Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky Velkému se Hanks stal miláčkem diváků po celém světě. Určitě mu role třináctiletého kluka otevřela dveře k dalším rolím - a to hlavně k Forestovi. Nejenže film obsahuje několik nezapomenutelných scén (skákání na piánu nebo závěrečné loučení u automatu), ale po třiceti letech je místy film pořád milý a zábavný. Možná jen současná cílová skupina už by pro film byla dost odrostlá. A mladší diváci zase spoustu věcí nepoberou. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Velký znám už hodně dlouho, poprvé jsem ho viděl někdy před 10 lety (kolem roku 1998). Tenhle film je velmi originální a nutno dodat, že také velmi vtipný. Zdobí ho navíc perfektní herecký výkon Toma Hankse, který prostě utkví v hlavě hodně dlouho. Já osobně zastávám názor, že pokud jsem schopný si scény z nějakého filmu vybavit i několik let poté, co jsem ho viděl naposledy, tak je to film kvalitní. A to tento film splňuje. Scény ze strojem jménem Zoltar nebo s automatem na limonádu, který má Josh ve svém bytě, se mi vybavovaly i mnoho let po tom, co jsem film viděl naposledy. Takže pro mě jednoznačně kvalitní záležitost, kterou znám už od dětství a pořád mě baví. Uděluji čtyři hvězdičky, i když jsem byl velmi nerozhodný, jestli neudělit maximum, ale na to je vždycky času dost, a jeden brilantní herecký výkon nedělá celý film. Takže prozatím je to za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To nevyspělé dítě se zárodky naivity, dětinskosti a dobrotivosti bylo v Tomu Hanksovi již tenkrát:) Již když byl "Velký" jsme v něm mohli spatřit rýsující se prvky legendární postavy, kterou ztvární o léta později a jež mu i onomu filmu zajistí masovou popularitu a stane se dle všemožných žebříčků jedním z nejlepších a nejoblíbenějších filmů historie. A jehož sláva a obdiv trvá stále. This "Big one" je vtipný a příjemný film, jeden z těch, kdy se díváme na Toma Hankse ještě jako na neznámého herce a ne jako na "Hollywoodskou hvězdu." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat jak dušičku nádherné Elizabeth Perkins přímo pohladí každý pohled na mladíka, který nedisponuje obvyklým arzenálem cynismu a vypočítavosti dospělého muže. Tyto vlastnosti pak je nucena odložit i ona sama a vzniká tak prostor pro romantiku jež působí překvapivě skutečně romanticky a ne jak to u romantického žánru bývá, že nudně opisujíc několik stále stejných vzorců chování pro milostnou dvojici. Hanks měl spoustu prostoru potěšit diváka svou dětskou bezprostředností a využil ho naplno. 80% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama