Reklama

Reklama

Yellowstone - Season 4

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Oproti třetí sérii s infarktovým závěrem se čtvrtá řada nesla ve výrazně poklidnějším tónu. Úvod pochopitelně šel až na dřeň, posléze ale Sheridan přepnul a místo boje na život a na smrt začal opět dělat reklamu na Montanu, kovboje a způsob života, který už dnes na mnoha místech není možný. A bylo to vynikající, uhrančivý, místy krutý, jindy zase dojemný, a v mnoha ohledech podnětný. Karty se příliš nezamíchaly, ale to vůbec nevadí, před bouří je totiž vždycky klid, a ten právě skončil. 9/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yellowstone pořád pokračuje i ve čtvrté řadě v překrásné podívané ve státě Montana, na druhou stranu mi trošku chybí konflikty z první a druhé série, kdy se to začalo hezky vyostřovat. Ačkoliv samozřejmě dějově by nedávalo smysl, že by Duttonové dostali další nářez, se kterým se epicky vypořádali hned v prvním dílu (Josh Holloway se teda moc neohřál). Sheridan se tentokrát ještě více vyžívá v reáliích světa moderních kovbojů a já ssmozřejmě u toho budu i nadále. Jen mě ten spin-off 1883 moc neláká, spíš jsem chtěl ten z dětství potomstva Kevina Costnera, kterým mě nalákali v jednom díle. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Kovboji sa nelúčia, Jimmy. Hovoria si: vidíme sa. Až keď nás zakopú do zeme, je to zbohom.“ Legenda hovorí, že Sheridan a Costner sa posadili za stôl a dohodli sa, že nech už bude Yellowstone akokoľvek veľký hit, skončia štvrtou sériou. Prečo? Aby dej neriedili. Zdá sa žiaľ, že na chlapské slovo sa dá spoľahnúť len v tomto seriáli a nie keď ho dajú tvorcovia. Štvrtá sezóna totiž nie je posledná. To je možno škoda, lebo by to bol dôstojný záver. Štvrtá séria je totiž istým spôsobom najvýdatnejšia. Asi každému, kto pozná štýl Taylora Sheridana, je jasné, že po ostrom akčnom rozjazde takto nastolené tempo nemá šancu vydržať celých 10 dielov. A skutočne: v polovici série sa opäť dostaneme do módu lyrických záberov pána kameramana na krásnu, ale drsnú prírodu a posedávaní rôznych ľudí na rôznych verandách rôznych domov. Nič proti. Yellowstone úspech dosiahol i vďaka tomu. Tak či onak, 4. séria v polovici spomalí. Napriek tomu mi strata tempa v nej pripadala najmenej citeľná spomedzi všetkých sezón. I v nudnejších častiach sa stane niečo dôležité, zaujímavé, napínavé. Rušili ma detaily typu kuchár nevie, čo je lepok, syn odíde z rodičovského domu so slovami „je to len na pár dní“, na čo okamžite kupuje vlastný dom a s otcom už do konca série nemá spoločnú scénu a veľký boss nevie, kto všetko z jeho zamestnancov je označkovaný. Niekomu bude vadiť aj to, že tvorcovia sú najkonzervatívnejší najviac zo všetkých doterajších sezón: dôjde sa k záveru, že najväčším problém v zmiešanom kolektíve sú ženy, vegetariáni sú zosmiešnení na úroveň retardovaného šteniatka a ekologická aktivistka je tvrdo osúložená 67-ročným rančerom a očividne si sama uvedomuje, že to bola najlepšia vec, aká sa jej v živote stala. Za to, čo Jimmy musel robiť v 7. epizóde, by si zaslúžil spin-off (nie, že by to bolo niečo výnimočné, ale pre každého, kto pozná kone len z filmov, to bude šok). Upozorňujem, že každý, komu zakončenie prequelu 1883 pripadalo neuspokojivé, dočká sa ako-tak dôstojného zakončenia práve tu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Předešlá série se epizodicky rozpadla do nesrozumitelných rošád s akciemi, ani tahle neměla tah na branku jako řada druhá. Jediná postava, které tvůrci dopřáli jakýsi vývoj, je Jimmy, Kayce v závěru zdlouhavě hledal svého vnitřního vlka a co se stalo s tím hochem, který šel pro šrouby, zatímco jeho matku zastřelili na kraji silnice, jsem se nedozvěděl vůbec. Zato víme, že Duttonovi nejsou žádní katolíci a že jejich kuchař netuší, co je to lepek. Nebýt Costnera a jeho nepopiratelného charismatu, bylo by to tentokrát už jen za tři hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Co zabíjí tvého otce?“ – „21. století!“ U předchozích sérií jsem zmiňoval vlažnější rozjezd, což se v případě té čtvrté rozhodně říct nedá. Tvůrci nechali řádně rozkopnuté dveře a koordinovaný útok na rančerskou rodinu pokračuje, a zatímco jízlivá dračice Kelly Reilly potřebuje cigáro, její otec má v těle několik děr. A nebude to jediná ztráta. Start opravdu skvělý. Jakmile ale od rodiny odstrčený Jamie kupuje ranč s pozemky a Kacey musí myslet na Monicu a syna, začneme se zase trochu opakovat a nepěkně točit v kruhu. Jimmyho kovbojská linie mě nebavila, aktivistka Piper Perabo také úplně nestrhla, s napětím mezi honáky (tentokrát nejvíc mezi Lloydem a Walkerem) je to nahoru dolů a spolehlivý Will Patton si odehraje své a zmizí. Když se přitlačí na pilu, je to fajn. I když jak kdy, protože zákony prostě pro tuhle rodinu neplatí. Ale opravdu: kam se třeba posouvá takový Kayce? Loajální veterán, který upřednostní rodinu a v jednom dílu ho chce ulovit jedna buchta. To je celé. Jamieho tvůrci trochu uklidili na druhou kolej, jeho vrtkavý charakter a nedostatečná rodinná loajalita se nikam nevyvíjí. Na Ripa, na kterého je spoleh, je pořád spoleh… mám pokračovat? Prostě pořád platí, že děj by se v případě sérií dal bez větších obtíží vměstnat zhruba do sedmi epizod. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)

Reklama

Reklama