Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 11

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (793)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Komiksové filmy zatím vcelku působily jako chudí příbuzní. A bohužel se to často týkalo i těch nejlepších z hraných i animovaných adaptací. Protože k možnostem příběhů z komiksových sešitů, k jejich odvaze a kreativitě se často nepřiblížily ani na kilometr. Ale tentokrát Spider-Man: Paralelní světy připomněl i filmovým divákům možnosti komiksového narativu, což je vynikající. O kreativitě na poli animace ani nemluvím. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„S velkou mocí přichází...“ - „Neopovažuj se to doříct!“ Nevěřil jsem, že bych si po Raimiho „klasice“ dokázal užít i jiného Spidermana a už vůbec ne animák…ale zázraky se dějí. V případě Paralelních světů mě bavilo se nechat jen tak unášet chytlavým dějem (a skvělým soundtrackem), cítit tu fantazii, humor a nadšení tvůrců (komiksové vložky vše navíc příjemně osvěžovaly). A ohledně Lorda a Rothmana musím dodat, že i po Jump Street a Lego příběhu jsou stále zábavní, originální a málokdy sklouznou k trapnosti. A i když tu nechybí dojímavé scény, film si libuje v nadsázce a nadhledu, takže diváka vždy brzo přehodí na zábavnou výhybku. To zajišťují i hlavní protagonisté a zvlášť vyzdvihnu Petera B. Parkera, v jehož případě si neumím představit nikoho jiného než Jacka Johnsona, kterého jsem si z dabérů/postav užil nejvíc. Filmu bych vytkl asi jen sporný moment, kdy Prowler nepozná nemaskovaného Milese, ale budiž, při honičce ho nemusel dobře vidět (toho jsem si všiml až při druhé projekci). Jinak parádní 5*-ová jízda od začátku až do konce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najnovší animák zo sveta Marvelu, ktorý rozhodne nie je len pre deti, ale plnohodnotne si ho užijú aj dospelí. Pôvabná animácia, ktorú tvorcovia zvolili. Tá je bezpochyby najvýraznejšou stránkou filmu. Svojou nevšednosťou skrátka zaujme na prvý dojem. Animátori sa očividne snažili vytvoriť pre divákov nevšedný zážitok a to sa im podarilo na jednotku. V animácii kombinujú niekoľko prvkov a hrajú sa limity počítačovej technológie. Pôsobivé sú obzvlášť prvky ako "poruchy", kedy postavy či objekty preblikujú, vo chvíli, keď sa pretnú všetky dimenzie. K tomu patrí aj efekt dimenzionálneho zemetrasenia či prelínanie viac svetov, ktorého tvorcovia docielili spojením niekoľkých rôznych uhlov záberov kamier. Ja som si ale neodpustil porovnávanie s inými animákmi a tak sa Spider-Man: Into the Spider-Verse radí len medzi priemerné snímky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Souznil jsem s většinou při startu reklamní kempaně, jelikož se mi nový Spider-man čistě z pohledu animace vůbec nelíbil a tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych na to mohl jít do kina, spíše to ve mně žádné extra naděje nevzbuzovalo. Ovšem musím konstatovat, že Spidey od dvou oblíbených všeumětelů Lorda a Millera je film nabitý pozitivní energií, tak neuvěřitelně hravý a přeplněný neskutečnými nápady, že je teméř zázrak, že se to povedlo. Z, již zmíněné, animace mě zpočátku bolela hlava, ale po dvaceti minutách s tím člověk plně splyne a najednou to přestane vadit. Naopak se mi to začlo hodně líbit a plně chápu, proč k tomuto způsobu tvůrci přistoupili. Příběhově je to svěží taktéž, Peter Parker ve filmu je, ovšem hlavním hrdinou je Miles Morales, tolik opomíjený Spider-man na mainstreamovém poli. Jelikož sleduji, resp sledoval jsem, animovaný seriál Ultimate Spider-man, adaptace komiksové linky Web Warriors pro mne není žádnou novinkou, ovšem dovedu si představit, že na spoustu lidí v kině to může působit malinko přeplácaně - dle zdejšího hodnocení tomu ovšem nic moc nenasvědčuje a já všem mohu doporučit konečně pořádný animák pro všechny věkové skupiny, který má duši a člověku zlepší náladu. PS : Doporučuji návštěvu Cinema city a verzi s titulky, už jen proto, že na Nicolase Cage (resp jeho hlas) v kině už jen tak nenarazíte. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Animátoři udělali s hlavním hrdinou jednu zásadní věc. Snímkování Miles Moralese se sníží z 24 snímků na „pouhých“ 12 snímků po získání pavoučích schopností. Mělo to reprezentovat to, že Miles neovládá své schopnosti a je tedy horší, než ostatní verze Spider-Mana, které jsou po celou dobu ve 24 snímcích za vteřinu. Změna nastane na konci filmu, kdy se Miles naučí ovládat své schopnosti, stane se tedy plnohodnotným Spider-Manem a vrátí se mu i 24 snímků za vteřinu. (Veskoslav)
  • Milesův otec Jefferson Davis má v čase 1:06:24 v mobilu kontakt na muže jménem Steve Ditko, což je jeden ze stvořitelů Spider-Mana. (Malyszs)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama