Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V súčasnej mizérii čo sa týka historických filmov tak nie najhoršie. Avšak neviem, prečo sa to toľko porovnáva so Statočným srdcom (1995), dokonca mnohí o tom píšu akoby to malo byť nejaké pokračovanie. No... dosť zbrklý názor. V prvom rade nechápem, prečo si nikto z tých hlasov nevšimol, že kráľ Eduard I. v Statočnom srdci melodramaticky zomiera v rovnakom čase ako W. Wallace, a tu si v pohode vykračoval akoby sa nechumelilo. Takže o nejakom spin-off pokračovaní Statočného srdca nemôže byť ani reči. Inak pre zaujímavosť, tento projekt je historicky vernejší ako Statočne srdce s Melom Gibsonom. Ale to nie je dôležité. Dôležitejšie je, že to nebolo spracované na takej úrovni aby to chytilo za srdce a nadchlo ako zmienený príklad. Jediné čo tu môže konkurovať Statočnému srdcu je technická úroveň súbojov a výborne zvládnuté dobové reálie, čo sa tu odrazilo aj na atmosfére. No chýbali tomu charizmatickejší herci, lepšie herecké výkony a tiež nejaká lepšia hudba. Takto síce pekné na pohľad, no iba obyčajný konzum, nič pamätného sa tu nekoná, narozdiel od toho roku 1995. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Outlaw King měl být epickou a pořádně drsnou historickou podívanou a... bohužel moc není ani jedním. Před deseti lety by asi šlo o žánrový nadprůměr, v době Hry o trůny je ale laťka o něco výš a David Mackenzie na ni bohužel nedosáhnul. Pine je pod jeho vedením matný až běda (což je po Hell or High Water docela šok), jeho hrdina nemá moc co nabídnout, a vůbec celý příběh je dějepisná přehledovka bez pořádného náboje, hmatatelného napětí nebo vymazlené akce, u níž by Ridley Scott smeknul klobouk. Všeho je tu prostě tak nějak málo a konec dorazí dřív, než se film pořádně rozjede, takže za mě akorát fajn průměr, jenž sice naplnil všechny škatulky (a má solidní finální bitvu), ale čekal jsem od něj mnohem víc než vyklidněný seriálový pilot. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal jednou věcí - nádherná historická přesnost v detailech - aneb sic jsem šlechticem, ale v bitvě se mi prostě bude víc hodit sekera s bodákem, než-li meč! A takových krásných milých drobností je tam spousta, od naprosto akurátních zbrojí, přese zbraně (válečná kladiva, palcáty, dřevcové zbraně a hlavně kopí!! Konečně kopí!!!) až po věrné oděvy v době míru, které nejsou špinavé, jsou barevné, čisté a tak dále. Ano, dost zamrzí historická zkratkovitost, kdy prostě některé věci museli být osekány a pospojovány, aby se vlezli do dvou hodin, ale stejně zamrzí znásilnění historických faktů (aneb kdosi je v bitvě ačkoliv tam tak nějak bejt prostě nemá, zobrazování takové kraviny jako jsou zapálené šípy) a ignorace časové linie, kdy vše vypadá, jako kdyby se události odehráli v rozmezí pouhých několika měsíců. Ale když tohle pominu? Výborný, historický, dobrodružný film, který po filmařské stránce funguje prostě hrozně dobře. Sice by se mi líbilo, kdyby byl více historickou freskou, než dobrodružstvím, protože by to sebou neslo například to, že angličani by tu nebyli vylíčeni jako padouští záporáci (každý padouch má plešatého poskoka!), ale tak jako tak mě to prostě bavilo a to je vše, co řeknu, protože už teď je tenhle komentář až příliš dlouhej. ps: lepší choreograf by taky pomohl ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak bojové scény se nepovedly, jsou hodně nepřehledné a Chris Pine se první polovinou snímku tak nezúčastněně proplíží. Skvělý výkon opět podal jako vždy vyšinutý Aaron Taylor-Johnson. Čekal jsem bezesporu lepší film s uvěřitelnějším příběhem. Statečné srdce 2 se opravdu nekoná. Netflix se mohl více vyřádit. Asi stačilo kdyby hlavního hrdinu hrál nějaký mega bourák. PS: Při druhém sledování hlásím vše v pořádku :) 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Skotsko je ve filmu vyobrazeno s nezalesněnými loukami a horami, jako je tomu i v dnešní době. Ve skutečnosti za doby Roberta Bruceho byly tyto holé pláně velice bohaté na lesy. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama