Reklama

Reklama

Babica vs. Sapík

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 40 min

Obsahy(1)

Když dva dělají jedno, není to vždycky totéž. Stejná sada základních surovin a zcela odlišná jídla. Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica se vrací, ale nebude to mít vůbec jednoduché, na záda mu bude dýchat uznávaný nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. (TV Barrandov)

Recenze (80)

Peddro 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že má tohle pan Sapík zapotřebí. Pana Sapíka si velmi vážím jako profesionála ve svém oboru na rozdíl od pana Babici, kterého jsem nikdy neviděl, že by se choval jako profesionál. Nejsem z oboru ani zaujatý proti panu Babicovi, ale nevím, že by měl restauraci na vyšší úrovni, kde se hostům dostane gastronomickému zážitku. Jeho kolegové, pánové Sapík, Pohlreich či Šubrt takové restaurace vlastní, dělají šéfkuchaře nebo obojí. ZATÍM JSEM VIDĚL POUZE JEDEN DÍL, ALE PROTI PANU BABICOVI JSOU PEJSEK A KOČIČKA NA MICHELINSKOU HVĚZDU. ()

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

Já se omlouvám, ale fakt si nevím rady. Pořad je to absolutně příšerný, ale ty hlášky: "Ten česnek, to je jako když vánek prochází okolo" "Tak to tam přiznáme" "Můžete použít takový to jak říkáme všichni turbo" "Teď tu bramboru, to je ta chuť, to je ta síla" "Tam tomu říkají šanjuka nebo tak nějak podobně" "Tak jsem měl česnek, tak jsem tam dal česnek" "Tu mám rukulu" "Jirka mě přesvědčil, že cibule není černá, že je fialová, po 50 letech jsem to přiznal" "Křen se strouhá zásadně dokolečka" "Tak to vomotáme jako když honíme vrtulku" "Můžeme přidat kurkunu" "Zakysaná smetánka, podivej se na to, takhle ji jebneme nahoru, když to řeknu lidově" "Je z toho či- čimimuri? No čimičuri" Nakonec jsem se rozhodla dát jednu hvězdu, protože mě neskutečně rozesmívá, jak Sapík nestále říká celeru "cerel". ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se co se týče Zdeňka Pohlreicha považuji za skalního, nepatřím mezi ty, kteří přejdou na druhou stranu ulice, když v dálce zahlédnou kuchařského eskamotéra Jiřího Babicu. Dokonce zastávám názor, že formát jeho vaření "když nemáte tymián použijte křepelčí vejce" má pro "home kuchaře" jako já své opodstatnění a dost možná je přínosnější, než zmiňovaný "šéf"Pohlreich (mám jednu z jeho kuchařek a u 90% procent receptů nevím, jestli se potřebné ingredience shání v obchodě, na nejbližší policejní stanici nebo se pro ně musí letět do vesmíru), ale tohle prostě nefunguje. Pan Sapík ač možná "kuchař s velkým K" se na televizní obrazovky hodí asi jako já do maďarské reprezentace vodního póla a pro televizní pořad potřebná koexistence mezi ním a Babicou......takovou antichemii jsem naposledy viděl, když u nás byla na návštěvě tchýně. Já vím, jídlo se stalo celosvětovým fenoménem, který na nás valí ze všech stran, ale když už chci se svojí troškou do mlýna vylézt před lidi, tak to musí mít nějakou štábní kulturu a tady je to prostě špatně. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Babica: Dneska bych vám chtěl představit recept na jedno hodně dobrý jídlo, který jsem vařil v Německu, konkrétně v Interhotelu, hosté se po něm mohli utlouct. Není to tak známé jídlo jako dušená lidská hlava na švestkách, kterou jsme vařili minule, ale každopádně si ho může udělat doma každý. Stačí když budete mít doma jakoukoliv starou pistoli, brokovnici nebo Sapík, což je hovorově samopal. Takže prolezte půdy, optejte se dědečka, jestli nemá nefunkční střelnou zbraň, z níž už se nestřílí. Já jsem vybral Sapík, který jsem máčel týden v kyselině, aby pustil šťávu a změkl. Počítejte s tím, že čím starší zbraň, tím bude samozřejmě tvrdší. Mám takovou zkušenost, že to i nabobtná a začne to mluvit. Takže z jednoho zamýšleného jídla mně vznikl zcela neplánovaně kamarád Jaroslav Sapík, jinak by se mnou nikdo z kuchařského oboru neprohodil ani slovo. Tenhle kamarád a kolega mně do ničeho nekecá, díky němu vím, jak vypadá hotel Ambassador a že šéfkuchař není nadávka. A sdílíme spolu jednu společnou vášeň, a sice že nepoužíváme deodorant a mýdlo známe jen z vyprávění. Ale mezi těmi výpary v kuchyni se i ty naše výpary ztratí a vstřebají. To jídlo má pak takovou hutnější vůni, barvu a chuť. Na Barrandově vaříme každý týden. A jestli nás nezrušili, tak tam vaříme dodnes. 0% ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Megažralok vs. obria chobotnica", "Boa vs. pytón", "Megakrajta vs. Gatoroid", "Varan vs. Kobra", "Pegasus vs. Chimera", "Megažralok vs. Crocosaurus"... versus horror monsters movie! To je všetko nič oproti televíznemu gastronomickému horroru, čo predvádzajú dvaja upotení, usoplení mamľasi (Jiří Babica a Jaroslav Sapík) v relácii o varení na obrazovkách TV Barrandov. "Babica vs. Sapík". Sú to dve poriadne nechutné monštrá. A ako hodnotím ich versus duel? Jasná remíza. Plichta. Double odpad! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama