Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že pro správného ješitného chlapa je tak nějak povinnost napálit přinejmenším čtyři hvězdy. Konečně totiž někoho napadlo upozornit na to, že i žena může být sexuálně ubohou. Navíc mám pocit, že většina divaček po shlédnutí prohlásí něco ve stylu; "Když Douglas pořád říkal ne, tak proč i přesto držel?" Z čehož by vyplývalo, že žena se vlastně nemůže zachovat špatně. Vždy je viníkem muž. Ješitný muž. Krom působivého zpracování si z filmu v mysli uchovám i následující citát. "Nešplhej nahoru až k Bohu. Mohl by tě shodit." ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, který objasňuje téma sexuálního obtěžování a vydírání v kontextu moci z pohledu chlapa jako oběti, ale přišel o 24 let dřív. Crichton zároveň tvoří vizi korporátních bojů silných žen o pozice a v tomhle smyslu přichází po napínavém finále pro pozorné diváky uvědomění, že někdo třetí sledoval ještě svoje cíle. Demi Moore hraje nadrženou záporačku dobře, Douglas byl dřív ideálním hercem pro hlavní role sympaťáků v thrillerech a sem se hodí. Sci-fi příznivce pobaví představa virtuální reality z roku 1994. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Serene Family ,2. An Unusual Approach ,3. With Energy And Decision ,4. Virtual Reality ,5. Preparation And Victory ,6. Disclosure ,7. Sad Family ,8. Unemployed! ,9. Sex And Computers ,10. Computers And Work ,11. Sex And Power ,12. First Passacaglia ,13. Second Passacaglia ,14. Third Passacaglia ,15. Sex, Power And Computers , ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na začátku trochu sexuálního napětí, profesionální pracovní pojmy, které mi nic neříkají :D :D a skvělé napětí, co dalšího si mrcha v podání Demi Moore, která v tomto filmu předvádí pouze své krásné tělo, jelikož jinak zde neodvedla dobrý herecký výkon...To si pamatuju z tohoto filmu :) Ve snímku si můžeme povšimnou také na poukaz nejmodernějších elektronických přístrojů - skvělá reklama ;) a snaha chlapa doslova položit na kolena ;) Pro mě má film kouzlo hlavně v dané atmosféře, kdy Moore má stále nějaké trumfy v rukávu a za každou cenu se sápe po šéfovském postu ;) Těším se až se na film podívám opět za několik let :) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zatím nevím, z jakého důvodu natočil Michael Douglas tolik filmů s tématikou sexuálního harašení, jako správný fanda jeho tvorby je ale určitě postupně doplním. Disclosure je prvním adeptem na dohánění klasik tohoto amerického sympaťáka a musím uznat, že jsem vzhledem k synopsi filmu čekal dravější příběh. Buď jsem kvůli neodolatelné Demi Moore doufal v trochu víc svůdných scén a nebo kvůli mému zalíbení do právničiny ve vícero hádavých scén mezi tvrdohlavými obhájci. Takhle jsem se dostal na pomezí satisfakce z vyvrcholení snímku a zklamání ve vývoji prvotního neprůbojného napětí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama