Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Recenze (204)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přeplácaná kritika konzumní společnosti, rozebírání řady filosofických otázek, nicméně však zcela běžných, které si myslící člověk pokládá několikrát za den, proloženo hodnotami, štěstím, láskou, ztrátou babičky a anabází kolem byznysu s apkou. Nahustili toho do filmu asi jako když pejsek s kočičkou vařili dort, takže vnímavý divák si už během projekce začne notovat píseň o pile a tlačení. Většinou spílám na promarněný potenciál, v tomto případě hořekuji: méně je někdy více. Na letní večer ale fajn jednohubka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bez věcí nad věcí by mělo mít vedle kolonky komedie i drama, protože i když je to na první pohled humorně podaná sonda do světa plného konzumu a materialismu, tak se zde řeší i celkem vážné otázky jako je právě onen konzum, pravda x lež, stáří x mládí a různé vztahové peripetie, od rodiny, přes partnerství až po samotné přátelství. Vedle námětu film láká skrze herecké obsazení, které vážně nemělo chybu: Fitze a Schweighöfera mám rád a vedle toho jim skvěle ve vedlejších rolích sekundovaly Miriam Stein, Hannelore Elsner a (pod tunou stařeckého makeupu schovaná) Katharina Thalbach. Myšlenka se samotnou mobilní aplikací byla zároveň nápaditá a bizarní, a i když film ke konci sklouzával lehce do amerického klišé, tak i přesto jsem odcházel z kina spokojený. Vzhledem k tomu, že je to celé hezky napsané a sympaticky zahrané, tak ani člověku ve výsledku tak moc nevadí, že toho film neřekne o mnoho víc, než se člověk už dávno dozvěděl z jiných, podobně natočených filmů, či jednoduše a zkrátka ze svého okolí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Originálny námet v slušivom prevedení, kde sa snúbia komické prvky s vážnymi vecami. Nie je to len prostoduchá komédia, hoci sa tak na prvý pohľad môže zdať, Florian David Fitz ( scenár, réžia, hlavná postava ) skutočne rozohral nevídanú myšlienku o konzumnej spoločnosti a jeho príspevok sa rozhodne oplatí vidieť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je mým oblíbencem už od Deníku doktorky, ale když se chopí scénáře, nemívá vždy šťastnou ruku. O to smutnější, že má nápady, ale nedokáže je dotáhnout. V tomhle filmu šlo právě jen o ten nápad a snad úvodní čtvrthodinku, než celý snímek začal haprovat. ____ Nápad na život bez všech věcí, kdy si každý den smí člověk vzít zpátky jen jednu jedinou, zapadl téměř okamžitě, nebyl vůbec rozvinutý, a oba „kamarádi“ ani nedodržovali pravidla. ___ O materialismus ale stejně moc nešlo. Nastoupil zcela zbytečný a nudný milostný románek. Postupně se ukázalo, že jeden z kamarádů je dětinský ubrečenec, zatímco druhý je sebestředný podrazák, takže bylo po diváckých sympatiích. Jediné, co se mi na jejich vztahu líbilo byla cynicky pravdivá věta: „Nejsme nejlepší přátelé, my se jenom dlouho známe.“ Nějak se do toho zamotala babička, která furt lezla na štafle. Taky nějaká variace na Zuckerberga, docela dost sprostá, protože ze skutečné žijící osoby udělala kreaturu, aniž by to mělo oporu v realitě. A jeden kýčovitý dřevěný panáček. SHRNUTÍ: Ta jediná věc, kterou jste si měli vzít, měla být kniha Jak psát scénáře, pro začátečníky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý nápad - kolik věcí vlastně skutečně člověk potřebuje? A činí ho vlastnění mnoha věcí šťastným, nebo je jen otrokem reklam a vlastních děr na duši? - ale podaný tak divně. Ti dva věčně nahatí chlapi mi časem lezli těžce na nervy, bo nejsu teplóš, ale autor asi jo, a celé to mileniální vyznění, které s vaničkou spláchne i dítě, to mne dost naštvalo. Jako by totiž existovali jen bohatí a chudí, a nic mezitím. Buď máte moc peněz, nebo bankrot. Víc by mne potěšilo, kdyby film šel víc do hloubky, protože takhle vypadá jak předem předvídatelná pohádka, která plave po povrchu, a tam, kde by pod povrch jít mohla, přešaltuje na skopičiny. Vlastně ani nejsou představeny různé možnosti, co by člověk mohl chtít za věci. A možná by mne i víc potěšilo, kdyby se nezačínalo od nuly, ale prostě si měli vybrat na měsíc předem sto věcí, a k tomu by docházelo k zábavným i filozofickým situacím u přemýšlení, co jo, a co ne, nebo že by vybrali úplně nepodstatné blbosti, asi jako když moje žena balí na dovolenou, o nichž by později zjistili, že jsou jim v reálu k ničemu. Takhle je to promarněný nápad v povrchním a nic nedávajícím provedení. Jo, a jinak se ti dva pánové fakt chovají jak puberťáci, ale ne jako dospělí. A film je po polovinu delší, než by měl být. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pokus o drama, komedii, hejt na konzum a nakupování a ...nejlepší kamarády? Ani nevím, všechno to tak nějak smíchali, jakoby nevěděli, co vlastně chtěli vytvořit. Pár světlých scén a jinak táhlá nuda, ke konci mě to už vlastně ani nezajímalo.... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent cashless tržiště, který nejvíc sedne lidem, co mají v obýváku na zdi nápis 'Live, Laugh, Love' a dojem, že žijou sen, protože ve svém open office kanclu můžou chodit bosi. Na konci filmu jsem po obrazovce hodil molotov. Zabijte se. