Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije nabízí zcela odlišný humor, než na jaký jsme u Atkinsona zvyklí. První série je celkem nadprůměrný sit-com, který je ovšem hrozně zdevastován naprosto špatným až zrůdným, a trestuhodně odflákntým dabingem. Celý seriál dabují snad 4 lidi, hrůza. Také je úplně potlačen zlověstný a škodolibý smích hlavního hrdiny. Zrušte dabing! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita pozvolna rostla, ale na víc než průměr to není. Humor je hodně jednoduchý, občas skoro fekální a vtipy často vyznívají do ztracena. Dost možná nějaké z nich sežral opravdu mizerný dabing, ale ony i tak nestály za moc. Rowan Atkinson je jediný opravdu světlý bod na celé první sérii. Tak krásně slizkého a s citem zahraného manipulátora musí člověk obdivovat. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších a nejzábavnějších britcomů, který stvořil britcomovou ikonu - Rowana Atkinsona. Věštba *****. Úžasný počáteční výklad, jedinečná bitva, výtečné rozuzlení. Lepší první díl si snad nemohli přát (Edmunde, že ty tam máš zase ovci...). Zrozen ke kralování ****. Ač se to nezdá, zde spíše než Edmund dělá šou potrhlý Skotský válečník (bezva týpek) a král (ostatně jako v každém díle). Skákající tanečníci rulezz. Arcibiskup ***. Nejslabší díl série. V žádném případě není špatný, ale vtipů není tolik. Kromě obchodu s falešnými kristovými ostatky, honičky v klášteře a rozmluvě jeptišek o svícnech žádná řachanda. Vousy španělské královny *****. Série se přehoupla do druhé poloviny a autoři si dali více záležet. Výtečně vypointovaný díl (Princezna je mladá, krásná, ale je jí 12 let...). Lovec čarodějnic *****. Geniální special guest star Frank Finlay coby ulítlý inkvizitor, co slovo to perla, co vteřina to vtip. Nejlepší díl série. Černá pečeť ****. Začátek je velmi vtipný, Edmundovo shánění vrahounů výtečné (zajímavé tváře :-)). Na závěr se mi málem chtělo brečet. Dodatek: Herecké obsazení je skvostné, především Rowan Atkinson a Brian Blessed válí. Zatím však "pouze" velmi dobrá série, ta největší sranda nás teprv čeká. TV Nova vyrobila už téměř kultovní neuvěřitelně tragický dabing (no, spíše čtený překlad). 85%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární britcom a Rowan Atkinson v roli černé zmije ( Edmund Black Adder ). Jedná se o takový průřez anglickými dějinami, děj se odehrává v patnáctém století na dvoře Richarda IV. V Anglii uznávanější než Mr. Bean. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál? Asi jsem něco nepochopila. Humor je většinou na úrovni pubertálních vtípků - fekálie, zakopávání, padání atd. Jen poslední dva díly tenhle seriál vytahují na slabší tři hvězdy. Mám ráda britský humor i Rowana Atkinsona, ale tohle ne. A český dabing téhle historické komedii opravdu nepřidává na vtipnosti. Celé to vypadá jako natočené partou patnáctiletých děcek. Na další série se nechystám. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama