Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

závěrečná řada je o něco lepší než ne moc povedená třetí,ale kvalit první řady i tak nedosahuje.Plusem je,že se tu méně kecá a dost se bojuje,není nouze o zvraty a Crassus je správně charismatický "záporák".Pár věcí mi tu sice nedávalo smysl,ale naštěstí jich nebylo tolik.Ke cti tvůrcům slouží,že i přes určité výmysly/nepřesnosti - např.účast Caesara v bojích atd se překvapivě snažili držet historických faktů a to sem vlastně ani nečekal...70% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ve třetí sérii tvůrci udržují vysokou laťku, co se týče psaní postav, a opět se jim podařilo přivést k životu sadu nových neméně zajímavých charakterů. Čtyři hvězdy nedám jen kvůli tomu, že už to prostě nejsou gladiátoři, které mám se Spartakem, Gannicem a spol. už spojené. Ale pokud máte rozkoukané předchozí série Spartaka, rozohdně touto nic nezkazíte a pobavíte se. ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně silnější série než Pomsta. Dějem, ale hlavně atmosférou a celkovým vyzněním hodně jiné než Krev a písek a Bohové arény, pochopitelně a asi nevyhnutelně, ale jde o obstojné navázání na kvality prvních dvou sérií a poměrně důstojné zakončení celého příběhu, který vyprávěl seriál, a přijde mi, že i hezká a silné emoce nepostrádající pocta skutečnému příběhu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k předešlým řadám je závěrečná série diametrálně odlišná – oba dva předchůdci totiž hráli na relativně komorní notu, zatímco tohle je impozantní epická akční krasojízda par excelence. Každopádně určitě jde o jedno z nejvelkolepějších seriálových završení v dějinách televize – je to impozantní, ale i ZATRACENĚ dojemné.... První série je sice nepřekonatelná, ale i tak jde o spektakulární podívanou – ačkoliv béčkovou, tak náramně zábavnou. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě je více bitev, krve a emocí. Nechybí ani úžasné dialogy a morální poučení. Nevím s jistotou, jestli je třetí série nejlepší sérií seriálu, ale rozhodně vím, že má nejlepší epizodu celého seriálu - Victory. Neskutečně jsem si užil všechny tři řady, všechny tři jsou pro mě bezchybné, dokonale provedené a podle mě i stejně dobré. Byla by opovážlivost vyvyšovat nějakou sérii nad ostatní dvě. Dokonalé. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě se objevuje postava Gaia Julia Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo, jakou roli hrál Caesar ve Spartakově (Liam McIntyre) povstání, a jestli se ho vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)
  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)
  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)

Reklama

Reklama