Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil Narcos a příběh Pabla je pořád pro mě nezajímavý. Celkově prostředí drog ve filmech a seriálech nemusím. Mohli vybrat lepšího herce na Escobara a ne toho prasopsa. Nicméně je to dobře natočené, skutečné historické záběry byly taky plus. Kdo se zajímá o příběh Pabla, bude určitě spokojený.... ()

digishit 

všechny recenze uživatele

"V Americe nechá Mafie zmizet nepohodlné svědky, v Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud". První serie jednoznačných 5* a nemyslím si, že druhá by to měla nějak výrazně snížit. Kvalitní seriál z dílny Netflix ukazuje obě strany mince. Nestaví se na žádnou stranu a nechává nás rozhodnou, kdo tu byl "banditos". ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se k tomu netflixovskému zlatu dostal a co psát víc, je to pecka. A to ačkoliv je jasně vidět, že jsou reálie dost zkreslené a celé je to zpracováno přesně tak, aby to filmově dávalo smysl. Není vlastně ale důvod se, až na nějakou lehčí mystifikaci některých událostí, zlobit...zvlášť když všechny díly perfektně šlapou od začátku až do konce a jsou napínavé a poutavé. Zajímalo by mě, jestli by nějak podobně zajímavě šlo zpracovat konflikt v nějaké jiné zemi (několikrát mě napadla Kubánská revoluce). A co je na tom úplně nejlepší? Ty melancholický momenty podkreslené skvělou hudbou, zpravidla tedy závěry epizod. Btw, celkově mě ještě zaujal velký úspěch seriálu v Americe. Druhým jazykem ve školách je sice často španělština, ale jinak amíci nesnášejí cizojazyčné filmy a titulky a to mě u seroše, který je ze 75% španělsky dost překvapuje. O to raději jsem však plynule naskočil do druhé řady s příslibem té nově nahozené třetí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy serial, ktory mi svojim stylom dost pripomina australsku serialovu pecku Underbelly. A to hlavne jej druhu seriu. Narcos je velkolepejsi, jak vypravou tak mnozstvom postav ktorych osudy sa snazi zachytit, ale po dramatickej stranke na Underbelly nema ani nahodou. Hlavny problem vidim v policajnej linii, ktora ma rovnaky priestor ako ta gangsterska. Obidve hlavne postavy policajtov su napisane dost nezaujimavo. Pedro Pascal je aspon charizmaticky, ale Boyd Holbrook, ktory funguje ako rozpravac celeho pribehu je uplne nevyrazny a herecky slaby. Nastastie obsadenie postavy na ktorej cely serial stoji a to kokainoveho krala Pabla Escobara dopadlo grandiozne. Uz hned prva scena v ktorej sa Wagner Moura objavi prvykrat povysi cely serial o 2 triedy vyssie a behom par sekund si vas ta charizmaticka svina ziska. Pritom Moura vo svojej ulohe vôbec teatralne neprehrava a Escobara stvarnil dost civilne ako cloveka aj s dobrymi vlastnostami. O to viac desivejsie pôsobia sceny v ktorych robi krute veci. Vsetky dalsie postavy gangsterov a zabijakov dopadli tiez dobre. Specialnu zmienku si este zasluzi Luis Guzmán ako megakruty a nevyzpytatelny drogovy priekupnik. Prvych 6 dielov je dost naslapanych. Potom to trochu zacne stagnovat a nasledny dej uz nie je tak napinavy. Môze za to znova slaba policajna linia. Escobar si robi co chce a policajti len neschopne prihliadaju. Sklamanim je aj finale v ktorom sa Escobarov pribeh neuzavrie a vzhladom na to, ze mu ostava uz len rok zivota, tak neviem cim chcu zaplnit druhu seriu, pokial sa bude venovat iba jeho pribehu. Bolo by lepsie, keby Escobarov pribeh ukoncili v tejto serii. Aspon by posledna tretina prvej serie ziskala na dramaticnosti. Napriek tomu tento serial odporucam. Kazdy den sa nevidi pribeh cloveka, ktory na drogach zarobil desiatky miliard dolarov, takze vsetci tí slávni mafiani, ktori zarobili par desiatkov milionov vyzeraju ako trapni amateri. :) 7/10. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá záležitost. A ještě o to lepší, že má i vypravěče! Ty voiceovery jsou totálně luxusní vložka a do seriálu to perfektně sedne, ten dokumentární styl je pak o to patrnější a je to moc dobře, protože Narcos je skutečně takový polodokument. A velmi zajímavý. Velká drogová sága s naprosto excelentním Wagnerem Mourou, který prostě JE Pablo a perfektně vykresleným prostředím... ehm, prostředí i celé Kolumbie. Tempo vyprávění je překvapivě docela dost rychlé, děj je bohatý, je to chytlavé, napínavé i správně zábavné. A příjemně mně překvapilo, jak moc je to španělsky. Narcos je další velký hit Netflixu a fakt to stojí za to. Tenhle životopis je strhující, zábavný, realistický a patrně lepší, než jakýkoliv čistokrevný dokument. 1.série: 75%. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě se dovídáme, že ministr spravedlnosti Rodrigo Lara Bonilla se měl stát velvyslancem v Československu. Tato informace je pravdivá. (joker.george)
  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)

Reklama

Reklama