Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná podíváná z dob, kdy se podobných filmů točilo mraky. Ústřední dvojice Douglas - Moore to holt uměli dobře rozjet. Super hláška, když při "předsouudním slyšením" advokát popisoval jejich bývalý vztah: Sex, někdy i 2x denně, vibrátory, sodomie, perverze. Je to tak? A Dagles : Ano, ale někdy sme koukali i na zprávy :o). Demi Moor je tak zvláštně sexy, svoje vnady sice neukázala jako ve Striptýzu, ale nechá se na ni koukat. Na Douglase mám slabost, takže tenhle film (především díky němu) hodnotím za 4*. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tu scénu, jak se Demi na Michaela vrhne, protože i když Douglas úplně nesplňuje moje představy nejsexy muže světa, v jistých okamžicích mu to moc sekne :-) Škoda, že si ten film neudržel podobnej (sexuální) náboj po celou dobu a nakonec se z toho vyvinula (průměrně zapomenutelná) konspirační story, která mi tam tolik nesedla... ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý strašný, i když svým způsobem, klasický devadesátkový bullshit. Snímek jsem viděl již hodně dávno, ovšem nevím, co by se mi muselo stát, abych se něj podíval znovu. Šílený a uchylný Douglas a ještě hroznější Demi Moore. Vím, že hrát v podobných typech amerických kýčů oněch devadesátých let a ještě k tomu s Douglasem jistým způsobem znamená stát se vždy karikaturou. Přesto Demi Moore je mi extrémně nesympatická ve všech těchto filmech. Sharon Stone v Basic instinct a jiných filmech přeci jen takto odstrašivě nepůsobila. Douglase uznávám, ale štve mě, že jeho imidž je dodnes vybudována na těhle, alespoň pro můj vkus až nechutných thrillerech z devadesátých let, a to mám jinak devadesátá léta rád. V tomto provedení spíš ale radši přemýšlím o návratu do středověku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Literárnu predlohu filmu nepoznám, aj keď vyšla v slovenskom preklade. Zdalo sa, že film s menami ako Levinson, Douglas, Moore, Sutherland, Morricone nemôže byť iba priemerným. A je. Neviem, či bolo šťastné prepletenie sexuálneho harašenia v neobvyklom garde s intrigami v IT firme. Výsledkom bola strata rytmu, množstvo dialógov a vysvetľovania. Diváci sa tešili na avizovanú erotickú scénu a nakoniec museli uznať, že v 90-tych rokoch sa viac nakrútiť nedalo. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Fakt byl tohle bestseller? To prodávali za dolar k hambáči? Nebo ten rok nic jiného nevyšlo? Nebo knihomolům prostě jeblo? Už kdysi mi to smrdělo jak je to divně poskládané. Buď chtěl Crichton příběh o sexuálním obtěžování a nevěděl, jak to zakončit dostatečně epic, tak tam narouboval fúzi a čachry o místo v práci, nebo měl kratičkou epizodu o čachrech v počítačové firmě, ale byla tak krátká, že ji rozšířil o sexuální obtěžování. Tak jako tak, je tohle hybridní spojení úplně debilní. A neskutečně mě tam sere ta nedořešená dějová linka s ředitelem Sutherlandem. S Demi Moore kuje po celou dobu pikle proti Douglasovi a pak to na konci úplně vyšumí a pohodička, jede se dál. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Hlavná postava Tom Sanders (Michael Douglas) nosí hodinky značky TAG Heuer Professional quartz. (dyfur)

Reklama

Reklama