Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světlá stránka psychopatického sériového vraha. Berlinger po řemeslné stránce nepřichází s ničím světoborným, ale ten zvolený úhel pohledu má něco do sebe. Publikum odjakživa přitahují monstra a ne jejich oběti či lovci. Manipulace podpořená osobním kouzlem dokáže divy a zlomit její moc vždycky vyžaduje osobní odvahu a sílu čelit pravdě.. Efron se stejně jako Radcliffe úporně snaží vymanit ze škatulky, ale jde to ztuha. Při pohledu na jeho vždy vyrýsované tělo mě napadá, co to zkusit přes ledničku jak Haley Joel Osment..? ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Za mě je tenhle snímek hrubé nevyužití potenciálu, který téma Teda Bundyho přináší. Je teda fakt, že Zac Efron je tady naprosto ďábelský a jeho výkon opravdu podmanivý, ale sakra, tohle je film o jednom z nejvýznamnějších sériových vrahů, tak se mi nedivte, že jsem nasranej, když dostanu něco mezi lovestory a soudnickým dramatem :D. Ale když si Zachariáš vyzkoušel, že umí hrát i normálně, mohl by být třeba obsazovanej do hodnotných sníků... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zajímavě uchopený a úspěšně zrealizovaný profil šílence, schopného skrýt svoji skutečnou osobnost takřka i sám před sebou. Film neukáže jedinou Bundyho vraždu a zobrazuje pouze jeho klamlivou “normální” polohu. Nebýt dvou náznaků temné povahy, vypadalo by to, že snad chce jeho justiční obvinění popřít. Zábavný je Efronovým výkonem, portrétem Bundyho lišácké obratnosti studenta práv v soudní síní. A emocionální je příběhem jeho přítelkyně, rozervané vnitřním konfliktem mezi zamilovaností a pochybami/obavami, že by se mohla mýlit ve víře v jeho nevinu. Právě tato situace její postavy je dramatickým motorem filmu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je třeba se připravit na to, že nové zpracování se nezaměřuje na Bundyho řádění, ale spíš na jeho následky a velmi mi sedlo i tohle zpracování. Zac Efron si jde jednou nohou pro elektrické křeslo a druhou pro Oscara, protože nejen, že předvádí svůj doposuď nejlepší výkon, ale také Vám zůstane delší dobu v paměťi. ( Zde svými hereckými kvalitami překvapí spoustu lidí). Film se víceméně vyvaruje násilí a sledujeme Bundyho soudní procesy, útěk z vězení a jeho vztah, kde je nejzajímavější, že jeho přítelkyně neměla absolutně ponětí čím je Bundy zač. Má to velmi příjemné tempo, slušnou retro atmosféru, perfektní soudní procesy, kde se Bundy sebevědomě sám obhajuje a vyloženě si vytírá zadek se soudci, právniky i celým soudním řízením. Je zajímavé, že Bundymu divák víceméně fandí, protože je na první pohled sympaťák a jeho dialogy jsou velmi trefné, ale všichni víme, že je to člověk, který do společnosti nepatří. V závěru je film i slušně emotivní a herecky jdou všichni absolutně na dřeň. Za mě milé letošní překvápko, ale né každý bude s touhle verzí spokojen.80% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)

Reklama

Reklama