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která sice občas uklouzává do nějakých klišé, ale odpustitelných. Celý námět je neotřelý a dobře rozehraný do celých 2 hodin a vlastně tam celkem funguje i ono "morální poselství," na které u komedií bývám spíše alergický. Dost tomu pomáhají oba kluci, který jsou fakt mega sympaťáci a jeden z nich zdatný zřejmě i za kamerou. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vsadil bych boty, že když jsem v březnu strávil týden v Německu, že na mě ze všech plakátů k tomuto filmu zářila číslovka 99. Na druhou stranu je možné, že jsem si něco vyfabuloval. Námět se zasazením do dnešní doby více než aktuální, realizace se úplně nezdařila, protože se Florianovi rozběhlo ve scénáři příliš mnoho témat, z nichž ve finále nestačil uchopit ani jedno. Je obtížné napsat scénář, natočit film a ještě k tomu střihnout hlavní roli. Je to velká škoda, protože film měl nakročeno tuze dobře. Nu což, pokud nefabuluji i s čísly, v Německu slavil úspěch v návštěvnosti, a to se počítá. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdo by to do helmutů řekl? Po jejich bizarních komediích a ještě bizarnějším pornu přišli se záležitostí, u které jsem se nečekaně dobře bavil. Abych se přiznal, nejvíc mě dostal úvodní průvodce generacemi, ten byl dokonalý. Do příběhu sice postupně pronikala určitá předvídatelnost, přesto jsem si film slušně užil, no, a Zuckerman:-D ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dělo komedii, nebo aspoň hodně povedený průměr. Ale humor totálně slabý, příběh slušný ale ne nějak ohromující, prostě praštěná sázka dvou kamarádů být bez věci. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak asi som dosť benevolentná, ale tá myšlienka sa mi veľmi páči. Súhlasím bez výhrad aj keď spracovanie je absolútne komerčné a ničím nie výnimočné, dokonca aj dosť naivné. Nevadí, publikum je z veľkej časti komerčné tiež, takže možno práve touto cestou sa ho podarí osloviť najlepšie. Keď už nč iné, pozriete si aspoň komédiu, ktorá má na rozzdiel od ostatných nejaký zmysel a má čo povedaťl ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná komédia o tom, že konzumný štýl života na úkor vzťahov je zlý, ánó? Nie je to nejak extra vtipné, ale ani na chvíľu to nenudí. Najviac ma na tom bavili osobné roviny ústrednej dvojky. A najviac ma štvalo až príliš priamočiare tlačenie ústrednej myšlienky jak pre nejakých mentálov. Pre istotu tam sú známe pravdy zopakované niekoľkokrát, až to začalo byť otravné. Démonizovanie Zuckerberga bolo tak prehnané, že to ani nebolo vtipné. Pritom myšlienka ako prakticky vystačiť s pár vecami mohla nápaditejšie a zábavnejšie využitá. Darilo sa to hlavne na začiatku a potom sa na to postupne zabudlo. Takže celkovo to je len trochu originálnejšia jednohubka s pekným záverom. 6/10. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Aktuální námět, povedený úvod do filmu, zábavné ústřední duo. Bohužel se ale režisér nevyvaroval zbytečné marxistické agitce. Zároveň tempo postupně uvadá. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Kritika konzumu je dobrý námet na film, ale toto spracovanie nie je nič moc a už viackrát by som si to nepozrela. Žáner píšu "komédia" no ja som sa zasmiala iba raz, aj v tom ma film sklamal, pretože som čakala, že sa pobavím. SPOILER: Vadila mi tá romantická linka, pretože bola nudná, využívanie sexu namiesto emočnej zraniteľnosti a propaguje spolu-závislosť keď povedal, že môžu byť nekompletní spolu. Oveľa lepšie by bolo ukázať, ako sa naučiť prázdnotu vyplniť sám, respektíve s konverzáciami s ľuďmi v blízkom okolí (medzi sebou, so susedmi atď), že namiesto rozprávania sa s aplikáciou by sa ľudia rozprávali medzi sebou. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "jiná" komedie k zamyšlení. A to se u tohoto žánru nekoná zas tak příliš často. Místy jsem se trochu ztrácel, ale nápad jako takový super. Ruku na srdce - krámů máme všichni - hromadíme jako křečci, ale ve většině případů naprosto k ničemu. Ale pořád dobrý, když si to člověk aspoň občas uvědomí a trochu přibrzdí. Pak stačí pobalit pár těch krámů (myšleno spacák + stan), kámoše a vyrazit ven. Neznám lepší způsob jak si dát od všeho klid. A nemusíte zrovna do amazonského pralesa, stačí za humna, fakt. A tenhle tak trochu praštěný film s bezva soundtrackem mi to připomněl. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Německé filmy mají jeden společný přívlastek. 90% z nich stojí za starou belu a je to odpad k nekoukání, nicméně čas od času přijdou s jedním klenotem, který vám vytře zrak a většinou vykompenzuje i tu tunu romantických sraček, kterou produkují. 100 Things je toho dalším příkladem. Skvělé aktuální téma, výborně zpracované a neméně dobře zahrané ústřední dvojkou. Je to možná klišé, ale štěstí si opravdu za peníze nekoupíte. Možná se k němu přiblížíte nebo si na něj na chvilku sáhnete, ale nikdy si jej zcela nekoupíte. ()

Reklama

Reklama