Reklama

Reklama

Pozlacený věk

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 34 min (Minutáž: 44–78 min)

Tvůrci:

Julian Fellowes

Hrají:

Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, John Douglas Thompson, Patrick Page, Louisa Jacobson, Ben Ahlers, Denée Benton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Konec 19. století se v Americe nesl ve znamení velkých hospodářských změn. Mnozí nechutně zbohatli, jiní naopak přišli o veškerý majetek a propast mezi tradičně movitými rodinami a novodobými zbohatlíky se výrazně zvětšila. Příběh začíná v roce 1882, kdy se osiřelá dcera jižanského generála Marian Brooková přestěhuje do honosného newyorského domu ke svým staromódním tetám Agnes van Rhijnové a Adě Brookové. V doprovodu vzdělané Afroameričanky Peggy Scottové se nevědomky zaplete do společenského střetu mezi jednou ze svých tet a nehorázně bohatými sousedy, bezohledným železničním magnátem Georgem Russellem a jeho ambiciózní manželkou Berthou. Bude se Marian v tomto vzrušujícím světě na prahu moderní doby řídit zavedenými společenskými pravidly, nebo si prorazí svou vlastní cestu? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele yvona k tomuto seriálu (2)

Pozlacený věk (2022) 

Tak k Panství Downton to má na míle daleko. Možná je to nezajímavým obsazením, příšernými kostýmy, ale ani scénář za moc nestojí. Rozpočet byl evidentně nízký. Ale jak už jsem psala, jediné, co tady lze ocenit, je to, že se veřejně ukazuje prstem na toho, kdo i kdy začal brutálně, vypočítavě a nemilosrdně ovládat ekonomiku USA a proč je tedy nyní tam, kde je. A nejen USA, bohužel. ()

Vypít do dna (2022) (S01E03) 

Jediné, co tady lze ocenit je to, že se veřejně ukazuje prstem na toho, kdo i kdy začal brutálně, vypočítavě a nemilosrdně ovládat ekonomiku USA a proč je tedy nyní tam, kde je. ()

Reklama

Reklama