Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

Sherty 

všechny recenze uživatele

Podpůměr, u kterého při každém dalším styku s filmem musím ubrat jednu hvězdičku. Prostě jsem moudřejší a některé věci nezkousnu tak lehce, jako dřív. - 25% ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Ta Nikolka je tu fakt rozkošná. Mladá, štíhlá, pružná. Radost pohledět. Teď teda nevim, jestli je to pro ten film jako celek dobrý vysvědčení, když jako o tom hlavním mluvím o vnější atraktivitě herečky. Né, počkejte Je to film rozhodně koukatelné úrovně a roky ho nijak významně nepoškodily. Navíc tam nějak figuruje Balkán a to mě baví. Poctivé tři za film a bonusová za Nikolino estetično. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Amerika v ohrožení teroristickým útokem, zlí rusové a pozor na Írán. Clooney a Kidman jsou američtí hrdinové a vše zachrání. Solidně natočené, místy velkolepé dostatečně akční, nezdálo se mi to ošizené. 3,5*/5 ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený špionážny akčný thriller, v ktorom dvojica Nicole Kidman a George Clooney rieši krádež ruských nukleárnych rakiet a ich predaj do Iránu. Produkcia je veľmi dobrá a herecké hviezdy podali kvalitné výkony. Scenár sa však klišé a logickým skratkám nevyhýba či už pri vojenských akciách alebo v záverečnej naháňačke sa to nimi len tak hemží. Dej však má spád a Hans Zimmer odviedol dobrú prácu. Bonusom sú ulice Bratislavy, ktoré tvoria kulisu naháňačky s gangstrom stvárneným Ľubomírom Paulovičom. 70% ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimavy film s hvezdnym obsazenim. Obsahuje vsak trapne vtipky, neoriginalni zapletky a od poloviny se to stava Americkou propagandou. Takze celkovy pocit z filmu mam spis slabsi. Hodnoceni tak na 2,4* ()

complex 

všechny recenze uživatele

film, ktorý sa natáčal na Slovensku, až na neuverenie, zábery kvázi z Viedne, ktoré sa nachádzajú na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí, až na neuverenie, že tam vybuchujú autá, keď to je pešia zóna... Ale keď sa tak človek zamyslí nad týmto filmom, na tú dobu to nie je až tak zlé, aj keď to je neskutočne prehnané... jeden zo slabších filmov Nicole Kidman a George Clooneyho... ale prekvapila ma tam postava Evy Černej :D ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Peacemaker už vo svojej dobe nastolil tematiku, ktorá je aktuálna dlhodobo. Poukazovanie na podporovanie nepokojov a miešanie sa do politiky iných krajín západnými „veľmocami“ bolo a aj teraz je veľmi odvážne téma vo filme. Toto dielo poukazuje na negatívne dopady takejto politiky a zároveň nastoľuje i jedno z možných riešení. „Nechať žiť ich vlastný život.“ Ideová rovina deja patrí medzi najsilnejšie stránky filmu. Čo sa týka ostatných aspektov filmu: herci a ich výkony, výprava, hudba, vykreslenie postáv, sú ľahko nadpriemerné. Najviac sa mi páčilo na filme aj prostredie nakrúcania. Poskladanie rôznych lokalít sveta len pomocou rôznych miest na Slovensku je super, i keď sa musím priznať, že mi to veľakrát vytvorilo úsmev na tvári. :-) Určite sa oplatí pozrieť si tento film. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Asi mé největší Guilty pleasure. Adrenalinový akční polit-thriller se svižným tempem (ne vážně, copak se ten film na chvíli zastaví?), sympatickými herci, slušnou akcí a opravdu výbornou hudbou. Scénář by sice možná potřeboval hodně vypilovat, na druhou stranu, může někdo říct, že se to nemůže stát? ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený akčňák, líbí se mě jak tvůrci tady moc neřešili nějaký přehnaný nápady a vytvořili dobrý a oddechový akční film. 70%. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný akční film, na který se rád opakovaně podívám, ale stejná chyba dabingu mě stejně jako u MASH 4077 a či dalších filmů, kde vystupují vojáci US Army: Devoa (George Clooney) je podplukovník ne plukovník. Podplukovník má označení v podobě stříbrného listu tak jako v tomto filmu podplukovník Devoe a v MASH 4077 podplukovník Blake ((McLean Stevenson). Plukovník US Army má stříbrného orla. Proč jen tak naši dabéři a překladatelé kazí filmy a neinformují se pořádně? Mají to být profesionálové ne? ()

Andrej22 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tohle si představím pod pojmem průměrný akční film. Zkoušel jsem nějaký ten klad nebo zápor najít, ale je to zbytečné - nejsou tu proto jsem své hodnocení ustálil na 50%. ()

MartinNewman 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční thrillery co se odehrávají napříč kontinenty. Mimi Kožená režii ustála na výbornou, námět zvolený více než dobrý. Rusáci šmejdi, v pozadí křivda z války v Jugoslávii a to vše doplněno o "mladého" a vtipného Clooneyho, Nicolku a spoustu zajímavých ksichtů. Hudba Hanse Zimmera s Ruskými motivy je na superlativech a akce jede na jedničku. Ano, je to klasicky americky hrdinské, ale člověk se má u filmu bavit a já se bavil. Viděno nesčetněkrát a dávám plnou čtyřku. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Slušný akční thriller, na který se dá koukat i po letech. Nejvíc pobavila parní lokomotiva, kterou zcela jistě v devatesátkách v době rozpadajícího se SSSR používali k převozu části jaderných raket... ()

MastodontX 

všechny recenze uživatele

Film je velmi oblíbený mezi českými i slovenskými železničními fanoušky (česká parní lokomotiva táhne vlak s jadernými bombami po slovenských tratích pod Velkou Fatrou ...). Jinak ale bohapustý průměr. ()

Reklama

Reklama