky. Tím bych asi začal. V poněkud akčnějším hávu se ocitneme zřídkakdy. Zatímco v první a druhé sérii jsme se pohybovali na Blízkém východě (zejména Sýrie) a v Jižní Americe (zejména Venezuela), teď se točíme okolo projektu Sokol, jehož cílem bylo udržet a rozšířit hranice SSSR. Máme tu ovšem současnost a Ryan se v Římě dostává k informaci, že tajný plán na obnovení sovětského impéria znovu dýchá životem. A rovnou hrozí třetí světová válka. Procestuje toho ale mnohem víc. A třeba takovou Alenku Kováčovou (českou prezidentku) čekají těžké chvíle. Jack je samozřejmě koumák a postupně zjišťuje, že mnohé může být jinak. Stylové napětí starosvětského žánru nechybí, po několika akčních scénách utopených ve tmě se dočkáme i fajn momentů (zejména šestý díl, ve kterém to bude nahnuté s patnáctitisícovým Nymburkem a u kterého je znát, že produkce vysypala z prasátka o něco víc). Zatímco padouši (a to je pochvala) připomínají záporáky béčkových produkcí osmdesátých let, celkově je postav (včetně těch zoufale schematických) moc, samotný Jack pak zejména v první polovině série hraje zbytečně druhé housle. A ty mu teda moc nesluší. Obecně je vždy potěšující vidět české lokace v takové produkci, z Prahy se nicméně dalo určitě vytěžit víc. Podtrženo sečteno: seriálový popcorn se vším všudy jen občas, víc se spoléhá na náhody, politiky je zbytečně moc, tempo místy ospalé a John Krasinski zbytečně utlumený. Tleskat na dálku mu ale samozřejmě všichni budou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejslabší série..Paradoxně i přes české reálie jsem se minimálně pěti díly hořko prokousával a pořádně mě bavilo až finále. Překvapilo mě, že ještě bude čtvrtá řada, myslel jsem, že třetí bude po těch letech finální, tak snad se inspirují kvalitativně u té první ať má být Jack Ryan v podání Krasinského na co pyšný.. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] První série mě bavila, i když poslední díl mě až tak nenadchnul ale ok, solidní 4* mi celkově vyšly. Druhá mi přišla ještě lepší, tam už jsem ten plný počet hvězd udělit prostě musel. No a tato nová třetí? No, po shlédnutí se cítím nějak rozpolceně. Tu atmosféru už to prostě nemělo a zápletka je taková průhledná a v mnohých divácích jistou kontroverzi nejspíš způsobí. Téma Ruska a jejich raket, to působí dneska trochu divně. Ale já nepatřím naštěstí mezi ty lidi, abych řešil nynější válku na Ukrajině a zastával se některé ze stran – tohle téma s nikým neřeším. No a když se vrhneme na rozepisování tohoto děje, tak na jednu stránku to působí zajímavě, vidět lokace ČR (nejčastěji Prahu a Pražský hrad), k tomu fiktivní českou prezidentku, která vystupuje jako americký prezidenti s velkými pravomocemi. Zpočátku mě to celkem bavilo, ale pak jsem se začal trochu nudit, a to řetězení postav, jejich záměrů, zrad a spojenectví – to vše mě už pak otravovalo a finále jsem totálně odzíval. Někteří herci se snaží, potěší mě vidět známé postavy jako je ústřední Ryan nebo Greere, ale to je asi tak všechno. Nové postavy mě moc nebavily a akce? Sem tam se objeví a je kvalitně natočena, ale o tom tahle série stavěná není. Nebudu zde dávat odpad jako někteří uživatelé, ale ani to nebudu moc vychvalovat. Vyloženě špatné to nebylo, ale čekal jsem víc. Snad vznikne ještě 4 řada, která bude ve všech ohledech lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašne ničotne utahané vákuum. Bojoval som s tým čo to dalo ale po niekoľkých suchých dielov som to vzdal. Strašne prázdne, dejovo úplne suché béčko, bez zápalu, iskry. Bál som sa toho od začiatku a tak to aj dopadlo. Už záver druhej série išiel dosť do kytiek. 3. Sériu som chcel vidieť hlavne kvôli našim lokáciam. /30%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Série: Střední východ/Islám- Pecka. 2. série- Venezuela- Pecka. 3. série- Rusko- NUDA. Celkem aktuální téma, ale téměř vůbec mě to nebavilo. Akce tu je strašně málo ( fighty téměř žádné), nic k zapamatování. Hodně politikaření, zrad a keců, jenže tohle není GOT ani Rod Draka, takže to na mě absolutně nefunguje a celou sérii jsem odzíval a měl velké problémy dokoukat do konce. Terminal List s Prattem byl teda tak o 3 levely výše snad ve všech směrech ( příběh,akce, tempo, militařina). Za mě sotva průměr. 5/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • V čase 18:30 má bodyguard české prezidentky Radek (Adam Vacula) na balistické vestě přichycenou českou vlajku v maskovací barvě opačně, než má být – červená barva je nahoře a bílá dole. (Pimburger)
  • Ve vícero epizodách se objeví chybná SPZ České republiky. Poprvé je to v epizodě Sokol (2022), když česká prezidentka přijede za svým otcem na chatu. SPZ na vozidlech jsou ve formátu 4 první čísla, pak STK nálepky a pak 3 čísla. Ve skutečnosti je to naopak – 3 vs. 4. (Ace.A.T.L.)
  • Vlajka prezidenta České republiky, známá také jako prezidentská standarta, má v seriálu nesprávnou podobu. Podoba je na první pohled natolik podobná, že to muselo být nejspíš úmyslné. Reálnou standartu lemují české státní barvy přibližně ve trojúhelnících, uvnitř se nachází velký státní znak s nápisem: „Pravda vítězí,“ na červeném praporu zavěšeném na lipových větvích s listy. V seriálu je standarta lemovaná taktéž českými státními barvami, ale obyčejně na střídačku, uvnitř se nachází grafika v podobě erbu rozdělená na tři části s českým lvem, upravenou moravskou orlicí a zlatou korunou. Z nápisu je vidět jen druhé slovo, které je „především“, navíc na modrém praporu. Prapor je pak zavěšený na bukových větvích s listy. (tom.nosek)

Reklama

Reklama