Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (393)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Avengers: Endgame mají jednu chybu, sou zničující, i kdyby vám postavy z toho světa byli ukradené a nezajímali vás, i tak vás Endgame odrovná. A teprve až teď, se z toho tak nějak dostávám a Detective Pikachu, je super volba na pohodový film, kde se o kladné a i záporné postavy bát nemusíte. Nicméně hlavní lidský hrdina, je zde kladný, ale jako moc, je to takový ten nezajímavý kladný hrdina, který se nijak nevyvíjí a je šedivý. Ale všechno zachraňuje, nejvíc sexy muž na planetě a tím je Ryan Reynolds, dalo by se i polemizovat jak moc je sexy a jeho dokonalost, by se dala snad srovnat s výbuchem supernovy, ale to třeba až příště. Ryan Reynolds.......hmm bože, už jenom to, že napíšu jeho jméno, tak se mi chvějí konečky prstů, si tenhle film viditelně užíval, užíval si všechno co s tímhle filmem souviselo a kdyby k sobě neměl žádného lidské hrdinu, tak by tvůrci udělali asi nejlépe. Humor je zde jako na horské dráze, Ryan Reynolds zavtipkuje a já se bavím, zavtipkuje hlavní hrdina či někdo jiný a nic, prostě nic a v tom je problém, nevyváženost celého filmu. Co se týče hlavního záporáka, je třeba vědět dvě věci, je zlý a jeho zlovolný plán, je úchylný. Jako neni to vyloženě špatné, ale Ryan Reynolds si to celý krade pro sebe a chtěl bych vidět film, kde Ryan Reynolds kreslí nahého Ryana Reynoldse a celé by to bylo v časové smyčce. Kathryn Newton když už je vidět, tak je překvapivě dobrá, škoda že ona nebyla tím hlavním lidským hrdinou. Je to fakt dobrý, jen nečekejte něco víc, než pohodový film s pokémony, což je trošku škoda. Jen tak tak, ty čtyři. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vždy sa snažím hodnotiť objektívne a Detective Pikachu má vynikajúce triky, pokémoni sú spravení dokonale, a (malé) deti si to určite užijú. Preto zvyšujem na 3*. Pre dospelého je to ale ubíjajúca nuda (a to som prvú vlnu Pokémonu zažil ešte ako decko a seriál mám furt celkom rád). Scenár má viac klišé, než hlavný hrdina nepodarených hereckých kreácií, o charizme nehovoriac. Vedlajšie postavy akoby ani neboli, humor a hlášky žiadne, Reynolds totálne nevyužitý. Ohratejšiu story tento rok neuvidíte. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si dali záležet, aby nostalgické vzpomínky na devadesátkový fenomén decentně vypluly na povrch, a nezasažená část publika by neměla utrpět psychickou újmu. Ve výsledku se Pokémon nažral a Ryan Reynolds zůstal celý. Ač je z 95% přítomen jen po hlase, je hlavní hvězdou filmu. Rodiče jistě trnuli hrůzou, že by jeho účast nějak mohla ohrozit mravní výchovu jejich dětí, vždyť po všehoschopném Deadpoolovi je nemožné, aby tento herec zůstal umírněný a vyvaroval se nejapným humorům. Jejich jemnocit však klidně zkoušku odvahy ustojí, Reynolds jen naznačí, kam by film případně nasměroval, kdyby se tvůrčím způsobem na něm podílel. V produkční a ani ve scenáristické sekci jeho jméno nefiguruje, tudíž máme před sebou čistý komerční a nezávadný výplach, který je opatřen skvělou technickou složkou, kdy se fandům zhmotnil jejich sen o tom, že jejich hrdinové z dětství také nalezli cestu do hraného filmu. A vedou si náramně zábavně, určitě ve všem předčí své lidské protějšky, kteří přes všechnu vynaloženou snahu zůstávají v jejich stínu. Detektivní pátrání s Justicem Smithem a Kathryn Newton má sympatický ráz i spád. A Bill Nighy a Suki Waterhouse jistě nezatížili rozpočet natolik, aby nebylo na patřičně vyladěnou interakci s Pokémony. Pikachu zde vystupuje coby bývalý