Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jako čtenář fantasy jsem od Agathy Christie nic nečetl, takže k téhle minisérii mě táhla hlavně plejáda skvělých herců a samotná BBC. Naštěstí jsem dostal excelentní mysteriózní thriller. Tři díly po hodině jsem sjel na jeden zátah, protože atmosféra a napětí, člověka nutí vychutnat si tuto záhadu vychutnat vcelku. Tempo se neustále stupňuje a nedá člověku vydechnout do závěrečného rozuzlení. To bylo velmi zajímavé a hlavně uspokojivé. BBC zvládla skvělý projekt s výbornými herci, které mám rád a vždy je rád vidím ve filmu či minisérii. Tak snad se co nejdřív něco povede obdobně, jelikož na And Then There Were None budu vzpomínat ještě dlouho. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jednou bych chtěla vidět verzi černoušků, kde nepozmění knižní konec, zašeptala čtenářka... A přání se splnilo, i Agatha by byla spokojená s nejnovější verzí, která je věrná a přesto dobrá. Herecké složení nemohlo být lepší, akorát jsem to chvíli po začátku stopla, abych si zde ověřila, že ten vysoký, oholený, chladnokrevně se tvářící (a čistý!) Philip Lombard je špinavý zarostlý trpaslík Kili z Hobita, Aidan Turner :-). Více se dočtete v komentáři evulienky3 a VaHa, kteří dokázali (jeden na dvou řádcích, druhý na.. trochu více prostoru) vyjádřit vše. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie se nemohla dočkat lepšího zpracování její slavné detektivky z Černochova ostrova. Lidé z BBC tuto třídílnou minisérii evidentně natočili s obrovskou snahou neurazit odvěké fanoušky této spisovatelky a povedlo se jim to na výbornou. Jednoduchý příběh doplnili flashbacky jednotlivých postav, které nám měly osvětlit jejich předchozí činy a doplnili je tak vhodně, že o natahování stopáže nemůže být ani řeč. Do toho si přimíchejte úžasnou atmosféru jednoho z ostrovů tvářícího se jako součást Hebridů a solidní množství poctivých britských herců. Ve výsledku nemůže dojít ke zklamání… ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie je už dlho pre mňa neprekonateľnou bohyňou detektívnych príbehov a jej Desať malých černoškov určite patrí k tým úplne najlepším. V rámci filmového spracovania by však všetko vyšlo nazmar, keby sa tvorcom nepodarilo vytvoriť takto brilantnú adaptáciu tohto geniálneho diela. Formálne zložky tu šlapali na plné obrátky, čoho dôsledkom bolo, že atmosféra pekne postupne gradovala, pričom ku koncu to už bol hotový mysteriózny orgazmus. Hudba, herci, krásne potemnelý vizuál... to všetko bol jeden veľký masterpiece. Už len samotná záhada okolo tajomného vraha má schopnosť diváka, ktorý nečítal predlohu, doslova zatlačiť na stoličku a vyvolať v ňom neodolateľné nutkanie zvedavosti, ako sa nakoniec ten rébus rozlúskne. A ten sa rozlúskne, majstrovsky, no proste úžasná filmárska robota a geniálny krimi príbeh, klobúk dole. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Věřte v Boha. Ale možná bychom se také mohli zamknout." ----- Příběh se ve své první polovině rozvíjí převelice slibně, o to víc zamrzí rozuzlení. Ne, že by nebylo logické ... když se nad ním zamyslíte, je svým způsobem DOKONALÉ - prakticky se nenabízí žádná jiná varianta, která by celou záležitost uzavřela s takovou elegancí. Nicméně samotné provedení je snad až příliš prvoplánové, neboť trochu neomaleně strhává závoj, upředený z nitek dávných provinění, mlhavých vzpomínek, narůstajících obav a nejistých očekávání. Navíc ... přestože situace se pozvolna, leč neúprosně mění k horšímu, všichni zbývající aktéři se v rozlehlém sídle s až nepochopitelnou tvrdošíjností přidržují stereotypů chování, které se v dané situaci zdají být poněkud nesmyslné - jakoby přímo vzývali osud, aby se mohli stát další obětí. Mnoho povyku pro nic - chce se mi trochu nespokojeně podotknout, třebaže zrovna tohle rčení s daným tématem v podstatě nekoresponduje. Nepřesvědčivé 3* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)
  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)

Reklama

Reklama