Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kto nemá dosť brexitu v správach a médiách, pre toho je tu ešte tento film. Nie je to žiadna analýza dôvodov a následkov, len príbeh jedného marketingového génia, ktorý bol na konci až sám prekvapený svojou dobre odvedenou prácou. –––– Já se ptám: Myslíte si, že vaše kampaň jednala v souladu s britskými zákony? –––– Někdo teď říka, že to byla chyba a že se neměla taková otázka klást. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď je raz téma pre mňa nezaujímavá, tak sa môžu herci aj s režisérom pokakať a nedám tu hviezdičiek blížiacich sa ku premršteným 73%. Táto medializovaná téma, ktorá sa na Slovensku 95% ľudí vlastne ani netýka je typická. Zasierať ľudom myseľ nepodstatným, čo mal napr. americký prezident na večeru, alebo kde sa britská kráľovna vysrala, ale dôležité veci obchádzať, či bagatelizovať. Jediné čo ako tak podstatné je fakt, že tam mnoho Slovákov pracuje a vystúpenie z EU im z komplikuje trošku život, ale a čo? Ľudia chodia na dovolenky do Egypta, Tuniska, alebo na Kubu. Priberieme ich do EU, aby sa ľudom jednoduchšie chodilo na dovolenky? Keď nechcú byť v EU, tak nech idú do pi*i a nech sa im nikto z EU nepoklonkuje a nepchá do prdele. A propagácia vecí a názorov je úplne bežná v Európe od 2.svetovej. Kto nepropaguje neuspeje! ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to herecký koncert Benedicta Cumberbatche. Tento film se snaží přiblížit jak vznikl Brexit, kdo zatím stál a jak se to asi celé stalo. Film je zajímavý a rozhodně umí zaujmout. Problém je, že to je trochu nestravitelné pro člověka, který nesleduje politickou situaci ve Velké Británii. Spoustu jmen, motivací a lehká nepřehlednost. Film je docela krátký a stane se toho tady opravdu hodně. Přesto se na to kouká dobře, a divák se dozví i něco nového, a místy bude dost překvapený. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

To že jsou Angláni tupé ovce co následují toho kdo bečí nejvíc nahlas, mám potvrzené z vlastní zkušenosti (8 let práce v Britské firmě). To, že jim došlo až když bylo po všem, že referendum je největší kravina pod sluncem, je snad jasné dokonce všem. Pokud totiž 51% řekne "ANO", existuje také 49%, co řeklo "NE" (nemluvě o těch co neřekli nic a teď jen zírají). Tedy je zde prakticky polovina lidí co je nasraná a to je celkem blbé. Je to polovina, která od začátku věděla co chce... Ne jen někdo, kdo nikdy volit nešel a pro jednou se nechal zblbnout (a že bych se nechal taky, to si můžete být jistí). Film v první řadě ukazuje nebezpečí moderní technologie a její skutečné využití v praxi. Stačí jen správně sešikovat specifické skupiny lidí a jdou jak ovce. Až z toho mrazí. Každopádně když má film takovou údernou sílu, proč jen průměr? Krom těch blbounů co vedli "vlastní kampaň" a pitomých politiků jsem vůbec nechápal motivaci. Někdo mi zaťuká na dveře, řekne "chci aby jsi vedl kampaň" a já žeknu "tak jo" (!!!???). Nebo ten samotný závěr. Pokud došlo k nějakému pochybení (kdekoliv), že to nemá následky??? Mám prostě takový pocit, že film není uplně tím, čím se tváří. A to mu u mě sráží na hodnotě. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí je vždy poučný, ačkoliv samozřejmě bývá subjektivně zabarven tvůrci. České zákulisí politických řemeslníků a jejich IQ najatých přesvědčovačů není o nic lepší ani horší - v tomto je tento snímek zdařilý. Osobně mě ale nejvíc zaujalo a vlastně to nechápu, že Cumberbatch hraje stále stejnou roli - ať už ztvárňuje kohokoliv - a ano to oproti všem pravidlům logiky funguje a ještě navíc je to výborné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama