Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spartacus: War of Damned (95%) je zavŕšenie celého seriálu, kde sa Spartacus stretne zoči voči jednému s najvyšších generálov. Týchto posledných desať dielov je rozhodne zaujímavejších a výživnejších ako v predošlej sérii. Predovšetkým som si zvykol už na nového Spartacusa a príbeh ma rozhodne väčšie grády. Spartacus už ma dosť veľkú armádu a tak sa neschováva len v lesoch, ale ide dobiť rovno celý Rím. Akcie sú veľkolepejšie a prepracovanejšie ako v minulej sérii a rovnako je na tom aj príbeh, ktorý v každom diely ma čím prekvapiť. Taktiky útokov nikdy neprestanú prekvapovať a sila Ríma a záporných postav je nie len dvojnásobná, ale skutočne hrozivá. Obzvlášť potom čo si obľúbite niekoľko postáv. Záverečná séria je rovnako brutálna ako predošlé a rovnako neprestane prekvapovať. War of Damned si môže pripísať body predovšetkým za akciu, ktoré sú veľkolepejšie a dramatickejšia ako kedy koľvek pred tým. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

závěrečná řada je o něco lepší než ne moc povedená třetí,ale kvalit první řady i tak nedosahuje.Plusem je,že se tu méně kecá a dost se bojuje,není nouze o zvraty a Crassus je správně charismatický "záporák".Pár věcí mi tu sice nedávalo smysl,ale naštěstí jich nebylo tolik.Ke cti tvůrcům slouží,že i přes určité výmysly/nepřesnosti - např.účast Caesara v bojích atd se překvapivě snažili držet historických faktů a to sem vlastně ani nečekal...70% ()

Reklama

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě je více bitev, krve a emocí. Nechybí ani úžasné dialogy a morální poučení. Nevím s jistotou, jestli je třetí série nejlepší sérií seriálu, ale rozhodně vím, že má nejlepší epizodu celého seriálu - Victory. Neskutečně jsem si užil všechny tři řady, všechny tři jsou pro mě bezchybné, dokonale provedené a podle mě i stejně dobré. Byla by opovážlivost vyvyšovat nějakou sérii nad ostatní dvě. Dokonalé. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ve třetí sérii tvůrci udržují vysokou laťku, co se týče psaní postav, a opět se jim podařilo přivést k životu sadu nových neméně zajímavých charakterů. Čtyři hvězdy nedám jen kvůli tomu, že už to prostě nejsou gladiátoři, které mám se Spartakem, Gannicem a spol. už spojené. Ale pokud máte rozkoukané předchozí série Spartaka, rozohdně touto nic nezkazíte a pobavíte se. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná řada je naštěstí skoro stejně skvělá jako první. Má podobně dobrý tah na bránu, je v ní minimum zbytečných podzápletek a postav a ze Spartaka je znovu ten pravý ikonický borec, který budí patřičný respekt a je před svými pronásledovateli takřka neustále o krok napřed. Největší devízou VÁLKY ZATRACENÝCH je dle mého ale výborně napsané (příjemně komplexní a nejednoznačné), zahrané a zejména využité trio nových záporáků. Hodně mě bavil smysluplně se vyostřující vztah frajírkovitého Caesara s Tiberiem, Crassovým snaživým, ale nepříliš schopným (a později i nepěkně zákeřným) synem. No a samotný Crassus je horký kandidát na nejlepšího padoucha celého seriálu. Jednak velmi dobrý bojovník (viz hned první díl sezóny), a ještě lepší válečný stratég (navíc ve srovnání s Batiatem, Glaberem či Ashurem je to i o dost méně zákeřná svině). V podání bezchybného Simona Merrellse je Crassus skutečně charismatický "big boss" a je tak Spartakovi naprosto ideálním soupeřem (jejich společné scény, kterých je ovšem bohužel jen pár, mají obrovský emocionální náboj). Z jednotlivých dílů nejvíce vynikají asi poslední tři. V nich jde (vzhledem k blížícímu se konci) už hodně do tuhého - probíhají v nich velké bitvy (alespoň na televizní poměry), umírají stěžejní postavy atd. No a finální epizodu osobně řadím mezi to nejsilnější, co mi televizní tvorba kdy nabídla - jeden velký nářez, ať už jde o velkolepou a napínavou akci, nebo o emoce. SPARTAKUS zkrátka skončil v nejlepším. Díky za to! ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)
  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)
  • V epizodě se objevuje postava Gaia Julia Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo, jakou roli hrál Caesar ve Spartakově (Liam McIntyre) povstání, a jestli se ho vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)

Reklama

Reklama