parťák ztraceného tatíka našeho čoko mladíka, ten jako jediný s ním může rozmlouvat, což tyhle dva výtečníky vrhá do rozličných verbálních eskapád. Akční prostor je poměrně dobře rozložen, ve finále se akce nahustilo nejvíc. Ani emoční stránka nezůstane stranou, jsou přítomny sekvence, které citlivým divákům budou svědčit. Struktura příběhu působí svěže a neotřele, ovšem naivní vyznění se tak úplně odbourat nepodařilo. Rob Letterman měl k ruce hned několik zkušených scenáristů, jedním z nich byl i Derek Connolly, (p)ověřený specialista na komerční hity, a režijně předvádí osvědčené divácké postupy, které v různě přetvořených útvarech stále patřičně fungují, ale určitě nepředvedl výjimečný a nezapomenutelný režijní rukopis. Případné pokračování bych si sice hned tak nedal, ten fenomén mě prostě nikdy nezasáhl. Jelikož ale před takovými dvaceti lety by z technického hlediska film s pokémony nevypadal vůbec dobře, je nutno uznat, že nový nábor fandů by měl následovat. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na pokemonech jsem vyrůstal a byl jsem zvědav, ale ve výsledku jsem zklamán až přílišnou infantilností. Ryan Reynolds dabujícího Pikachu je super. byť humor není tak efektní jak být měl a trošku mě zklamává samotná dějová linie, protože se film vydal cestou spíše typickou pro sequel. Rozhodně bych uvítal více lovení pokémonů v divočině a duely v arénách, což by bylo zábavnější i věrnější tomu, co znám z dětství. Jako oddychovka ok, ale potenciál měl být vyšší. 60% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

4 čuráci na scénáři k této nesledovatelné píčovině vyšívali a tohle má být jako výsledek? V útlém dětství jsem hltal Pokemony natolik, že jsem si zapamatoval všech 150 jmen a ráno si kvůli nim nastavoval budík. Kdybych již tehdy prokoukl, že má moje anakonda multifunkční využití, tak jsem si jistý, že bych ji u tohoto seriálu občas i proháněl, jak moc se mi líbil. Po letech jsem si chtěl své dětství připomenout tímto kouskem a nestačím zírat, jakou zdegenerovanou sračku si pro nás čuráci tvůrci připravili. Dokonce jsem si rozhodl dopřát i 3D zážitek, takže místo píčoviny jsem viděl píčovinu ve třech rozměrech. Už z úvodu jsem měl neblahý pocit, že jsem se uvrtal do něčeho otřesného. Úplně všechno v této sračce je špatně. Od obsazení jakéhosi nemotorného a herecky neschopného melancholického teen šimpanze do hlavní role, přes nadpozemsky debilně napsaný děj, až k naprosto ubohým pokusům o humor. Velice brzy jsem se rozhodl snímek sledovat zrychleně, aby mi ta nesnesitelná sračka rychleji utíkala. Dobře si někam poznačte jména 4 scénáristů, protože ti jsou ztělesněním vrcholné debility a absolutní autorské neschopnosti. Z původního námětu odpárali všechno, co tam kdy bylo dobré (lovení Pokémonů a jejich souboje) a namísto toho tam přidaly nápady a prvky, které dobré nejsou (čurácky otravný a totálně neschopný negr v hlavní roli). Ten zmrd musel vykouřit čůráky snad celému Kuk lux klanu, aby dostal příležitost zkurvit náladu tisícům diváků. Doufám, že už toho píčuse nikdy v ničem neuvidím. Taktéž rezignuji na všechny filmy, kde uvidím jména těch 4 prznitelů kinematografie. Těžce nevydařená sračka, která nemá ve světe příliš obdoby. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Film vznikl na podkladě hry „Detective Pikachu“ od společnosti Nintendo. (P. J. D.)
  • Než Tim (Justice Smith) vypne televizy v otcově bytě, můžeme si všimnout, že v ní hraje fiktivní film ze Sám doma (1990) – „Angels with Filthy Souls“. (SeBig)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama