Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Místy velmi vtipný a zároveň milý film o tom, jaké to asi může být, když se třináctiletý kluk ocitne v těle dospělého muže. Je to dar shůry? Nebo spíš prokletí? Nebo obojí? Jak si asi dokážeme představit, dospělý život má pro malého Joshe své sladké chvilky i těžkosti… Tom Hanks to zahrál velmi přesvědčivě a moc jsem se jeho projevy bavila. Filmu navíc nechybí onen lehce nostalgický punc starších osmdesátkových/devadesátkových filmů, který mám ráda. A zároveň chci vyzdvihnout, jak hezky je tam vykreslený vznik a vývoj vztahu hlavního protagonisty s kolegyní z práce. Myslím, že je to tak citlivě a vkusně podané, že moc nerozumím, proč někdo film odsuzuje s tím, že jde o „zneužití“ dítěte… O tom film opravdu není. Naopak je to velmi lidsky a uvěřitelně podáno, a ostatně, láska může kvést v každém věku. :) ~(4,3)~ ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 151,7 miliónov $ | Príjemný rozprávkový film z detstva, ktorý má jednu dobrú myšlienku, ktorú potom omiela behom celej stopáže. Ako dieťa ma to okúzlilo, malo to niečo magické do seba, ale dnes je to medzi filmami Toma Haksa asi najslabší kus - čo skvelo reflektuje aký skvelý zoznam účinkovaní má... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príklad rodinnej komédie s poučením, atmosférou typický pre 80. roky. Tom Hanks si vychutnal rolu chlapca, uväzneného v mužskom tele, ale v komediálnych rolách mi nikdy nebol príliš sympatický. Príjemná rola pre Roberta Loggiau, povinné zlo, predvídateľný scenár, zopár nezabudnuteľných scén (hudobná pasáž) a skvelá atmosféra. Nehovoriac o peknom konci. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Dle slov Roberta Loggii (MacMillan) si s Tomem Hanksem (Josh) v den, kdy měli točit slavnou scénu s piánem, všimli, že jsou na place dva dvojníci, oblečení stejně jako oni, pro případ, kdyby se jim to nedařilo. Rozhodli se, že celé taneční číslo za kažou cenu odehrají sami, a to se jim povedlo. (Hpatrik)
  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)
  • Roku 2008 byl film Americkým filmovým institutem v jeho žebříčku deseti nejlepších fantasy filmů umístěn na desátou příčku. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama