Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

tron 

všechny recenze uživatele

„Súcit nie je slabosť.“ Na Statočnom srdci som bol ako 14-ročný s mamou v kine a som rád, že som sa po 23. rokoch dočkal pokračovania, hoci by som vzhľadom na koniec „jednotky“ logicky nikdy vznik sequelu neočakával. Nuž ale stalo sa. Statočné srdce vynikalo charizmatickým hlavným hrdinom, vskutku ukážkovou zostavou príšerných záporných kreatúr, krásnymi škótsko-anglickými exteriérmi a interiérmi a brutálnymi masovými bitkami. No a „dvojka“ je v podstate... to isté. Ale s tým, že Chris Pine mi pripadal sympatickejší a uveriteľnejší, Gibsonovi som proste 30-ročného škótskeho týpka neveril. Pine hrá na druhej strane oveľa umiernenejšiu postavu (v Statočnom srdci ho stelesnil Angus Macfadyen), ale paradoxne možno aj preto sa mi jeho rozvážny prístup páčil viac, než divošský Gibsonov. A dočkáte sa najlepšieho Gibsonovho camea v jeho kariére. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Víc než neoficiální pokračování Statečného srdce vypadá Robert Bruce a jeho cesta jako poloviční remake. I tady jsou zrady, lásky a velkolepé bitvy, ale jakkoli se Gibson svého času od historických reálií odlišoval až absurdně, s radostí mu bylo odpuštěno, protože každým zvratem trhal divákovo srdce vedví. Mackenzie se dějin drží pevněji a přidává na bojovném bahnění, ale já se nemůžu zbavit pocitu, že je to všechno moc naoko. Úvodní interakce na mě nefunguje jako vtáhnutí do děje, ale jako vábnička v podobě scény bez střihu, vyhřezlá střeva nepodporují hrůzy války, jen samoúčelně z člověka vypadnou v celé nahotě, vřelé city se u novomanželů objeví jedním střihem. A Chris Pine, věčný to sympaťák a rošťák na pohled, do rolí zadumaných panovníků teprve dospívá. Král je tak v tomto případě psanec odvážný a příjemně nekompromisní, ale Srdce jeho bojovým zpěvům zoufale chybí. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to mám rád. I přesto, že film letí jak blázen a neobsahuje žádný dlouhý hluboký scény k prohloubení vztahu diváka s postavami, jak je tomu u většiny filmů tohoto typu zvykem, je napsanej sakra dobře, takže si člověk dokáže postavy oblíbit a fandit jim. Všechno to objímá naprosto neskutečná středověká atmosféra, parádní kamera a skvělá hudba, takže i rád odpustím těch pár chyb a nepozorností střihače či kameramana, který naštěstí celkovej dojem vůbec nekazí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix v roce 2018 dokázal, že mu nejsou cizí i vysloveně vysokorozpočtový historický filmy, pro které si sežene dobré herce a kvalitního režiséra. Jedním takovým důkazem je i film Outlaw King, který tak nějak zhruba začíná tam, kde Statečné srdce skončilo. No a ač jsem ze začátku měl chvíli problém se zorientovat v postavách, nakonec to tak složité nebylo. Skoti bojovali o nezávislost a Chris Pine opět dokázal, že čím je starší, tím jsou jeho role kvalitnější a daleko lépe se na něj kouká. Skvělý! Outlaw King je asi nejlepší historický film, který v roce 2018 vznikl. Některé scény jsou, řekl bych, až na pomezí geniality. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezvadný historický film, prostě bezvadný, vážně nemám co vytknout, ačkoliv by se i mně líbilo, kdyby byl delší, protože málokterý film z poslední doby by si to zasloužil tak jako právě tenhle. Ale nevadí. I tak je to atraktivní příběh s ohromným spádem a neustále nabírající tempo i dramatičnost, takovým tím "chlapským" způsobem zábavný, ale zdaleka nejen pro milovníky středověkých řezničin. Pořád mu totiž jde i o postavy a díky vynikajícím hercům o ně jde i nám. Chris Pine má v sobě něco až conneryovského, Aaron Taylor-Johnson je šílený divous k nepoznání, rázná Florence Pugh mě nezklamala ještě ani jednou a nestalo se to ani tentokrát... Se Statečným srdcem bych klidně srovnával a viděl bych to skoro na remízu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama