Reklama

Reklama

VOD (1)

Bryan Cranston si ve snímku z produkce HBO Films zopakoval svou divadelní roli prezidenta Lyndona B. Johnsona. Filmovou adaptaci, kterou režíroval Jay Roach, napsal Robert Schenkkan podle své stejnojmenné divadelní hry ověnčené cenou Tony. Biografické drama nabízí strhující pohled do zákulisí bouřlivého prvního roku Lyndona B. Johnsona v prezidentském úřadu. Johnson skládá přísahu bezprostředně po atentátu na JFK, podporuje eskalaci konfliktu ve Vietnamu a vyvažuje protichůdné zájmy narážející na vydání jeho klíčového zákona o občanských právech a na jeho první vítězství v prezidentských volbách. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (38)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z filmů určených pro Američany či zájemce o nedávnou americkou historii. Nicméně jak už to v poslední době bývá, středobod všeho tvořila snaha černochů o rovnoprávnost, následovaná politickými hrátkami v zákulisí a asi nejméně prostoru dostala blížící se válka ve Vietnamu. Témata jsou tedy poměrně přehledná, ale díky zástupu mluvících hlav jsem se v tom občas ztrácel. Absolutorium zaslouží Bryan Cranston za roli prezidenta Johnsona, ale ani on mě nejspíš nedonutí, abych si na film zítra vzpomněl. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Politický procedurál o prvním roce prezidentování kontroverzního Lyndona B. Johnsona po nástupu do funkce po atentátu v Dallasu, kdy se potýkal se zákulisním kutím piklů uvnitř vlastní strany, intrikařením během hledání podpory napříč politickým spektrem při prosazování jednoho z nejreformnějších amerických zákonů, pracoval na znovuzvolení v řádných volbách, vyhlásil „válku chudobě", probíhala masivní vlna občanských protestů, vyjednával s neskrývaně rasistickým Jihem, skrývaně rasistickými Demokraty i Republikány, Hooverem i hnutími občanských práv kolem Martina Luthera King a do toho pomalu ale jistě mimo pozornost všech eskaloval konflikt ve Vietnamu. Ač z velké části o černobílé otázce, tak nečernobílé ve vykreslení doby i charakterů. Jeden se nemůže zbavit pocitu, že Johnson sloužil mnohými kroky i svým politickým "účel světí prostředky" stylem jako předobraz Franka Underwooda; a to nejen v pasážích, kdy to s americkým úsměvem na rtech „jakože naivně" hraje v jeden moment hned na několik stran. Komu nevadí dialogová komořina, která nemá zapotřebí říkat vše na plnou hubu a která staví na výtečných výkonech velkých herců (Cranston má konečně opět roli „whiteovských/heisenbergovských" proporcí), kteří se obejdou bez velkých gest, tak by byla chyba Nástupce minout. V tomto žánrovém ranku se toho sice v posledních letech urodilo mnoho dobrého, ale takřka výhradně v ranku televizních seriálů a nikoli i takto na filmovém (byť televizním; i když je to HBO) poli. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lyndon Johnson je mnohými považovaný za najhoršieho prezidenta USA v dejinách. Svoje renomé získal zatiahnutím krajiny do nezmyselnej vojny s Vietnamom, no jeho vláda je spojená aj s vzrastajúcim černošským hnutím za rovnoprávnosť. Film sa zameriava práve na túto otázku, preto nie je snímkom kompletne mapujúcim osobnosť Johnsona. Herecky výkon Bryana Cranstona je tu hodnoverný a uveriteľný. Scenár sa nebál ukázať prezidenta ako vulgárneho človeka, čím bol Johnson známy. Okrem iného chodil často po Bielom dome nahý, raz sa vyčúral priamo pred novinármi a Oválnu pracovňu využíval veľmi často na hrátky s bezpočtom mileniek, to sme vo filme už nevideli. Napriek tomu, že je film limitovaným zobrazením Johnsonovej vlády, je natočený dobre a zaujímavo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Iný pohľad na Johnsona ako podala Selma, obsahovo ale na podobnej úrovni. Cranston opäť skvelý. Politická kecačka s množstvom zákulisných scén, podaná tak, ako sme od HBO zvyknutý. Kto si ide tento žáner, tak sa mu to určite bude páčiť, pre historikov obohatenie čo sa prezidentovej postavy týka. 3 z 5 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zde podle mého nedoceněný film. Pro mne docela nový a neznámý pohled na Johnsonovu kariéru. Celé dvě hodiny mají výtečnou atmosféru, k čemuž značně přispívá naprosto skvělý a Johnsonovi podobný Bryan Cranston. Johnson v jeho podání dokáže být jak sebevědomý chlap na vrcholu, tak hroutící se zoufalec náchylný všechno vzdát - a pořád mu člověk věří. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama