Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Žádná dynamická road movie, ale brutální a tak trochu "pošahaná" jízda, jejíž obsah jsem buď nepochopil, nebo je opravdu tak nablblý, jak mi přišel. Lynch se tady ukazuje opět ve své vrcholné formě. Servíruje nám jednu divnost za druhou. Některé scény ve filmu byly tak šílené, že jsem je absolutně nepobral, jiné byly zase naprosto mimo příběh, navíc Lynch na můj vkus strašně zmateně stříhá. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Lynchova bizarnost, balancující na hranici roadmovie, krimifilmu a kýče. Neuvěřitelné (a zdánlivě nepředstavitelné) střídání žánrů, postav a ujetých režisérových vizí a obrazů, které mohou být stejně tak prvoplánovými oblbováky, jako chytrou satirou na Hollywoodskou komerci. A je to na vás, milí diváci, jestli na jeho hru přistoupíte. 80%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David Lynch někdy umí překvapit i normálním filmem. Odmyslíme-li tedy tu čarodějnici na koštěti:) Willem Dafoe je neskutečně mimo až sem valil oči, škoda že nedostal ještě více prostoru, protože vytvořil parádní postavičku. Režisér se tentokráte zbláznil do šminek (červený lak na nehty a červená rtěnka) a taky si nedal pokoj s motivem ohně. Ale hodnocení? 70% PS: Metal forever a Elvis taky ujde. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý, ale děj je tak nějak o ničem. Prostě bych řek, že to je takový pěkně natočený nic. Přestože má film 2-hodinovou stopáž, tak něco zajímavýho se tam děje dohromady asi tak 30 minut a zbytek jsou jen obrázky, na který se dobře kouká. Nemůžu napsat, že by to snad byla nuda, ale ve chvíli, kdy padly titulky, mě jen napadlo, že to bylo úplně o hovně. Potěšil mě tak zejména Willem Dafoe, kterej tu hrál opravdu odpornýho slizouna a konec konců i Cage, kterej dřív hrál taky něco jinýho, než ty svoje šablonovitý klaďase. Možná dám filmu ještě jednu šanci a pokusim se ho sehnat v originálnim znění a mrknout na to znovu. Zatim dávám 3 hvězdičky. update: Po dlouhý době tady něco napíšu... Zběsilost v srdci bylo moje první setkání s Lynchem. Tenkrát jsem ještě netušil, že jeho filmy jsou samoúčelný nesmysly. Teď už to naštěstí vim, takže znovu se na to určitě dívat nebudu. Hodnocení ponechávám, ale myslim, že jsem to s těma 3 hvězdičkama poněkud přehnal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Lynch tak trochu inak. Priznám sa, nevedel som čo od snímku očakávať, keďže tohto majstra filmového remesla poznám z úplne iného uhla a typovo iného zamerania, ale som milo prekvapený. Jemu ide vo filmovej branži skrátka všetko a s čímkoľvek príde, tak to zhltnem aj s navijakom. Máme tu milú, sympatickú road movie s pútavým príbehom (miestami tak trochu bláznivý úlet) a formou niečo medzi O. Stoneom a Q. Tarantinom. Jeden z najlepších výkonov N. Cagea, môžem len doporučiť. 85/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Laura Dern omdlela, když ji režisér Lynch donutil kouřit čtyři cigarety najednou. (don corleone)
  • Kvůli tomuto filmu David Lynch dočasně odvolal z natáčení seriálu Městečko Twin Peaks (jehož byl scénáristou) několik herců, aby je mohl obsadit do vedlejších rolí. Jsou mezi nimi Sherilyn Fenn, Grace Zabriskie, David Patrick Kelly, Sheryl Lee a Jack Nance. (Othello)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama