Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (946)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto kulantní zábava. Svižné, vtipné, přiměřeně akční a jen mírně nechutné. Skvělý casting, smysluplný scénář, dialogy které nenapsal debil. prostě pokoukáníčko pro ohy. 5% dolů dávám za jistou zmatečnost střihu, jinak bez chybičky. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná gangsterka? Ale no tak! Domnělá překombinovanost je prvoplánovitá zástěrka, aby zamaskovala totální plochost a prázdnotu příběhu. Navíc jsem skálopevně přesvědčen, že bez známých hereckých es, (kteří mimochodem žádný herecký koncert nepředvádí a člověk získává dojem, že i natáčení bylo pro ně dost nudné), by bylo hodnocení maximálně mezi 60-70%. Plusem je, že to rychle odsýpá a sem tam se semele vtipná absurditka, kdy člověk nostalgicky zavzpomíná na Ritchiho prvotiny. Ale ty časy jsou dávno pryč. Jak se zdá, tak Ritchiho kulišárna s jakože chytrým a zpřeházeným vyprávěním na spoustu lidí zabrala, jak vidno ze zdejších adorací. Ale já mu to nesežral. Hodně slabé 3*. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Radosť pozerať..radosť počúvať...radosť sa nechať uniesť dialógmi a premysleným príbehom.....načo kecy... ...proste KULT ! ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Excelentní film - jeden z těch mála, který je stejně tak o obsahu jako o formě a přitom to není artová zpatlanina, ale řemeslně precizní záležitost, kdy se ze série v podstatě poměrně oddělených scén a příběhových linek seskládá celistvý obraz. Není to nic převratného, ale je to fakt dobrý - vtipný, inteligentní (dokonce to od diváka vyžaduje i držet trochu pozornost), se zábavnejma postavama, který sou dobře zahraný. 5* ne za nějakou převratnost, ale prostě za všestranou kvalitu. ()

phamphi 

všechny recenze uživatele

Podfu(c)k + Král Artuš: Legenda o meči = Gentlemani. Rukopis Guye Ritchieho se začíná vyčerpávat, ale jednohubka dobrá. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Možná za to může český dabing, což fakt nechápu, proč tohle někdo pouští s dabingem, ale nedokoukal jsem to, je to rozvleklé a vlastně mi pak bylo asi jedno, jestli dřív zastřelej Mikea, jeho tetu nebo jeho nenarozeného synovce a kolik kdo za to dostane zaplaceno. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Scenár, réžia, herecké výkony a celková produkcia sú na špičkovej úrovni. Už dlho som sa pri sledovaní filmu tak nebavil. Toto sa stane kultovou klasikou, takže si to nenechajte ujsť. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

The last thing you need to do is attract any octopus. Soudobou britskou tvorbu nemusím, ale tohle je pecka. Svižné, ale propracovanějším způsobem než Ritchieho ranné věci, vtipné, a díky excelentnímu scénáři má člověk pocit, že se to skutečně odehrává v součastnosti. Líbí se mi, kam Ritchie svůj žánr posunul, gangsteři se empaticky starají o degenerované aristokraty přičemž jejich dospělost a z ní plynoucí určitá normálnost a pragmatičnost vlastně vytváří mentální oázu oproti nesnesitelným děckám z ulice. Celé to stojí na vynikajících postavách, Hunnamův OCD gangster je na Oskara, Farrell v nezvyklé poloze svoji postavu neuvěřitelně oživuje a jindy nesnesitelný Grant je taktéž využit bezchybně. Jen houšť. ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Gentlemani sice nepatřili do mých největších očekávání, ale i přesto jsem se na další počin Ritchieho s takovýhle skvělým hereckým ansámblem těšil. Stylizace je skvělá, to jak je příběh vyprávěný mi sedlo, nemám tomu co vytknout a to ani pomalejší tempo, které je občas proříznuto komorními akčními scénami (navíc mě to překvapilo jelikož z trailerů jsem čekal něco jiného). Plusem je že gangsterky už se dnes tolik nedělají o to víc si toho cením + když se k tomu připíše i kvalitní příběh (drsný se suchým humorem a občasnými fiktivními vsuvkami vypravěče) a hudba zapamatovatelná. Závěrečný zvraty jsou tak 50/50 některý jsou dost překvapivý, ale nechybí ani ty očekávaný (filmu to však neubírá). Každá postava tu měla něco do sebe, to mám rád. Nejvíce mě ale bavil boss McConaughey a jeho pravá ruka Hunnam (hlavně jeho ''monolog'' ve smažáckém bytě je pecka). Každopádně ani ostatní nezaostávají Grant je vtipnej, Farrell správňák co se nebojí ušpinit ruce, Golding ambiciózní (ne)sympaťák, Dockery drsná ženská (správným způsobem, nic na sílu tlačený), jediný kdo mi přišel fakt slabej je Strong, ten mě vůbec nebavil. Ve výsledku tomu nemám ani moc co vytknout, skvěle jsem se bavil, ale na těch 5* mi tam pocitově něco chybělo i tak ale skvělý snímek, který všem doporučuju. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

No konečně Ritchie! Je sice trošku smutný, že ses nejdřív musel kurvit u Disneyho aby si na něco takovýho vůbec schrastil prachy a vypadnul, ale aspoň si k tomu nepotřeboval žádnej podfuk. Pokud si takovou laťku udržíš a nebudeš k tomu potřebovat modrýho negra, tak se máme na co těšit. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie po dvanácti letech zpátky u toho, co mu vždycky šlo nejlíp – londýnské gangsterky. A jo, i po těch dvanácti letech je to ten samý mustr, co otáčí už od Sbal prachy a vypadni... ale ten mustr pořád funguje a Ritchie je pořád mistr groteskních postav, rytmických dialogů a bizarních příběhových zvratů. Farrellův kouč by si zasloužil spin-off a Hugh Grant je ďábel a fakt, že většinu kariéry strávil zaškatulkovaný v romkomech, je největší tragédie filmového průmyslu. Nejzábavnější a scenáristicky nejuspokojivější film za hodně dlouhou dobu. ()

gaggu 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Pro mě guilty pleasure, který se mi nedostalo pár let. Tady se mi tvůrci totiž trefili úplně do všeho. Humor, obsazení, téma. Prostě top! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ku*evsky dobry pribeh,ku*evsky dobra hudba,ku*evsky dobri herci,ku*evsky dobre hlasky a ku*evsky dobra akcna krimi gangsterka...:-) ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Všechno při starém a přesně tak to má vypadat. Gentlemani se nesou na vlnách Podfucku a Sbal prachy a vypadni. Ritchie se vrátil po blockbusteru Aladinovi do svých kolejí a náležitě si to užil. Neznám jiného režiséra, který by dokázal udělat "gangsterku" v pravém slova smyslu. Postavy tu jsou brilantní a mezi nejlepší určitě patří Colin Farell a Hugh Grant. Příběh je vyprávěný retrospektivně asi hodinku a půl a poté se dostaneme do přítomnosti, kde přijde to pravé rozhřešení. Diváka dokáže film napínat až do úplného konce. Nechybí zde ani staré známé hrátky s kamerou a vymazlené záběry. Po letech je tu zkrátka Ritchie, kterého jsme potřebovali. 80% ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama