Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Hraji jen způsobem, který určují muži, a jsem za to trestaná." Trojí střetnutí - erotické, virtuální a důkazní - ve vnitrofiremním příběhu. Demi správně sexuálně agresivně hranatá, na r. 1994 je při umělecké střídmosti rovina virtuální technologicky vizionářská, ♫ Morriconeho žestě se však do světa Digicomu úplně nehodí. 3-4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|69%| Zajímavý počin s neobvyklou a zajímavou tématikou. Obtěžování, nikoliv ženy, ale muže. Jenže, to jak to bylo ve filmu spracováno mě docela pobavilo. NE, NE, NE - a to řekl hlavní herec Douglas 30x jak uz tu píše uživatelka kleopatra a ostatní mě docela rosekalo. Jí mohl zarazit hned ne ? :-) Ale co, byl vzrušen...no nic tohle asi už řešit nebudu. Tohle byla zvláštní scéna, ikdyž klíčová, kde se pak vše začalo odvíjet. Vlastně ani nevím co mám k tomuto filmu psát. Asi je zbytečné abych psal dlouhý román, tak jak to mám vždy ve zvyku. Celkově mě film bavil. Je to typ filmu, který se dá vidět, respektive, který si divák užije pořádně jednou, ale i podruhé bych si to dal kdyby byla nuda někdy. Zajímavé postavy, i ty vedlejší. Nejvíc mě pochopitelně bavila hlavní dvojice herců: Michael Douglas a Demi Moore. Snímek byl především stavěn na konverzacích a musím pochválit, že to byly napjtaé konverzace, žádná nebyla nudná. Co bych vylepšil ? No, trochu upravil scénář, doladil konec a tak dále. Přeci jenom zde nějaké zbytečné scény byly atd. To je hlavně důvod, proč jsem nedal vyšší hodnocení. Balancuje to u mě tak mezi 3 a 4*. Já dál nejlepší možnou 3* jaká mohla být. Nemám co bych už dodával. Celkem jsem spokojen ve výsledku. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Klasický ulízaný Douglas, toho času po Základnom inštinkte v kurze ako nadržanec v saku. Demi Moore spolu so Striptízom na vrchole svojho sex appealu - a je sa veru na čo pozerať. Normálne som zabudol ako veľmi bola sexi. Znesiteľný thriller, ktorý pevne istí Crichtonova zábavná predloha a Levinsonova réžia. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na tento film, vždy se mi vybaví úžasná Douglasova hláška určená roztoužené Demi Moore: "Vem si ty dvě flašky šampaňskýho co máš v lednici a ošoustej se jima". Nebo "rozdej si to s nima". Záleží na dabingové verzi:-)) Jo a souhlasím s Tsunami X - ta virtuální realita je fakt úlet...to si mohl Levinson odpustit:-) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Douglas opravdu nepatří mezi mé oblíbence, ale podobné role mu skvěle sednou (viz výborná The Game nebo Wall Street). V tomhle thrilleru - i když popravdě se jedná spíš o napínavé drama - hraje muže obviněného ze sexuálního obtěžování, který nestáhne ocas mezi nohy (nebo vlastně ano, ehm) a snaží se bránit proti Demi Moore. Moc nechápu místní "modré" hodnocení, protože film má v podstatě všechno, co podobné typy potřebují. Od výborně hrajících herců přes atmosféru až po zajímavou zápletku. 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama