Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Statočné srdce 2”, alebo čo sa dialo na škótskych lúkach po umučení Williama Wallaca. V mnohých smeroch, sa “Outlaw King” všemožne snaží sekundovať svojmu megalomansky úspešnejšiemu predchodcovi z 95’. Lenže tá latka je nastavená tak neskutočne vysoko, že bez ohľadu nato, ako môže tento počin pôsobiť kvalitne, s jeho úrovňou sa nedokáže zrovnávať ani v prípade žartu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

David Mackenzie je borec a po Hell or High Water servíruje nejlepší historický film dekády s excelentním Chrisem Pinem, který se zlepšuje film od filmu. Funguje zde absolutně vše od věrné historie, velkolepé výpravy, působivé kostýmy a kulisy ( Hrady, zámky nádhera), nechybí i naked královna, působivé dojení emocí počas celého filmu a hlavně velkolepé bitvy, kde se krví a mrtvolama rozhodně nešetří. Scéna s koněma absolutní vrchol žánru a koníčkáří si nejspíš popláčou. Velká chvála také patří Douglasovi! který si krade většinu scén pro sebe a je v nich hrozivě brutální. Nádherný takřka dokonalý film i zážitek, kde zamrzí jen, že jsem jej nemohl vidět na velkém plátně. Jeden z nejlepších filmů roku. Po druhém zhlédnutí nadšení lehce opadlo, ale pořád dobrý.80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Předskokan k Braveheart, který paradoxně vypráví příběh po něm. Pine je zajímavá volba pro středověkého hlavního hrdinu a nutno říct, že k Robertu Brucovi pasuje docela zdatně, ač to zprvu nevypadá. Nedostatečnou práci se scénářem a absenci silných emocí Mackenzie nahrazuje uhlazenou středověkou řezničinou par excellance, sice ne úplně dostatečně, ale v rámci žánru určitě nadstandart. Samozřejmě epikou, romantickou linkou ani režijní virtuozitou se to na Gibsona nechytá ani z rychlíku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že je to volne pokračovanie Statočného srdca a to ma v celku teší, pretože po smrti Williama Wallacea sa udialo ešte dosť vecí. Už koniec statočného srdca naznačoval, že sa Robert Bruce postavil na odpor anglickému kráľovi, no a toto je vlastne ten príbeh. Režisér a scenárista David Mackenzie nám naservíroval drsne prostredie Anglicka, kde meče, krv a blato majú svoje miesto. A to je veľké plus. Nechýbajú odseknuté ruky, roztrhané brucha, rozštvrtený Wallace po kútoch anglická, či prepichnuté alebo nabodnuté kone, ale nič tu nieje len tak pre efekt, všetko spadá do príbehu, ma tu svoje miesto a práve aj touto brutalitou si Outlaw King buduje drsnú a zaujímavú atmosféru, ktorá upúta. Začiatok filmu bol trochu mätúci pre mňa, dosť sa vysvetľovalo a nevedel som presne o čo kráča, no ako sa film rozbehne vám to všetko začne zapadať do seba. Verím, že na druhý krát už to bude ono. Čo sa týka hercov, tak Chris Pine ako Robert Bruce nieje zlý, ale jeho postava mi prišla trošku nevýrazná, čo je menšie mínus. Inak povedané nemal som s ním chuť vyraziť do boja, tak ako s Gibsonom. Viac ma zaujal v roli sira Jamesa Douglasa Aaron Taylor-Johnson, ktorého som na prvý pohlaď ani nespoznal. Čo sa týka technickej stránky, tak je to lahôdka pozerať, výprava, kostýmy, hrady, dobová atmosféra je zvládnutá na jedničku. Kamera tiež oku polahodi hlavne úvodným dlhým záberom, ale aj v akciách je priehľadná, no taká hudba by mohla byť aj výraznejšia. Outlaw King sa nedá porovnať s Gibsonovým srdcom, zatiaľ čo tu sa stava na odpor škótsky ľud na čele s Robertom Bruceom proti anglickému kráľovi a je to výrazne drsná zaležitosť, tak statočne srdce ide viac cez emócie a pomstu milovanej ženy. Každopádne oba filmy sú výborne a zatiaľ čo jeden je dnes už klasika, druhý je viac ako príjemným volným pokračovaním. 85% - 4* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hezký "doplněk" ke Statečnému srdci (pro mě dosud jeden z nejlépe fungujících historicko-válečných velkofilmů). Výpravných středověkých řežeb není nikdy dost, natož těch povedených. A to Outlaw King po všech stránkách je (o to víc naštve, že jsme ho u nás nemohli vidět na velkém plátně). Navíc mi dokázal, jak moc je Aaron Taylor-Johnson herecky flexibilní. Jeho živočišný berserk Douglas (pardon, DOUGLAAAAS!) je výborný a krade si film do jisté míry pro sebe. 80 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Prvních devět minut filmu je natočeno jedním záběrem beze střihu. (freelex)
  • Iba 4 kamery boli dostačujúce na natočenie celého filmu. (MikaelSVK)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama