Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet. Kolik toho dokáže zachránit v nevýrazném a nudném filmu jedna skvělá famme fatale? Přesně tolik abych si odnesl z celého filmu průměrný zážitek a nenadával na vyhozené peníze do tohoto investované. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film se musí hlavně poslouchat, aby na tváři vyloudil lehký úsměv, avšak se svou vizuální složkou (střídání paruk a oblečků) tvoří naprostou komickou souhru. Musím říci, že mě velmi zaujal Billy Bob Thorton, ale to bylo tím, že jeho role byla nejspecifičtější a jednoznačně identifikovatelná, Bruce Willis nepředvádí sice nic nového, ale i přesto je kouzelný, no a Cate Blanchetová jako probuzená středostavovská panička je prostě dostatečně šíleně lidská, aby byla uvěřitelná. No a ještě jedna nezanedbatelná složka - ta příšerná hudba 80. tých let, sice drásá uši, ale prostě k tomu patří. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viete, čo by sa divákovi nemalo stávať, keď pozerá čisto zábavnú modernú rozprávku? Nemal by stratiť koncentráciu. Mne sa to zhruba po hodine stalo a viním z toho režiséra, pretože mal film rozbehnúť skôr a predovšetkým ho mal o 20 minút skrátiť. Potom vylezú na povrch také nepríjemné veci, ako nelogické chovanie postáv, ich pochybná psychológia (hlavne nevyrovnaná Blanchetka) a zo zábavy sa stane obšívanie na gauči. SPOILER: Áno, záver je premyslený, ale tiež si neviem dosť dobre predstaviť, ako asi tak dokázali potom spolunažívať a hlavne ako dlho v takomto "postmodernom" vzťahu. Thornton je tu extra nesympatický a nevýrazný. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevstřebatelná dvouhodinová nuda a bezkonkurenčně nejodpornější film, jaký jsem s Willisem doposud viděl. Takovou neskutečnou píčovinu snad ani Levinson nemohl myslet vážně. Humor se zakopal extrémně hluboko pod zem a celý film se neukázal. Ústřední duo retardů mě celou stopáž neskutečně iritovalo. Můj divácký zážitek nezachránila ani Cate Blanchett, ze které dostávali diváci i divačky během filmu orgasmy, i když musím přiznat, že ji to zde brutálně seklo. Z celého filmu mě oslovil pouze závěr. Fakt netuším, nad čím se zde diváci rozplývají. Film zcela postrádal grády a šťávu. Tento film by měl být zničen! Přitom jsem se na něj po přečtení obsahu tak těšil. Pokud se na film chcete dodívat, tak si jej rozhodně nepouštějte večer a ani při jakémkoli náznaku únavy. Katastrofa! Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pohodová krimi komedie, která je tak trochu nenápadná (i přes výborné obsazení), ale rozhodně stojí za to. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddychovka, převážně svižná, místy předvídatelná jindy zase příjemně nečekaná, jejíž hlavní předností je dokonalá trojka Willis-Blanchett-Thornton, mezi níž to neskutečně jiskří. I když mám pocit, že hlavně díky skvělé Kate, která okouzlí už svým oslnivým "kuchyňským" nástupem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vleklé, nudné, nepřesvědčivé.... Na začátku se mi zdálo, že by se to mohlo rozjet, ale brzy se ukázalo, že to zabředlo do bezradnosti...Jediné co mi při sledování tohoto filmu napadlo, tak jak ženská, co hraje tu hlavní roli - Cate Blanchett - jak tyhle ženské jsou pro svět mužů, který potřebuje klid, a jsou cílevědomí - nebezpečné. Ba nepřijatelné. Jak stále se dožadují pozornosti za všech okolností, a musí lézt na nervy každému zralému muži...Pro chlapečky může být ještě i obdivuhodná, ale ti ještě neznají konkrétně ženy...O to víc mě zajímá, ba obdivuji muže, co takové ženy mají doma, a skáčou, jak ony pískají...Já to nevydržel, a lituji promarněného času s takovými případy"....Hudba, kamera, scény, kostýmy, maskéři, triky atd. - průměrné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když bych se zamyslel nad logikou tohohle filmu, byl bych nucen nasadit tomu odpad, protože takhle jednoduchej, odlehčenej a stupidní film se jen tak nevidí. V klídečku zdrhnou z vězení, který hlídal nejspíš jeden bachař, vykradají si bančičky jen v trapných parukách, fízlové mají asi dovolenou, protože takřka neexistujou, lidi je milujou, protože jsou něco jako Robin Hood? Cože? Aha. Strašná stupidita. Byl bych moc zlej, kdybych dal odpad, protože dokoukat se to ještě dalo, až na tu trapnost. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kterak vykrádat banky s hypochondrem. Tomu filmu jako by něco pořád chybělo. Mohl by být více komický, více akční, více romantický, více dramatický. Stačil by kousek. Ale Thorton je zajímavý. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

I když je na obálce v popředí Bruce Willis, ve filmu je upozaděn dalšími dvěma postavami, a sice mými oblíbenými Cate Blanchett (mucíkuju) a Billy Bob Thortonem. Ne že by B.W. hrál nějak špatně, to ne, ale předvedl takový "standartní výkon". Navíc mi trochu přišlo, že i kamera si ho všímala tak nějak méně. Nicméně, co předváděl B.B. Thorton, to bylo k popukání. Věčný hypochondr, který má všechny nemoci světa. (Při přepadení banky na rukojmí:) "Podívejte se, mám obě zorničky stejně velké?" "No, ta levá mi připadá menší." "Já to věděl, to je nádor!". Nebo jeho "tanec" v baru, či otázka: "Necítíš spálené peří?" Měl prostě parádní roli. Cate Blanchett měla do filmu, kromě toho že byla celou dobu k sežrání, vynikající nástup. To její vaření... A únos únosce... Paráda. Někomu se může zdát film poněkud roztahaný, ale já jsem si celý film užíval. Inteligentní nenáročná zábava, postrádající nějaké "silné" scény. Doporučuje 8 z 10 Caelosů. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se celý film nenese v tak vydařeném tempu jako první půlhodina, která by byla na pět hvězd.Postupem času film ztrácí kvalitu, ale závěrečná pointa opět o pár procent film zvedá.V hlavních rolích navíc můj oblíbenec Bruce Willis a herec Billy Thorton, který zahrál překvapivě dobře.Na závěr musím říct ještě dvě věci - film má povedený soundtrack a Bruce Willise dabuje jiný dabér, což mě ze začátku dost vadilo.Jinak ale pro mě překvapení a dost povedný krimifilm na 85 % ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nádherná nerozhodná Cate Blanchett, tak ženská a tak sexi a tak citovo nenásytná, bažiaca po láske, ktorú potrebuje k životu snáď viac, než vzduch. Mužný, ale zraniteľný Bruce Willis, ktorého som v takejto roli videla prvý krát a zvládol ju perfektne, musím dodať. Billy Bob Thornton, ktorý ma až doposiaľ veľmi neupútal, mi v pleťovej maske a s nalakovanými nechtami vyrazil dych:) Námet fantastický, škoda, že v realite to tak bežne nefunguje. Dvaja muži, tak bláznivo rozdielni, pritom krásne fungujúci dohromady a ako celok tvoriaci dokonalého partnera. Krásny sen ženy.. :) Navyše romantické, vtipné a originálne, čo viac by som si mohla od komédie priať? Rozhodne doporučujem. ()

Reklama

Reklama