Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Luhrmannova verze Romeo + Juliet se mi hodně dlouho vyhýbala. DiCaprio před Titanicem byl sice akurátní, Danes byla čistota sama, moderní prostředí a drsnější souboje dopadli dobře. Líbilo se mi i rozbití klasické balkonové scény, ale co jsem nedala, byla kombinace moderny a shakespearovského jazyka. To už snad raději West Side Story. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherné převedení klasiky do současnosti, i když při prvním pohledu na jméno města (Verona Beach) jsem se trochu zděsil...ale kromě této (subjektivní) drobnosti nemám Bazu Luhrmannovi co vytknout - jeho výtvarná stylizace vypadá opravdu dobře, navíc působí uceleně i na slavném maškarním plese, kde se Romeo poprvé setká se svou osudovou láskou...což mne přivádí k představitelům hlavních rolí - Romeo A Julie je jeden z velmi mála filmů, kde se mi líbil DiCaprio:) Claire Danesová skoro vypadá na Juliiných nevinných čtrnáct a hraje výborně, Tybalt Johna Leguizama je takřka druhý Michael York (Tybalt ze Zeffirelliho, pokud jste neviděli, vřele doporučuji, i když je to nošení dříví do lesa)...a když je řeč o boji Monteků s Kapulety - dýky ráže 9mm vypadají opravdu roztomile. Poslední perlou z Juliina náhrdelníku je bezpochyby hudba...kdo by zapomněl na I'm Kissing You od Desiree... Prostě popkulturní verze KLASIKY, která dovede vzít za srdce, a tak to má být. Nikdy míň než 80%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Baz Luhrmann je posera - natočí Romea a Julii jako doslovnou adaptaci (takže jako absurdní frašku), a ze všech těch Shakespearových dialogů vystřihne právě ten nejzábavnější, ve kterém Julii její matka říká že už brzy bude mít čtrnáct let, takže by se měla do týdne vdát, neb ona sama přece už byla v jejím věku matkou. Škoda přeškoda, to by ten film posunulo na ještě vyšší level. Ale bavil jsem se dobře i tak, Baz si tu už trénoval svůj eklektický styl na Moulin Rouge, a dost vtipně si tu hraje s významovými posuny původního textu (inu není Blow, jako Blow... obzvlášť pokud to vyřkne transvestitní Chris Rock) 7/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jasné je, že nejsilnější stránkou je tu překrásná (!!!!) hudba. Při ní musí vypadat snad každá láska nádherně. Další výhrou je samozřejmě mladý DiCaprio a částečně i Claire Danes. Dál už ale moc chvály rozdat nemohu. Zasazení úúúžasného a všem známého romantického příběhu Romea a Julie do téhle doby mi téměř vůbec nesedlo. Ikdyž chápu, že pro mladší generaci je to takhle asi zkousnutelnější. 3* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama