Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jist Ondřejem Hüblem, jestli reklamní kreativec s jednou sbírkou povídek má na napsání scénáře ke komediálnímu seriálu, jinak všechno hrálo pro, ale... Jak píše DaViD´82, pro všechny to není, ale na mě je to dada prostě až moc. Z prvního dílu jsem byl rozpačitý kvůli stylu seriálu, další díly už byly mnohem lepší, mnohokrát jsem se zasmál hodně divoce, ale celkově to na výrazně nadprůměrné hodnocení není. Možná jsem ve vnímání humoru narazil na svůj limit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi, že ještě i v dnešní době vznikne nějaký, podobný seriál. Vtipný, ironický a hlavně velice inteligentní. Miroslav Krobot ho natočil přesně v tomhle stylu a pokud k tomu přizval všechny tyhle báječné herce, nemůže být výsledek jiný, než maximální. A když to dělám to zcela výjimečně, a to, že se k ostatním uživatelům téměř nevyjadřuji o nesporných kvalitách tohohle dílka svědčí jedna hvězda od prvního hráče zdejšího žebříčku, uživatele Golfisty. Lepší reklamu tenhle seriál nemohl na zdejší databázi asi dostat. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Humor, který mám rád. 1) Znám divadlo s velmi příjemnými herci. Správně, je to divadlo Dejvické._____ 2) Sebeshazovačný ironický až sarkastický pohled na svět mi sedne. V nabízeném lehce dadaistickém kabátku je mi pak kromobyčejně milý._____ 3) Jsou zde všichni: 44letý přitažlivý Jaroslav Plesl, 54letá herecká hvězda Ivan Trojan, 45letá Simona Babčáková (k sežrání svoje), 40letý sexy Václav Neužil ml., 68letá duše souboru Miroslav Krobot, 42letá Lenka Krobotová (umí být báječně protivná), 38letá skvělá Martha Issová, 46letý muž mnoha talentů Hynek Čermák, 48letá Klára Melíšková (od Dabing Street ji miluji), abych jmenoval ty, které více znám a mám k nim vytvořený divácký vztah._____ 4) Neměl bych zapomenout ani na 43letého scenáristu Ondřeje Hübla._____ 5) Výstižný koment: JitkaCardova***, Sarcastic*****. Z odpadových a jednohvězdičkových komentářů je mi smutno. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme to za sebou (v dobrém) a já mohu hodnotit jako celek (v dobrém). Tohle bylo snad ještě lepší než Most! (sorry), už jenom kvůli reakcím lidí po prvním dílu (vraťte nám Most!, tohle je blbost). Už jsem neslyšela ani sousedi, jak se smějou v pondělí večer! A víte, že mi to vůbec nevadilo? Humor, který není pro každého. Ale o to je to lepší, když je zrovna pro vás. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatická hra s divákem, která v každém díle přinese řadu vtipných situací a fórků. Dada styl, který se v 90. letech očekával především od divadla Sklep a který v následujících dvou dekádách Sklepáci dovedli až do suterénu a zkompromitovali ho. Dejvický tým je nesrovnatelně profesionálnější, má větší sebereflexi a tvůrčí potenciál. Tenhle styl se mi líbí a kdyby se Dejvičtí nevyvarovali slabších momentů ve scénáři, bylo by to pět hvězdiček jako vyšitých. Ale i takhle Zkáza Dejvického divadla vyčnívá v české produkci jak maják nad oceánem. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v pražském Dejvickém divadle. (Duoscop)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama