Reklama

Reklama

Život je hra

(seriál)
  • angličtina Match (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, (2018–2020), 4 h 6 min (Minutáž: 10–15 min)

Hrají:

Michal Suchánek, Petr Marek, Václav Marhold, Jenovéfa Boková, Vojtěch Hrabák, Roman Vaněk, Pavel Mencl, Jakub Klingohr, Anna Fialová, Michal Balcar (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Desetidílná adaptace norského sitcomu o klukovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a míň situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Štěpán je navíc neustále sledován dvěma „sportovními“ komentátory, kteří se se svou komentátorskou budkou ocitají u všech klíčových okamžiků jeho života, včetně těch intimních. (MALL.TV)

(více)

Recenze (41)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Přirozeně se nabízí otázka, nakolik jednotlivé epizody vychází z norského originálu a co už je vlastní invence. Přece jen, když se někdy děj až přehnaně točí kolem tělesných výměšků, tak negativní pocit v určité chvíli převyšuje nad potěšením ze základního nápadu se sportovním komentářem, i faktem, že takové situace se nám v životě stávají a i tehdy jsou velmi vtipné. Aneb jak je řečeno v jedné z epizod druhé série - "kdo z nás se někdy"... Kdo viděl, tak ví. To je však z mojí strany jediná výtka směrem k tvůrcům. Jinak je totiž seriál povedená oddechová záležitost, kdy se ve mě stěží zapře letitý sportovní fanoušek, oceňující ono propojení i parodii klišé z tamního prostředí. To celé doplňuje přiměřená stopáž jednotlivých epizod a typově dobře vybraný casting - po "Trpaslíkovi" další sympatická role pro Michala Suchánka, kterého jsem už mockrát odepisoval (jasně, hraje v zásadě pořád stejným stylem, ale sem pasuje), doplněného hostákovským Petrem Markem, a Václavem Marholdem, kdy jsem až z "making of" o seriálu pochopil, že je za troubu jen v rámci inscenovaného děje. I přes vlastní pozitivní naladění bych však nerad, aby se příběh dále protahoval třetí a jakoukoli další sérií, myslím, že se vyčerpal tak akorát. 80% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím koment po dvou sériích, ačkoliv závěr 2. série evokuje, že je nejspíše v plánu i další řada. Velmi zajímavý a neobvyklý koncept, kdy hlavním nositelem humoru a informací jsou komentátoři, a nikoliv samotní účastníci děje. A právě komentátoři jsou zatím nejsilnější stránkou seriálu, ačkoliv i jim už v několika případech začne ve 2. sérii docházet dech. Možná by z toho byl lepší film, než seriál, kde je v případě dalších sériích značné riziko tvůrčí vyčerpanosti, která se začíná projevovat už ve 2. sérii. Kvalitu také sráží až neobvyklá záliba tvůrců v záchodech, a vším, co s nimi souvisí... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda těch reklamních bloků. Není to úplná špatná koncepce, hodit nějaké životní situace mladýho kluka, udělat zaplétku a nechat to komentovat dva debily (Suchoše a Marka). Nejlepší díl "nezkazit to holubem" a "neukázat pindíka" tam se zahláškovalo velmi slušně.Samozřejmě situace v "utopit bobek" to je díl natočený vysloveně pro uživatele malarkey, ten si užije i když dostat do hajzlu korkáče je noční můra nás všech. ()

papaprochy 

všechny recenze uživatele

Suchánek i Marek jsou výborní, Štěpán je někdy až moc velký idiot, ale jinak by nebylo co komentovat. I když tyhle dva vypadají, že by to zvládli. Rozhodně doporučuji koukat se postupně, nikoli kontinuálně sjet celý pořad. Pak nepřijde rutina v té nejvyšší podobě a vás tak nikdy nepřestane upřímně rozesmívat přítomnost komentátorské budky na molu nebo v ložnici. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Zpracování tohoto seriálů je bezesporu originální a tento formát se mi líbí. Příběhově je to klasika ze života, což je pochopitelné. Některé díly jsou dobré a vtipné, ale v některých dílech řeší strašné píčoviny, které pochybuji že ostatní muži řeší či řešili a moc vtipné mi to nepřišlo. Takže takový seriálový průměr, ale vzhledem k délce a počtu dílů bych seriál spíše doporučil, pokud vás zaujme a sedne vám formát. Hodnocení: 57/100. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně Eva (Jenovéfa Boková) tancuje „Floss“, což je známý tanec ze hry „Fortnite“. (SONY_)

Reklama

Reklama